Silent Mode @ Gleneagles Intan I & II

19.09.2008 @ 2000hrs

called my bro at politechnic port dickson. tanya nak balik jasin ke idak ? dia cakap ok boleh jugak. so bagitau dia suruh standby

19.09.2008 @ 2359hrs

craved for starbucks frappuchino post watching the latte@8. haish! kena drive ke ampang la rasanya. hampeh. tutup la plaks. takkan nak pergi dome or coffee bean kot. cancel plan. balik rumah. kecewa. haha

20.09.2008 @ 0100hrs

malas nak blog. just filled up the shoutbox. ngantuk. tidur. ingat nak masak maggi dengan sotong kurita dan udang harimau kertas. semua ingredients dah ready. tinggal nak campak dalam api kuali adjer. zzz zzz zzzz. tidur dengan lena sambil bulan penuh kat luar tingkap.

20.09.2008 @ 0300hrs

pak usu sms bagitahu pakcik ada kat gleneagles intan ampang. possible of kene masuk op theatre this morning. mungkin ada pendarahan kat brain. not sure yet. still tidur dengan lena. x perasan that sms. dalam kepada hanya terfikir nak balik jasin menikmati masakan ibu. zzz zz zzzz

20.09.2008 @ 0500hrs

mom called from jasin. still in mamai mode. half sleep. sleep phone talking ? in mamai mode tuh plak, mom bagitahu yang pakcik kat hospital. tak perlu balik jasin. just be at the hospital at 0900hrs. ok. in mamai mode letak phone. terlupa terus pasal maggi sotong & udang kertas. zzzz.zz.zzzzz

20.09.2008 @ 0645hrs

bangun tidur. suboh. check sms. read the important sms from pak usu. this must be a serious case. cancel the trip to balik jasin. mandi2 and then tried to call hospital. tak berjaya. haish!

20.09.2008 @ 0830hrs

drive straight to gleneagles intan ampang. aku rasa aku tahu kat ner. dulu aku pernah beli gloria jeans kat sini. not sure whether that gloria jeans ada ke idak.

20.09.2008 @ 0900hrs

sampai kat hospital. terus ke info counter check which ward. icu ! terus ke 1st floor. degupan jantung makin kencang. icu ? this must be a serious case. terus naik ke tingkat 1

20.09.2008 @ 0910hrs

pak usu ngan mak usu dah ada. 4 anak buah pun ada. mereka sungguh girang di hospital. mungkin mereka belum mengerti apa yang berlaku lagi. makcik pun ada. makcik x nampak ceria. lepas salam nak masuk melawat pakcik tapi tak boleh since visitors only allowed at 1000hrs.

20.09.2008 @ 0930hrs

pergi beli paper dulu sementara menunggu kul 1000hrs. masa berlalu begitu lama.tuhan saja mengetahuinya.

20.09.2008 @ 1001hrs

masuk jumpa pakcik. pakcik nampak sihat. blood pressure ok. cuma dia bagitau doc suspect ada bleeding dalam brain dia. do tengah hari ni nak buar ct scan ngan mri. alhamdullilah. glad to see him in jovial mode despite what happened.

actually pakcik rasa pening2 lepas meeting semalam. then member dia bawak ke dispensari. dispensari refer to pantai medical centre. then malam tadi pantai refer to gleneagles intan ampang

20.09.2008 @ 1030hrs

quite a number of the relatives sampai. mak itam/pak itam sampai dengan nenek. pak ngah & mak ngan dengan uncle din (keramat). mak ude pun ada. pak mie puna ada from cheras. tok pal ngan abg yie/wife pun sampai gak. ramai dah sampai ke hospital. ayah ngan mama pun dah sampai. adik aku pun sampai from sg buloh.

20.09.2008 @ 1200hrs

pakcik buat mri ngan ct scan. semua menunggu dengan sabar.

20.09.2008 @ 1300hrs

pak usu bagi tau yang doc advised to do the op. at least we can prevent that bleeding area from further damaging the brain. pakcik nampak cool. sekarang semua kena tawakkal.kena banyakkan berdoa ke hadrat Ilahi. ujian sebegini tidak mengenal siapa. mungkin kita mungkin anda yang akan menghadapinya.

20.09.2008 @ 1700hrs

ayah & mama balik ke melawati. aku ngan adik aku beli juadah kat pasar ramadhan melawati. semua berbuka kat taman melawati. nadia nak roti john. wai nak laicheekang. semua dapat ditunaikan.

20.09.2008 @ 2030hrs

malam ni lepas terawih kena berdoa lebih sket. berdoa agar pembedahan pada isnin ini berjaya. there’s a big risk for this op. mungkin aku kena lebih baca quran dan yaasin. masjid kat taman melawati malam ni rasa macam lagi sejuk daripada biasa. ke aku yang rasa sejuk ni ?

21.09.2008 @ 1100hrs

ayah & mama balik jasin. nak singgah hospital and then nak hantar nadia ke mozac dulu. i will go to the hospital later. kesian kat makcik. mungkin nak stay kat hospital lama sikit hari ni.

aku harap segalanya ok this monday

i’ll drop by at the hospital after works this monday. might berbuka puasa kat hospital dengan adik aku sekali. berbuka kat mana2 pun boleh. even kat bawah tuh ada dome. kat situ pun ada cafe. surau pun ada. alhamdulillah.

——————————-

psssttt – hope these short snippets explain the hiatus of this blog.

i need to be in a silent mode as for now.

thanks 🙄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 responses to “Silent Mode @ Gleneagles Intan I & II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.