Category Archives: berita + dunia

Apa Ko Hengat Kat Stadium Je Boleh Ber Vuvuzela, Kat iPhone Aku Pun Boleh OK! Haha :)

hampeh betul la bila tengok game ada vuvuzela ni

takpe ko hengat ko je ada vuvuzela kat stadium  tu

aku pun ada la kat rumah ni ok.

mempersembahkan vuvuzela in your iPhone & Android sekali

amik ko! haha. Cukup WaKa WaKa iPhone gua sekarang

eh waitseminit. ianya akan lagi WaKa WaKa kalau Apple dapat deliver iPhone 4 sekarang jugak !  haha

– – – – –  – –

special utk sapa2 yg tak tahu lagi apakejadah vuvuzela ni, check kat bawah

source here

A vuvuzela, sometimes called a “lepatata” (its Setswana name) or a stadium horn, is a blowing horn, approximately one metre in length, commonly blown by fans at football matches in South Africa. They require some lip and lung strength to blow and emit a loud monotone like a foghorn or an elephant.[1] A similar instrument (known as corneta in Brazil and Latin American countries) is used by football (soccer) fans in South America.[citation needed]

Adoyai Rimas Giler Ah Dengan Bunyi Lebah2 Kat Stadium Tu Beb! WaKa WaKa Rasanya Lebih Best Kalau Takde Vuvuzela Ni La

semua tengah asyik menunggu sepak mula

mata terpacar di layar kaca tv

menunggu pengadil membunyikan wisel permulaan

bangga bila tahu yang pengadil ke-4 adalah dari malaysia

bangga la kan sebab ada wakil malaysia di piala dunia 2010

kemudian tetiba baru perasan ada semacam bunyi yang pelik di dalam stadium

bunyi mcm lebah mengawan. eh lebah banyak giler beb

rupa2nya bunyi vuvuzela. dem. takkan 90 minit nak dengar bunyi lebah ni kot

annoying siot. rimas giler ok. pehal la FIFA bagi bawak masuk vuvuzela ni ek

tahu la vuvuzela ni mmg unik untuk south africa tapi kalau dah merimaskan penonton, better ban adjer

memang susah nak dengar suara commentator pun.

sekali bila aku check rupanya vuvuzela ni mmg dah cuba untuk diharamkan dulu lagi

tapi serius la mmg rimas dengar bunyi lebah ni masa tengok game

tak WaKa WaKa la kalo mcm ni kan. hehe 🙂

Loading

Even Twitter Ada Special Page for FIFA World Cup 2010 South Africa !

perghhh ini sudah sungguh cool

ada twitter page special untuk world cup 2010 kan

kaler hitam plak tu. i loike ! cun gak la page ni kan

so kalau nak dapat update senang masuk page twitter world cup 2010 ni ok !

Loading

Google Doodle for Today – Opening of FIFA World Cup 2010 South Africa !

perghhhh google doodle pun mmg takmo ketinggalan pasal world cup ni kan

mana tak nya, world cup ialah acara paling ramai penonton sedunia

second kalau tak silap aku barulah F1. 1st tetap world cup walaupun buat 4 tahun sekali

cayalah google !

google surelah akan penuh dengan updates pasal world cup 2010 kali ni kan

Loading

FIFA World Cup 2010 – Game Schedule Day 1 @ 11 June 2010 @ South Africa vs Mexico (PKT 1900hrs) & Uruguay vs France (PKT 2330hrs)

wokay korang semua dah bersedia ?

haha aku akan layan world cup 2010 kali neh from islamabad

mmg ada live semua games. puas hati beb haha. internet pun 3mbps.

apa lagi ko nak kan ?

wokay kita check out schedule game day 1 kat bawah ni ok

aku akan tengok kat rumah member malaysians hari ni

dengan santapan asia (ala2 pattani) masa dinner

world cup game kat sini start lepas maghrib dalam kul 1900hrs

best la kan. 2nd game start kul 2330hrs. haha by kul 0200 pagi dah habis

weeheeeeeeee !

masa untuk bersengkang mata ala2 sengkuang cecah sos merah darah !

– – – – –  – – – –

sedikit fakta, source here

The waiting is almost over. The 2010 FIFA World Cup South Africa™ begins on Friday when the tournament hosts take on Group A rivals Mexico in the magnificent surroundings of Soccer City in Johannesburg, the first match to be staged at this impressive arena.