Category Archives: forum i.t + gajet

Video – The Dangers and The Impact of the Latest Amendments to Malaysia’s Evidence Act 1950, Section 114A, Not Only to The Tech Community But Even the Ordinary Aminah.

Perlu ke Akta sebegini?

Ada banyak lagi la akta2 yang lain yang perlu digubal.

Fokus la pada masalah ekonomi ke, sosial ke. Damn!

Kenangan Anda, Saya & LEGO – LEGO Kini Telah Berusia 80 Tahun!

Suatu ketika dahulu LEGO adalah permainan kesukaan saya

Bagaimana dengan anda? Pernah bermain dengan LEGO?

Tahukah anda yang LEGO telah berusia 80 tahun pada tahun ini?

Ya benar! LEGO telah mengharungi usia emas kali ini.

Sempena dengan usia emas 80 tahun LEGO, syarikat LEGO telah menerbitkan filem pendek di atas. Terima kasih LEGO. Anda telah berjaya mewarnai kehidupan kanak-kanak di seluruh dunia. Kami lebih berimaginasi selepas bermain dengan LEGO (cewaaahhh!).

Jangan tak tahu akan ada Taman Tema berinspirasikan LEGO yang bakal dibuka di Johor pada September 2012 ini. Dengar ceritanya tiket pun telah hampir habis terjual. Kempunanlah saya untuk melawat taman tema tersebut bulan hadapan. Bukan kerna tiket habis, tetapi kerna saya tidak akan berada di Malaysia pada bulan hadapan. Jika anda melawat taman tema LEGO di Johor, sila instagramkan gambar-gambar anda untuk tatapan saya dan isteri 🙂

Suatu nostalgia yang tidak perlu diperkenalkan lagi, suatu sejarah tersendiri

Snow Photography Tips 2012 – Walaweiiii Dah Tak Sabar La Nak Main Salji !

tahun lepas aku main belasah je snap salji dengan digicam sony

tahun ni lepas dah ada dSLR ni kena la belajar sket2 kan. white balance? apakah!

nak cober dSLR ni pun bukannya senang. kalau snow tebal sangat susah gak ni

apa2 pun mari kita belajar dulu cara2 nak snap gambar dalam snow yang cun melecun!

sebenarnya susah jugak la nak snap pic dengan video dalam snow ni tau

sebab area keliling memang putih je. so camera akan confuse dgn white balance

kalau snap pakai flash terus gambar akan jadi gelap. tapi kalau pakai flash boleh nampak salji!

lagi satu kena cover camera gak takut mist dengan basah sebab salji ni basah sebenarnya hehe 🙂

Wordless Wednesday (Video Edition) – What Makes a Great Picture?

Wordless Wednesday (Video Edition) – So You Think Photojournalism Is Easy? Think Again!