Pagi tadi masa tengah sibuk-sibuk nak bersiap nak bersarapan, terperasan yang pokok-pokok gerbera kuning dan oren di laman dah mula berkembang mekar. Tak banyak lagi, ada la dalam 6-7 kuntum yang sedang mekar. Bila nak ambil gambr dengan iPhone terperasan juga dah banyak ladybirds berkeliaran merayap-rayap di taman kali ni. Memang musim bunga dah kembali. Sekejap je musim bunga ni, lepas ni masuk plak musim panas 48’c. hehe 🙂
Tetiba juga teringat bait-bait dalam lagu Dato’ Sheila Majid melalui lagi beliau Hitam Putih Kehidupan – “Lihatlah sekitar alam, dunia luas terbentang, langit tinggi kebiruan, pohon-pohon kehijaun. Hembusan bayu yang menyegarkan”. Best kan lagu ni. Bila tengok balik bunga-bunga ni teringat kepada keindahan alam ciptaan Ilahi. Kita tak perlu pergi jauh untuk menikmati keindahan alam ciptaan tuhan. Cukup dengan meneliti keindahan di sekeliling kita sahaja.

8 responses to “[1 Photo] Pokok Bunga Gerbera Kuning Sedang Mekar & Kumbang Merayap Di Pagi Hari, Di Laman Seri | Islamabad, Pakistan”