Bye-Bye 2008 to Sony Ericsson K810i, Welcome 2009 to Nokia e71 !

amacam ok tak tajuk entry

sungguh x mesra seo (pekejadah) semua tuh kan. haha

okay aku dah terbeli nokia e71 semalam.

(read : terbeli ! )

haha

cam biasa aku kalau beli hp baru memang cukup malas nak review

satu hal aku pun tgh nak familiarkan balik guna nokia neh

all these while aku dok guna se adjer. haha lama dowh x sentuh nokia

semua gambar2 collection hp aku ada kat sini

  • 2000 – nokia 3210
  • 2002 – nokia 3310
  • 2003 – sony ericsson t610
  • 2007 – sony ericsson k810i – aku review kat sini dulu. cam biasa excited giler ok  (masa tuh je la)
  • 2009 – nokia e71

see !

aku takde lah geek sangat asyik nak tukar2 hp setiap tahun je kan.

mcm korang lah !

aku tgk kadang2 ada manusia tuh setiap 3 bulan tukar hp

giler ke mende. tuh dah bukan geek freak lagi dah

tuh dah kira hp zombie ! haha

haha

sorrylah sapa2 yang terasa kan. huhu

ala tukar2 hp pun ok aper. rileks beb !

janganlah merajuk. ok teruskan membaca posting aku ok. hehe

benci la aku kalau tukar hp mestilah kena learn benda baru kan

aku hengat lagi masa aku nak switch from nokia ke sony ericsson

memang seksa giler dowh !

button semualah lain kan. sampai aku asyik tersend salah sms adjer

nak click space bar ter click send. hampeh sungguh !

haha kenapa aku tukar from nokia ke sony ericsson ?

sebab aku rasa lepas nokia 3210, dah takde hp yang aku berkenaan pasal nokia

semua hampeh je aku tengok !

design semua out. bulky giler. x mesra letak kat tangan lah !

aku rasa paling ergonomic ngan senang pegang kat tangan nokia 3210 lah !

aku rindu la ngan shape nokia 3210 tuh ! kaler pun lawa kan. hehe

kalau nokia boleh keluarkan shape mcm nokia 3210 tuh balik kan

with all the decent features macam sekarang. perghhhh harus aku beli !

ok neh features yang aku nak comment pasal e71 neh

  • 1st impression mmg lawalah ! aku suka chrome design dia yg ala2 iphone tuh kan. sementara iphone belum masuk malaysia, aku belilah yg ini dulu. haha
  • nak cari wifi senang giler ok. memang a click of a button je lah. even masa kat lowyat pun senang giler nak cari berjuta2 wifi yang ada kat kedai hp tuh. haha free internet beb ! bolehlah update terus knizam.com
  • aku rasa aku boleh gunakan e71 neh nak connect ke internet via laptop aku. so kalau maxis broadband buat hal aku guna adjer e71. cuma battery je lah takut kong cepat kan. hehe
  • aku benci dengan standard theme yg dia bagi. so aku rasa mmg kena download themes yang ada kat dunia neh kan. what do u expect. hp neh designed for business function kan. hampeh la ! jangan la design for business adjer. design la sekali untuk business / entertainment kan. haha
  • boleh save semua sms/calls dalam external memory. tak mcm yg ini. hehe
  • adakah aku perlu upgrade feature maxis internet2go ? rasa mcm kena adjer sebab takkan aku nak bergantung kepada free wifi adjer kan. hehe masalah neh beb ! tapi aku nak check dululah dia punya speed. kalau mcm screamyx. baik x payah dowh. haha
  • aku sampai sekarang still x reti lagi nak upload gambar direct ke flickR dan ke blog mcm kat sini. hampeh la ni mcm kena call maxis adjer. cis !
  • nampaknyer kena aku join nokia forum kalau nak belajar pasal full function hp nokia neh balik. arghhhhhhhh kalau ada nak bagi tutorial kan ke lagi senang. hehe

mai kita tengok review pasal hp neh kat serata dunia dowh

amacam ok tak e71 ni eh ?

hehe

ada sapa2 yang pakai nokie e71 ke kat sini eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 responses to “Bye-Bye 2008 to Sony Ericsson K810i, Welcome 2009 to Nokia e71 !

  1. satu jer aku xsuka nokia ni.. harga cepat jatuh…. 3, 4 bulan p[as beli mesti harga dah jatuh dah..buet sakit hati jo…

    Reply

  2. chempaka : ala biasa la product ict mmg lifecycle pendek je. hehe 🙂

    Reply

  3. adik aku guna HP nie, design mmg cun, nipis tp agak berat tapi mantap. Physically lagi best dari iPhone, tapi aku prefer iPhone. Sbb aku tergila-gilakan iphone apps. Huhu. Tp iPhone mahal lagi siot

    Reply

  4. zaki : aku tunggu punya tunggu tak sampai2 pun iphone tuh. hehe 🙂

    Reply

  5. Harga telefon rumah / public phone tak jatuh apa.

    Reply

  6. nice gadget!
    :drool:
    wish i hv one!

    Reply

  7. selinap : tu la pasal. semua still mahal la kan. hehe 🙂

    Reply

  8. pcu : hehe pi la beli satu ok. hehe 🙂

    Reply

  9. Mesti mahalkan? kalau ada wit, aku nak beli laptop dulu la. 😀

    Reply

  10. top100 : hehe laptop pun dah murah kan sekarang rasanya lah. hehe 🙂

    Reply

  11. I really like your blog friend. I like how you write and express through your post… 😉

    Reply

    KNizam Reply:

    mike : hehe thanks ya 🙂

    Reply

  12. tengok aje lah nampak nyer
    manje dah try kias-2 depan my hubby
    dia buat tak tau aje….
    hp N70 ni dah 5 thn pakai…dah nak rosak pn.. ni kalau baling kambing sure hp yg jahanam
    wahai suamiku..
    dengarlah rintihan batinku ini….

    arkkk…
    nak jugak..nak jugak..nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :'(

    Reply

    KNizam Reply:

    manje : ala nanti dapat la iphone tuh kot. hehe 🙂

    Reply

  13. oh tak mungkin lah..
    manje tak minat ipot tow
    manje minat nokia E71
    tak pun dapat BLACKBERRY curve 8320 pn ok gak…
    wah!!!!!!!
    beranggan tak sudah!

    Reply

    KNizam Reply:

    manje : ala kalau dah dapat free nak jugak kan. hehe 🙂

    Reply

  14. Wah jelek tuh Nokia E71 … masih bagusan Sony Ericsson K810 nya … Top Abis ..

    Reply

    KNizam Reply:

    sonny : hehe enggak jeles ya 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge