“Makan Biji Teratai” Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

hah betul ke biji teratai boleh makan ek ?

aku memula tak percaya gak.

ingatkan apa yang aku baca kat dalam komik2 masa zaman muda2 dulu – komik alam perwira main2 je. sekali betul daaa. dulu kalau sapa2 ada baca komik alam perwira tuh akan perasan yang kalau diaorang injured, diaorang akan makan biji teratai nak cure kan kesakitan or pendarahan dalaman sebelum diaorang memuntahkan darah2 tuh.

heheheheehh neh la rupanya biji tuh kat bawah neh 🙂

sekali tadi bila aku tengok Majalah 3 TV3 aku perasan main cerita dia pasal biji teratai dan pokoknya sekali. hehhheheeh dapat lah satu ilmu hari neh. dalam Malajah 2 tadi dia cerita pasal kat mana nak dapat biji teratai. tadi dia pergi ke kampar perak. aku masa pergi treausre hunt tci dulu tak perasan pun ada orang jual biji teratai kat tepi2 jalan je. heheheheeh.

warna biji dia neh hijau/kuning tau. then boleh direbus sebelum makan.

rasa dia macam ala2 biji chempedak rebus la.

eh tapi kalo perhatikan elok2 aku rasa mcm selalu je nampak biji2 teratai neh dalam abc atau ley chee kang yang kita selalu makan tuh kan. eh betul la! aku rasa mmg bijik neh la. hehehehe selamba la selama ni main makan je tapi tak tahu pun biji neh sebenarnya biji2 daripada bunga2 teratai. hehheeheh 🙂

memang nampak cool je makan biji2 teratai neh.

nantilah kalau aku ada masa nak singgah ke kampar tuh.

hhahahaahah 🙂

nak cari biji teratai neh punya susah. masa dalam Majalah 3 tuh aku tengok pakcik yang carik biji2 teratai tuh cakap siap kena lipan la. duri tak payah cakap la kan. one thing yang aku perasan pakcik neh jugak bagi baja pada pokok2 teratai kat tasik tuh. perghhhhh macam tanam cili beb! hehehehehe. betul lah aku tak tipu tau. kalau korang tak percaya koleh boleh tengok Majalah 3 online nanti. hehehehe.

hehehehe sapa2 nak tengok episode Biji Teratai kat Majalah 3 neh,

boleh lah click kat sini nak tengok Majalah 3 online.





hehehehehe senang je kan zaman siberian neh. hahahaha 🙂

apa lagi tunggu ! pi la cari biji2 teratai kat kedai. ehehhehee

susah2 order je abc or lai chee kang. sure nampak biji teratai dalam tuh. 🙂

ServerFreak Web Hosting Solutions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to ““Makan Biji Teratai” Dalam Majalah 3 TV3 Tadi & Komik Alam Perwira ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.