Weeheeeee ! Bestnyer Dapat Join “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre ! Hehe :)

pagi tadi pagi2 lagi aku dah bangun

dengan hanya satu tujuan, nak pergi ke setia alam

hehe dah la hari tuh terlepas cocktail night kat setia alam kan 😡

so kali neh setia alam jemput amik gambar kat show house baru dia :kiss:

dia dah ada new setia alam welcome centre.

lagi besar. lagi power. lagi berkaca ! haha 👿

teruja beb nak pergi setia alam pagi2 neh. haha pagi kemende dah kul 10 da!

so dalam kul 0930hrs aku pun drive la ke setia alam via mrr2 and then keluar kat taman tun, masuk nkve via damansara all the way ke setia alam toll exit :mrgreen:

ya kawan2. aku akan dok kat taman perumahan yang ada toll exit. giler ke apa ! haha ❗

then dalam kul 1000hrs sampai ke setia alam welcome centre, terus parking

sekali rasa lapar la plak kan. hampeh la camni

terus masuk kereta balik and then carik kedai makan kat setia alam

dulu aku pernah makan kat kiwi express setia alam.

and then ada sekali tuh sempat breakfast ala2 kopitian kat kedai jasmine ke mende ntah. memang cool.

tapi kali neh nak merasa kedai baru la plak.

round punya round jumpa satu kedai ala2 kopitiam jugak

apa ke nama ntah. cafe XXX la kot. haha !

order la roti chanai, telur separuh masak ngan teh ais. 😥

sekali tak sedap da. dah la mahal. hampeh jer :mrgreen:

terus membantutkan niat aku nak blog pasal kedai neh. interior dah ok 😕

tapi makanan kureng la. nanti la kalau aku pergi lagi sekali ke setia alam aku amik gambar. hehe 😮

habis je breakfast yang sungguh azab, kitaorang proceed lah ke setia alam welcome centre tuh

hehe besar siot setia alam welcome centre neh. hehe memang besar

bangunan berkaca yang sungguh memanaskan sebenarnya.

bila dah ada kaca, aircond akan bekerja lebey la kan. haha

terus aku register nak amik gambar. pilih rumah mana nak amik gambar

and then naik kereta buggy dia ke sana. hehe memang cool

dia cakap takleh amik gambar kat dalam show house. aku tak kira aku nak amik gak gambar. lantak aku lah kan. haha dah beli rumah mahal2. habiskan separuh hidup aku membayar, suka hati aku lah nak amik gambar kan. haha amendelah diaorang neh. sungguh diaorang tak terfikir yang kalau aku amik gambar. aku akan letak dalam blog. and then akan ramai manusia yang baca. and then ramai yang akan puji rumah tuh. and then mesti ada yang berkenan terus beli. kan ke free marketing tuh. amik ko satu perenggan aku mengomel petang2 neh. haha jarang tau aku tulis panjang2 satu perenggan mcm neh. biasanyer aku maintain pendek2 adjer cam chedet. haha

oklah ada la dekat 10 rumah nak kena tengok tadi. sungguh penat

puas hati aku amik gambar semua rumah

ada satu rumah tuh siap design gothic u ! haha

gambar2 semua akan didedahkan dalam posting seterusnya ya

😎  banyak sangat la gambarnyer. haha

untuk kali neh aku tunjuk gambar dalam setia alam welcome centre adjer dah la. haha

penat dowh round drpd rumah ke rumah nak check semua tuh. haha 😀

lepas round2 terus aku ke welcome centre nak bayar interest yang tertunggak

hampeh la kecik2 dah kena bayar interest. rumah baru 30% siap kan. hehe

takpelah dah nak kena interest so aku bayar adjer lah. karang kalau diaorang tak buat rumah, lagilah aku biol karang kan :down:

pastu amik gambar yang diaorang amik kat showhouse tadi. hehe puas hati beb !

gambar memang clear giler. pro yg amik kan. haha :mrgreen:

pastu terus aku nak update kan platinum privillege setia alam aku and then chow

masa aku nak chow terus hujan. perghhhh nasib baik

kalu hujan masa aku tengah round2 rumah tadi surelah hangen aku kan. haha :mrgreen:

pastu terus lah ke setia eco park plak. hehe saja je nak melawat club house yang baru tuh 🙂

setia eco park neh menjadi pujaan hati brother beruang madu ngan housemate dia dokter shah kita. hehe 🙄

so nantilah aku buat special posting pasal gambar2 dalam show house baru setia alam welcome centre ngan gambar2 kat setia eco park club house.

hehe tungggggggggggguuuuuuuuuuuuuuu 😡

update :

click here to see all the show houses fella ! haha :mrgreen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Weeheeeee ! Bestnyer Dapat Join “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre ! Hehe :)

  1. Pingback: “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre - Part II (Show Houses). Hehe :) at KNizam Artwerk

  2. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 45% Siap Lah !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.