Weeheeeee ! Bestnyer Dapat Join “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre ! Hehe :)

pagi tadi pagi2 lagi aku dah bangun

dengan hanya satu tujuan, nak pergi ke setia alam

hehe dah la hari tuh terlepas cocktail night kat setia alam kan ๐Ÿ˜ก

so kali neh setia alam jemput amik gambar kat show house baru dia :kiss:

dia dah ada new setia alam welcome centre.

lagi besar. lagi power. lagi berkaca ! haha ๐Ÿ‘ฟ

teruja beb nak pergi setia alam pagi2 neh. haha pagi kemende dah kul 10 da!

so dalam kul 0930hrs aku pun drive la ke setia alam via mrr2 and then keluar kat taman tun, masuk nkve via damansara all the way ke setia alam toll exit :mrgreen:

ya kawan2. aku akan dok kat taman perumahan yang ada toll exit. giler ke apa ! haha โ—

then dalam kul 1000hrs sampai ke setia alam welcome centre, terus parking

sekali rasa lapar la plak kan. hampeh la camni

terus masuk kereta balik and then carik kedai makan kat setia alam

dulu aku pernah makan kat kiwi express setia alam.

and then ada sekali tuh sempat breakfast ala2 kopitian kat kedai jasmine ke mende ntah. memang cool.

tapi kali neh nak merasa kedai baru la plak.

round punya round jumpa satu kedai ala2 kopitiam jugak

apa ke nama ntah. cafe XXX la kot. haha !

order la roti chanai, telur separuh masak ngan teh ais. ๐Ÿ˜ฅ

sekali tak sedap da. dah la mahal. hampeh jer :mrgreen:

terus membantutkan niat aku nak blog pasal kedai neh. interior dah ok ๐Ÿ˜•

tapi makanan kureng la. nanti la kalau aku pergi lagi sekali ke setia alam aku amik gambar. hehe ๐Ÿ˜ฎ

habis je breakfast yang sungguh azab, kitaorang proceed lah ke setia alam welcome centre tuh

hehe besar siot setia alam welcome centre neh. hehe memang besar

bangunan berkaca yang sungguh memanaskan sebenarnya.

bila dah ada kaca, aircond akan bekerja lebey la kan. haha

terus aku register nak amik gambar. pilih rumah mana nak amik gambar

and then naik kereta buggy dia ke sana. hehe memang cool

dia cakap takleh amik gambar kat dalam show house. aku tak kira aku nak amik gak gambar. lantak aku lah kan. haha dah beli rumah mahal2. habiskan separuh hidup aku membayar, suka hati aku lah nak amik gambar kan. haha amendelah diaorang neh. sungguh diaorang tak terfikir yang kalau aku amik gambar. aku akan letak dalam blog. and then akan ramai manusia yang baca. and then ramai yang akan puji rumah tuh. and then mesti ada yang berkenan terus beli. kan ke free marketing tuh. amik ko satu perenggan aku mengomel petang2 neh. haha jarang tau aku tulis panjang2 satu perenggan mcm neh. biasanyer aku maintain pendek2 adjer cam chedet. haha

oklah ada la dekat 10 rumah nak kena tengok tadi. sungguh penat

puas hati aku amik gambar semua rumah

ada satu rumah tuh siap design gothic u ! haha

gambar2 semua akan didedahkan dalam posting seterusnya ya

๐Ÿ˜Žย  banyak sangat la gambarnyer. haha

untuk kali neh aku tunjuk gambar dalam setia alam welcome centre adjer dah la. haha

penat dowh round drpd rumah ke rumah nak check semua tuh. haha ๐Ÿ˜€

lepas round2 terus aku ke welcome centre nak bayar interest yang tertunggak

hampeh la kecik2 dah kena bayar interest. rumah baru 30% siap kan. hehe

takpelah dah nak kena interest so aku bayar adjer lah. karang kalau diaorang tak buat rumah, lagilah aku biol karang kan :down:

pastu amik gambar yang diaorang amik kat showhouse tadi. hehe puas hati beb !

gambar memang clear giler. pro yg amik kan. haha :mrgreen:

pastu terus aku nak update kan platinum privillege setia alam aku and then chow

masa aku nak chow terus hujan. perghhhh nasib baik

kalu hujan masa aku tengah round2 rumah tadi surelah hangen aku kan. haha :mrgreen:

pastu terus lah ke setia eco park plak. hehe saja je nak melawat club house yang baru tuh ๐Ÿ™‚

setia eco park neh menjadi pujaan hati brother beruang madu ngan housemate dia dokter shah kita. hehe ๐Ÿ™„

so nantilah aku buat special posting pasal gambar2 dalam show house baru setia alam welcome centre ngan gambar2 kat setia eco park club house.

hehe tungggggggggggguuuuuuuuuuuuuuu ๐Ÿ˜ก

update :

click here to see all the show houses fella ! haha :mrgreen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Weeheeeee ! Bestnyer Dapat Join “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre ! Hehe :)

  1. Uihhhh…tima kasih tima kasih lah Nizam oiiii… Abang memang nak sangat ada gambar rumah2 contoh kat Setia Eco Park tu… sebab diorang takleh bagi amik gambar… Setia Alam ni kami dah tengok.. kami rasa kureng sikit… welcome centre tu macam apa yer?? tempat beli rumah ker?? tapi abang kurang suka dia guna kaca… tentu panas macm yg Nizam cakap… kat negeri omputeh bolehlah

    Beruang Madu’s last blog post..SATURDAY EVENING

    Reply

    KNizam Reply:

    beruang madu : hehe actually amik gambar setia alam la. bukannya eco park. eco park setakat amik club house adjer. x mampu la eco park dalam juta2 tuh. x mampu den. hehe ๐Ÿ™„

    welcome centre tu office baru adjer. hehe โžก

    Reply

  2. kau beli umah kat situ ke? mmg kool! aku suka dengan design die. perghh… berapa harga die ek? aku tgh pikir2 nak beli umah kat kl ni

    syam’s last blog post..Pasang WordPress Menggunakan Fantastico De Luxe

    Reply

    KNizam Reply:

    syam : yep aku beli kat setia alam ni la. hehe since last oct 2007 lagi. rumah siap aug 2009. hehe ๐Ÿ˜€

    harga dalam 250k. banyak range. it’s a new city. ๐Ÿ™„

    Reply

  3. hu. perumahan yg cantik ๐Ÿ™‚

    bila la nak dapat rumah camni. isk ๐Ÿ˜ฅ

    alone’s last blog post..A New Lifestyle?

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : yep mmg cantek city dia. hehe kena tunggu budget cukup la kalau nak beli rumah neh. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

    alone Reply:

    budget? ya. lambat lagi ๐Ÿ˜ฅ

    alone’s last blog post..A New Lifestyle?

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : ala sikit2 la kumpul tuh. hehe :$:

    Reply

  4. :up: Rumah yang cantik tu. hmm….tapi mahal la. ๐Ÿ˜ฅ Takper tunggu rezeki nanti ๐Ÿ˜Ž

    taukey’s last blog post..Taukey Dalam Busby SEO Challenge

    Reply

    KNizam Reply:

    taukey : actually takde mahal sangat. mungkin sebab landed property. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  5. nampak cun je rumah dia

    zamz’s last blog post..Promosi Frozen Karipap Pusing

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : hehe show house mestilah cun dude ! hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  6. Pingback: โ€œFamily & Friends Potrait Sessionโ€ at The New Setia Alam Welcome Centre - Part II (Show Houses). Hehe :) at KNizam Artwerk

  7. cun2…ada lagi ke ar unit yg lom dijual?

    amoi’s last blog post..Andra & The Backbone – Sempurna

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : berlambak2 lagi la. it;s a new town. diaorang launch row by row. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  8. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 45% Siap Lah !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge