Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 45% Siap Lah !

hehe dah lama giler aku tak pergi setia alam neh

nak jugak tengok kan camner progress rumah aku ngan adik aku. haha

last sekali aku pergi sana masa july 2008 this yearlah kot

masa tuh nak pergi amik gambar kat showhouse. free beb ! haha

siap dapat cd sekali ok. hehe ada print sekali

so kali neh aku ngan adik aku pergi nak bayar assessment ke mende ntah

sambil2 tuh nak tengok apa development baru ada kat setia alam neh kan

tesco dah bukak since before bulan puasa lagi

so apa lagi. breakfast kat tesco setia alam lah kan. hehe

semenjak tesco naik neh harga rumah baru nak launch sure naik juga !

stesen minyak caltex ngan maybank pun dah ada. haha

aku tanya kat welcome centre diaorang bagitau club house nak start construction next year. haha

aku tengok kedai pun dah makin banyak

masa pergi setia alam welcome centre kena amik plan baru sebab aku dah confuse area tuh. hehe bukannya hengat pun ok

so carik punya carik rumah sendiri jumpa lah jugak

rumah aku kat precint 8 rumah adik aku kat precint 7

hehe sebelah menyebelah adjer kan. haha

senang parents aku from jasin nak datang melawat kan. huhu

malas cakap banyak korang tengok jelah gambar2 kat bawah neh ok

rumah dijangka siap dalam bulan july 2009

haha kejap je lagi kan. huhu

amaran keras !

banyak giler gambar ok

haha habeslah korang nak browse denagn broadband yang x berapa broad neh kan. hehe

tu dia rumah adik aku dulu

raddia 1 type homes kat precint 7

actually rumah dia no 3 from belah sana

takleh nak masuk dalam la sebab still under construction

aku nak masuk sekali cam ada pak guard lah plak. haha

neh pemandangan rumah type yang sama yang dah siap from side sini

lebey kurang camni la rupanya rumah adik aku nanti. haha

tuh amendalah dinding atas bilik air tuh eh ?

nak tampak iklan ko bondo ! haha

okey moh kita drive tengok rumah aku plak

otw nampak signboard neh

dah nak naik rupanya signboard neh

dekat je dengan sekolah

surelah traffic gila2 nyer nanti kan. haha

neh ada taman permainan dengan tempat lepak sebelah je rumah aku

rumah aku belum siap ok

yang depan sana nun rumah orang lain. haha

tu dia pagar pun dah tercabut. sungguh horror. haha

tapi bagus gak sebab senang sket aku nak amik gambar kan. haha

tuh dia rumah aku

bukan corner lot tapi sebelah corner lot tuh ok. haha

fikir2 balik nyesal plak tak hamik corner lot kan.

kao tak surelah boleh buat bbq tiap2 hari. haha

makan asaplah lepas tuh kan. hehe

aku check kat area belakang rumah memang dah ada grill lah

haha selamat tak payah lah pasang grill

pagar rumah belakang pun pakai concrete

hengatkan pakai dawai2 hijau tuh adjer. haha

neh plak taman permainan bebudak sebelah je dengan rumah aku

takde la plak bebudak

memanglah takde sebab dah tengah hari buta kan

haruslah penat bebudak main tengah2 hari camni. haha

aku cam suka la plak dengan kehijauan area precint 8 neh

nampak damai je kan. haha

ni yang best neh kalau dok kat setia alam neh

semua setia homes dia jaga

takpe kita tengok sampai bila sp setia nak maintain camni kan. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 45% Siap Lah !

  1. :confusedlot: errr bro.. kat area mane ni.. siap ada precint-precint.. kat putrajaya ke?? Hehe.. aku betul tak tau..

    Reply

  2. onggon : neh kat area setia alam. kalo ko drive nkve lepas tol bukit jelutong & before tol bukit raja ko akan jumpa tol setia alam. hehe 🙂

    Reply

  3. meru… ngaku je la meru haha

    Reply

  4. uiks.. ingatkan putrajaya.. 😐

    Reply

  5. joe : haha banyak la ko. best siot bfast kat food court tesco dia. haha jemput2 je rumah ok. haha

    Reply

  6. khai : haha jangan hengat sana je ada precint. haha 🙂

    Reply

  7. kalau nak mai tgk rumah sampai masuk kat site bagi la tau.. 🙂
    anyway..thanx for buying setia alam properties 🙂

    Reply

  8. ari tu aku jogging kat setia alam central park tu… ( http://amokika.blogspot.com/2008/12/girls-outing-i.html )
    mmg best la kawasan tu…huhu…tapi jauhnyeeee dari tpt keje aku…kalo dekat dah lama aku beli dah…huhu…umah ko kat area park tu rupanya…nnti aku leh singgah mkn bbq…ahahaha…
    ko gi area blkg2 sket…kedai yg baru bukak tu…ari tu aku lepak yasmin kopitiam…mmg besttttt…kalah old town… :up:

    Reply

  9. bimmer : owh ko keje kat setia alam ke.
    bagus2 hehe 🙂

    Reply

  10. amoi : hehe hari tuh aku makan kat yasmin. cam so-so je tuh yang malas nak blog tuh. hehe 🙂

    Reply

  11. salam bro.. sori komen post lama, tp rumah aku dekat sgt dah ni. kalau dari pak guard, depan playground tu belok kiri.

    welcome to setia alam, future neighbour 🙂 rumah hang dah nak siap tu.

    Reply

  12. rai : la ye ke. berjiran la nanti eh. hehe 🙂

    Reply

  13. bro..ko keje kat mane? pernah x ko naik bas dr bus station baru, klang sentral to KL..bape lame ek? aku pon igt nak beli rumah kat situ..kat precint7..insyaAllah..:)

    Reply

    KNizam Reply:

    eross : hehe tak pernah la naik bas ke sana. all this while dok kat melawati. hehe 🙂

    Reply

  14. rumah yang bagus, arsitektur yang menarik biasanya membuat penghuninya selelu betah di rumah

    Reply

  15. Kami dah pindah masuk 2 tahun lepas, memang satu tempat tinggal yang selesa:) Looking forward untuk setia city mall mid of next year:)

    Reply

  16. haha hoho haha hoho tah pape.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge