iPhone 5 Bakal Dilancarkan 4 Oktober 2011, Bila Nak Sampai Malaysia ni Maxis Oooiiiii !!

Ramai pula tanya aku bila la iPhone 5 ni nak launch & sampai Malaysia

hehe gua x kerja ngan Apple.com ya adik2, gua juga xde kaitan dengan Maxis Malaysia (or uMobile) ehem2. hehe 🙂

So jawapan aku aku tak tau la. Wa pucetaw beb!

Kalau nak tahu boleh tanya Cik @icednyior or Encik @amanfirdaus hehe 🙂

Tapi apa yang aku harap dengan iPhone 5 hanya satu : TOLONGLAH BATTERY TU KASI TAHAN LAMA SKET YA!

Agaknya kalau pakai smartphone memang battery cepat habis kan

Dah tahu nak buat smartphone, pi lah buat battery yang betul2 boleh tahan lama kan

Gua memang tak puas hati beb, gua kalau tengah dok tunggu flight kat Gate tuh pun boleh habis battery

Padahal bukannya main game sangat pun, cuma social media ngan buat kerja2 sket2 je

hehe masa mula2 dapat iPhone 4 dulu pun gua dah kecewa dengan battery life ni hehe 🙂

so harap2nya Apple.com dapatlah improve kan battery life.

Dah nama pakai smartphone takkan la nak off semua notification kan

Ala basic je macam Facebook, Twitter, 4Square, KakaoTalk, WhatsApp, Instagr.am, GroupMe, Viber je kan. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 responses to “iPhone 5 Bakal Dilancarkan 4 Oktober 2011, Bila Nak Sampai Malaysia ni Maxis Oooiiiii !!

  1. sekarang standard semua phone kalau heavy 3g/wifi usage bateri tahan sehari je. Kalau diorang boleh buat 2 hari, memang puas hati.

    Reply

    KNizam Reply:

    ariff : tu yg aku geram tuh. technology battery x parallel ngan technology phone. hehe 🙂

    Reply

  2. kalau apple kuar lg nipis, harapan bateri tahan lama tu takkan tertunai

    Reply

    KNizam Reply:

    matjoe : tula kan. kalau screen lagi bright, lagi la cepat habis battery tuh

    Reply

  3. aku cumer nak tau harga dia ja, kalau ok aku nak angkat, hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    juan : harga x sure lagi la this iPhone4S hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge