Come On McDonald’s Malaysia, Sila Buat Kenyataan Yang Anda Mengutuk Sekeras2nya Serangan Israel Ke Atas Bumi Palestin OK !

tadi masa aku baik kerja, aku perasan ada something warna merah dalam pigeon hole aku

eh surat amende plak neh ah ?

sekali belek2 punya belek nampak surat or notis daripada mcdonald’s malaysia

hehe pasal usaha memboikot mcd” dan barangan israel lah neh lagi la ni kan

mcdonald’s malaysia hantar notis siot kepada rakyat malaysia !

bukan surat tapi notis beb !

hampeh je kan. hehe

aku baca punya baca rupanya mereka mcdonald’s malaysia deny yang diaorang support israel

aisey kenapa baru sekarang nak deny ?

dulu masa israel tengah dok syok serang palestin buat senyap je korang kan

paling hampeh bila mcdonald’s malaysia keluarkan iklan yang diaorang berbangga menjadi rakyat malaysia

aisey come lah !

kitaorang bukannya bodoh lah ok.

kalau anda mahu kami semua membeli kembali produk2 mcdonald’s malaysia

tolonglah keluarkan kenyataan yang anda mengutuk sekeras2nya pasal serangan israel ke atas bumi palestin !

bukankah simple je kan. apsal yang susah sangat nak buat ?

x perlu keluarkan notis atau iklan

just keluarkan kenyataan tersebut

setakat bagitau yang kami berbangga sebagai rakyat malaysia, baik x payah beb ! haha

selagi korang x keluarkan kenyataan tuh, aku akan tetap akan membeli ramly burger adjer

ermmmmmm sedap gak kan ramly burger mcm kat bawah neh !

hehe jemput makan beb !

ramly burger best dowh ! lupakaaannnn yg lain ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

42 responses to “Come On McDonald’s Malaysia, Sila Buat Kenyataan Yang Anda Mengutuk Sekeras2nya Serangan Israel Ke Atas Bumi Palestin OK !

  1. Mcm2 promosi McD wat tuk tarik pelanggan. Mmg murah2 la kalau guna kupon yg drg bagi..

    Huhu. Buat masa ni burger tepi jalan mmg nampak lebih lazat.

    Makin byk pulak cawangan burger tepi jalan ni tumbuh.

    Mentang2 skrg ramai boikot McD. hahaha.

    Reply

    KNizam Reply:

    the12 : tuh la kan. cubalah diaorang consistent sket. surelah ramai yg sokong. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. betul..burger tepi jalan lagi sedap..memang superb

    Reply

    KNizam Reply:

    abrar : tuh la kan. aku rasa mcm lagi rangup adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. Sekarang MCD memang ada kesan besar boikotnya…
    Aku rasa ada McD cawangan2 kecil yang akan tutup/..
    Ramly Burger buatlah franchaise.

    Reply

    KNizam Reply:

    zool ; seb baik jasin takde mcd kan. hehe kfc plak makin besar siap amik corner lot. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. same jer ar propaganda mereka. macam jugak KFC, siap spam
    email… dari jabatan ape tak tau… tapi kononnye die org kuat
    KFC ar, siap buat kenyataan yang mereka tadek kene mengena
    dengan saham israil… hahaha

    aku still boikot. seab save… tak perlu ingat KFC & McD kalau
    keluaq p dating. MamakD sudeh~

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe tuh la kan. banyak gak duit habis beli mcd selama neh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. tu laaah..
    niat nk boikot tuh mmg ade..
    tp nk thn nfsu nk mkn mc d tu mmg sgt payah..
    lg2 utk mereka yg mmg suke mkn fast food(adi)
    so,lps ni,nke bli burger ramly jee la eh??
    ok jgk kot..daging nye kn bleh thn jgk tebal..
    tambah dgn seasoning lg..
    pergh!!!!
    MANTOP!!

    Reply

    KNizam Reply:

    adi : ala boikot terus adjer. habes cerita. hehe πŸ™‚

    Reply

    budeen Reply:

    betol tu adi… boikot je..
    hidup ramlee burger!! hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : boikot jangan tak boikot. hehe πŸ™‚

    Reply

  6. menurut maklumat dari adek saya, yang sempat kerja dengan pizza hut kejap, masa cuti. dia kata, before, McD dapat about 10K / 20K per day, skang ni 8K camtu je.

    dari fahaman saya, penggunaan Label McD akan memerlukan license dan kita perlu bayar label tu pada owner dia kan? so, macam kita dah bagi duit kat McD, then dia ‘TERPAKSA’ bagi duit tu skit kat McD owner. betul tak?

    so:
    Rakyat Muslim –> McD Malaysia –> Lesen McD Owner –> dikatakan sokong israel.

    tp, fahaman ni betul ke?

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : hehe tuh la kan franchais mau jugak kena bayar kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. hurmm.. siap buat flyer dah.. dulu aku suka makan kat mekdi.. skarang sudah tidak lagi.. dah lama x pi sana.. hurmm…

    Reply

    KNizam Reply:

    nikillas : hehe aku tgk sekarang mcd pun byk yang kosong je kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. haha.. tajuk panjang gila.. x menahan.. pastu gelak guling2 aku bila baca kat reader.. ape tak nye, scroll punya scroll, NAH amik ko.. aku nampak gambar burger tu.. tak tahu ape yg sebabkan dia kelakar, aku gelak guling2… wahahahha… sebab aku nampak burger tu macam KODOK kot.. kedut2 gitu.. wahwhaha.. nak gelak lagi..

    Anyway, notis tu dah lama melekat kat Pintu MC D. Masa perang aritu lagi.. tapi tak sangka plak skang ni siap diedar-edarkan.. BODOH punye Mek D.. betul kata Knizam, makan burger Ramly Adjerlah!! hahaha..

    Reply

    KNizam Reply:

    khai : haha sedap wooooo rangup siot roti dia. cool ! hehe πŸ™‚

    Reply

    budeen Reply:

    Mek D?
    bunyi macam produk kelantan.. hahaha!!

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : bukan cek mek ok. haha πŸ™‚

    Reply

  9. mesti diorang dah terasa kehangatan kesan boikot nie…kehkehkehkeh

    Reply

    KNizam Reply:

    mazuki : tuh la pasal kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. dari bayar mahal untuk makan burger mcd yg ciput, baik aku bayar mahal makan burger carl’s junior, chilli’s or tgif haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : aku kureng la sket ngan car’s junior tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. dah lama dorang duk kasi benda ni.. cam gabra semacam je…rilek sudey.. kfc cool je..hehe..

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : ntah kan kfc aku tengok cool adjer. hehe takdelah segelabah diaorang neh. hehe πŸ˜‰

    Reply

  12. Yeay, rindu nak makan Ramly burger! McDonald mana2 boleh dapat, tapi tetap bukan pilihan hatiku. =D

    Reply

    KNizam Reply:

    along : hehe sedap gak tau ramly burger neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. erk.. entry nih moxs dah komen arituh..
    xmo repeat la… sila semak komen terdahulu .

    /ps zam… tips nih… kalu nak beli beger ayam/daging special… cuba ko suruh abg burger tu buat telur tu mcm telur benjo jer..
    pastu tindih je atas daging/ayam tu…. lagi best dan sedap digigit rasanya huehue…. kalu dah didadarkan camtuh kdg2 telur tu dah rasa mcm “kering” sgt lak serta mcm dah hilang khasiat telurnya plak :p

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : owh dah macam mcd lah kan. best gak tuh.nanti saya suruh brader burger tuh buat camtuh. ehe πŸ™‚

    Reply

  14. Dia cerita yang luaran, tapi profit doa pergi ke mana?
    Itu yang dia tak ceritakan.

    *Hadiah ko esok sampailah tu. Aku dah post πŸ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    rohaizad : tuh la kan. franchisee fee lagi. ok aku tunggu. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. wah siap edar notis skrg ni ek…

    hampeh la ko bro…buat aku rasa nak mkn ramly burger skrg ni..huhu..sib baik dekat umah aku ada jual…

    ari tu aku ‘termasuk’ mek d…mmg lengang giler ah..tak pernah tgk selengang tu…kat mid veli tau…

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : tuh la kan. desperate dah diaorang neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. weyyy bro! macam sedap ja itu ramly! Wahaha..

    Actually, aku pun penggemar BigMac gak..since 03′ lg..zaman2 remaja, smggu tak kena, mesti rasa bersalah..tapi skang ni, aku dah dapat HIDUP AMAN TANPA MCD! Wahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    myfr3ak : bagus ko. hehe supportlah barangan tempatan kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  17. RESEARCH FINDINGS :

    McDonald’s is the largest and best-known global food service retailer
    with more than 30,000 restaurants in 121 countries.[8]

    McDonalds chairman and CEO Jack M. Greenberg is an honorary director
    of the American-Israel Chamber of Commerce and Industry, Inc., of
    Metropolitan Chicago.[9]

    According to the Chicago Jewish Community Online (website of the
    Jewish United Fund of Metropolitan Chicago), McDonalds Corporation
    whose global headquarters is based just outside Chicago is a major
    corporate partner of the Jewish United Fund and Jewish Federation.[1].

    Through its Israel Commission, the Jewish United Fund “works to
    maintain American military, economic and diplomatic support for
    Israel; monitors and, when necessary, responds to media coverage of
    Israel”[2].

    The Jewish United Fund runs “Fun-filled Summer Family Missions to
    Israel” (the next one is on Aug 19 2002) where families get to “visit
    an army base and meet with Israeli soldiers” and “visit our sister
    city, Kiryat Gat and see the important work we are doing there”[3].
    Kiryat Gat, you may be aware from the Boycott Intel Campaign, is built
    on stolen Palestinian land – the lands of the villages of Iraq Al
    Manshiya and Al-Faluja whose residents were ethnically cleansed in
    1949 in contravention of International Law[6]. Through its
    “Partnership to Israel” programme, the Jewish United Fund provides
    $1.3 million annually[5] to help the development of Kiryat Gat and to
    promote further illegal settlement there.

    In the Jewish United Funds outreach program they pay for Christian
    leaders and American high school kids to visit Israel and be fed
    zionist lies.[4]

    McDonalds entered the Israeli market in 1993 and now has 80 resturants
    across Israel, providing employment to some 3000 Israelis.[7]

    Reply

    KNizam Reply:

    mzh : thanks for the info πŸ™‚

    Reply

  18. takpe… kan ke dah nak ada RFC kat mydin… jom pi ramai ramai..

    Reply

    KNizam Reply:

    adlina : perghhhh x pernah merasa lagi la rfc neh. hehe πŸ™‚

    Reply

  19. nizam, u should.. nothing like mcD or kfc, but it has its own unique taste. and better still makan tuh rasa puas hati cuz we know it’s not israelies punya and it’s our own conscious clear halal product!

    Reply

    KNizam Reply:

    adlina : hehe sedap woooooo ramly burger kan. hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge