Category Archives: ugama + islam

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1433H Untuk Semua Ummat Islam Di Dunia

Saya dengan ini ingin mengucapkan Selamat Menyambut Puasa atau Salam Ramadhan Al-Mubarak 1433h kepada semua rakyat Malaysia, tidak kira di mana jua anda berada. Semoga Ramadhan kali ini akan dapat dihayati dan dinikmati dan mampu membersihkan jiwa kita. Salam Ramadhan Al-Mubarak!

Di mana anda semua solat terawih kali ini? Tetiba saya terasa teringin nak menunaikan solat terawih di dua masjid yang paling indah di dunia yakni Masjid Faisal di Islamabad dan Masjid Badshahi di Lahore, Pakistan. Insya-Allah.

Anak Aset Ke Syurga atau Neraka – Ceramah Ustaz Don Daniyal – Cukup Mengingsafkan!

dengar sampai habis ceramah ustaz don daniyal ni.

ianya mampu menginsafkan kita.

renung-renungkanlah.

Tahukan Anda Youtube Kini Akan Membawakan Kepada Anda Live! Suasana di Mekah Semasa Musim Haji 2011 ?

menggunakan teknologi semaksimum yang mungkin

kini youtube pula akan membawakan kepada anda secara langsung suasana haji di mekah

bagus la idea ni. kenapa la tak pernah terfikir selama ni kan. biasa tengok tv je kan

so kali ni, dengan kemajuan dan kecanggihan teknologi, kita boleh saksikan haji di mekah melalui youtube!

 

Sami Yusuf – 99 Names of Allah Ta’ala – Sedap Suara Sami Yusuf Ni Kan

Dah lama rasanya tak letak video clip kat dalam blog ni kan.

So kali ni aku nak kongsi lagi Sami Yusuf yang mendayu-dayu ni.

Memang sedap la suara dia ni.

Aku pertama kali dengar lagu dia dalam filem pasal layang-layang kat kat Iran/Afghan tu, lupa la pula apa nama tajuk filem tu 🙂

Apa-apa pun kita layan dulu lagu memuji Nama Allah ni ya

Konvoi Amal Aman Palestin @ 15 Mei 2011 @ Kota Damansara @ 20KM

siapa2 nak join this good cause, 15 mei 2011,

download borang boleh click di bawah

** Registration Form – Konvoi Amal Aman Palestin 15 Mei 2011 **

marilah sertainya beramai2.

lepas dah download borang, boleh send ke email – konvoi.aman.palestin@gmail.com

sebarang pertanyaan juga boleh diajukan ke email di atas. teekhay!