We’ll Pay At The World Market Price BUT Bring Down The Car Prices (To The World Market) OK !

stumbled upon this posting by the flaccid mind, aku memang agree lah !

dah la kereta mahal giler compared dengan world market price kan

so kalau nak suruh kitaorang bayar petrol ikut world market,

then why not turunkan harga semua kereta2 tuh.

tak payah la nak letak tax gila2 kan

amacam ok ke idak ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “We’ll Pay At The World Market Price BUT Bring Down The Car Prices (To The World Market) OK !

  1. betul2…kerajaan bagi rebet utk pemilik kenderaan sendirian pn x berbaloi. dah la tu, nak naikkan harga minyak cam pasaran dunia. tapi kat negara maju cam kat eropah pengangkutan awam 1st class, so even kalau x gune kereta pn diorang still boleh bergerak. kita? pengangkutan awam x pernah tepat masa.

    Reply

  2. ed : aku rasa mmg dah masanya harga kereta ngan motor kena turun la kan. honda should be around 50k je. proton should be arond 25k. haha 🙂

    Reply

  3. isk jgnla bermimpi di siang bolong….
    mana ada benda turun lepas ni…one way je…

    kalau nak turun pun…pak lah je muahahaha

    Reply

  4. Bongkersz mmg bijak mencatu idea-idea mcm ni.

    Aku nak kete CIVIC aku tu.. tp nak buat camne, bye bye 2.0 VTEC.

    NoktahHitams last blog post..Harga Minyak Malaysia Naik

    Reply

  5. maen : arrrrghhhhhhhhhhhhh aku migrate la camni. haha 🙂

    nh : haha kesian ko 🙂

    Reply

  6. pakai NGV bro.. pergi install.. dalam 2k. or buat business related to saving fuel consumption, sure kaya giler.. contohnya.. jual pil, liquid yang boleh jimat petrol entah haprak tah.. 😀 nyahahahahaa!

    bongkerszs last blog post..Kungfu Panda, Over You & Euro 2008

    Reply

  7. bongkerz : sekali lepas install ngv, harga ngv plak naik. tak ke pengsan lepas tuh. haha 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge