Two Nato Tankers Attacked in Balochistan (Dawn.com)

nampak dah makin kerap truck nato neh kena attack kan

kat balochistan ni ada border afghanistan ngan pakistan

so supplies for askar amerika ngan nato kat afghan mmg supplied direct from pakistan

apsal la depa ni suka sangat perang2 ni kan

source here

– – – – – – – – – –

Balochistan: Two Nato tankers were attacked by unidentified men in Kalat town and Dhadar area in Balochistan, leaving three people injured.

Police say unknown armed men on motorcycles opened fire on Nato tanker and injured two persons.

The injured persons have been shifted to civil hospital Kalat for medical treatment. The doctors described the condition of one of the injured as serious.

Police reached the spot and started investigation into the incident.

In the Dhadar area of Bolan district incident, one person got injured when armed men fired on a Nato tanker.

No group has claimed the responsibility for the two Nato tanker attacks. – DawnNews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 responses to “Two Nato Tankers Attacked in Balochistan (Dawn.com)

  1. balik malaysia lah. bahaya situ

    Reply

    KNizam Reply:

    mojaro : banyak keje kat sini hehe 🙂

    Reply

  2. Keadaan yang telah mendesak semangat dan tindakan mereka. Kehadiran kuasa asing seperti Amerika Syarikat dan NATO dengan memberi alasan untuk mengekang keganasan yang dicetuskan oleh al-Qaeda dan Taliban tidak dapat diterima oleh sesetengah rakyat Pakistan. Malah, mereka yang mempunyai semangat patriotisme yang tinggi itu juga menganggap proksi-proksi kuasa asing tersebut yang ada di negaranya juga patut dihapuskan. Mereka belajar dari segi sejarah. Kuasa-kuasa asing itu tetap menggunakan modus operandi yang sama untuk menjajah bumi Islam. Seperti sejarah di negara kita juga, bagaimana liciknya kuasa asing Inggeris mempengaruhi para sultan kita sehingga akhirnya satu persatu negeri kita dikuasai mereka. Jika ini berlaku lagi ke atas negara kita, tidak mustahil kita pun akan bangun menentangnya.
    Apa-apa pun saya doakan agar saudara KNizam di sana sentiasa dalam situasi selamat dan terus membuat laporan tentang perkembangan terkini dari sana.

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : tu la kan. harap2 kita dapat lah belajar drpd sejarah kan hehe 🙂

    Reply

  3. ishkk2.. harap2 selamat la disitu yer..
    Life kat sana macam zaman perang dunia ke 2 jer..

    Reply

    KNizam Reply:

    life : ya betul. mmg suasana perang kat sini ok hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge