Jom Serbu Cendol Paling Famous (Masuk Majalah 3 TV3) – Cendol Leman Dawi di Seremban (Exit Senawang) !

hehe malam tadi aku sempat tengok majalah 3

macam biasa aku tertengok trailer, mmg best giler

especially pasal chendol kat seremban tuh

cendol leman dawi !

perghhhh mcm best je kedai makan cendol neh

aku dah check kena exit kat plus senawang, lepas tol pd tuh

hehe surelah kena singgah neh kan

tapi mcm jauh la jugak from the toll exit

kedai dia tepi jalan je

so senang la nak tengok kan. hehe

aku paling terhibur masa dia berceloteh. masa bercerita

perghhhhhh best dowh !

haha surelah aku akan singgah sebab seremban dokek yo !

haha otw balik jasin terus la singgah kan

tambah percummmaaaa beb !

dah la bersih. encik leman dawi bagitau yang semuanya direbus

sudu direbus. mangkuk direbus. memang bersih lah

tambah percuma plak tuh dowh !


yang paling aku tak tahan bila encik leman membebel pasal sejarah malaysia

pasal geografi malaysia. memang menarik

lain daripada kedai yang lain. mmg cool giler eh ! hehe

aku rasa surelah ramai giler orang nak datang ke kedai cendol leman dawi neh

mcm apa yang terjadi kat kedai mee banjir udang mak teh kuala sepetang

famous giler. ramai giler manusia nak datang lepas masuk majalah 3 kan. hehe

cendolllllllllllllllllllll sssaatttttttttttuuuuuuuuuuuuuu !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

  1. says

    aku pun jugak kisah nih ….

    xsangka betul ada org yg amalkan konsep perniagaan yg mcm nih …

    rupa2nya berpunca dari kisah beliau ketika kecik2 yang tiada duit untuk menambah cendol ….

    kisah di sebalik kisah

    dyena Reply:

    ak pon pelik gak ada gak org cam dia jual cara cam 2..gpon org yg penah susah ja taw macamna rasanya bila nak makan xde wet…

    KNizam Reply:

    dyena : hehe tuh la kan. lepas neh sure ramai giler ah yang datang. makin laku la. cooL ! :)

    KNizam Reply:

    razif : tuh la kan. kalau dah meniaga ikhlas. sure akan laku giler punyalah kan. hehe :)

  2. pidot says

    wei cam bes jer dengar pasal cendol ni…
    tmpat die kat seremban kat area mane???
    bukan main luas seremban tu…
    sesiapa leh tolong bgtau aku kat ne k…

    KNizam Reply:

    pidot : exit senawang/seremban pastu terus ke kanan. senang je kot. hehe :)

  3. says

    heh.. dah masuk tv..
    makin berderet la orang datang kedai dia nie..

    KNizam Reply:

    menteil : hehe tuh la kan. surelah lepas kalau aku nak pergi terus habes cendol dia. hehe :)

  4. says

    aku ngk gak smalam M3.. hehehe… mula2 cam pelik.. pakcik ni mental ke ape.. membebel-bebel time orang nak makan.. oh, upanya itu mmg konsep kedai dia..

    paling pelik, boleh tambah free berapa banyak kali plak tu.. wow.. ini kena pergi ni.. hehehe….

    umah aku nak ke seremban dalam 2 jam gitu.. sigh ~

    KNizam Reply:

    khai : wahhhhh apa lagi pi lah. ada apalah sangat 2 jam dibandingkan dengan kepuasan menghirup chedol hak milik kekaaaallllll. hehe :)

  5. says

    HUHU…
    aku riso sbb pakcik ni asik membebel je…
    sekali skale takpe la, kalau dah hari2, takut jelak lak…

    hak milik kokal, hak milik kokal…haha

    KNizam Reply:

    cekgubh : haha terngiang2 lagi aku perkataan hak milik kokkaaaaalllll tuh. haha :)

  6. says

    weh.. hahaha cendol pulut kegemaran aku,
    gile ah… nak pegi gak.. tapi masalahnye kalai kijer macam ni.
    susah le skit… tapi insyaallah satu hari nanti sampai jugak ar
    kot.. kot.. erm…

    weh bro, aku dah berjaya setup live posting. tapi aku rase
    ade kemungkinan template aku tak support kot. sebab utk image
    die keluar text css html yang macam cacing tuh… puas aku
    check seting. tak tau per silap. bleh bagi tunjuk ajar~

    thanks!

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe nampak sedapje kan cendol tuh semua. haruslah aku cuba bila balik jasin nanti ok. hehe :)

  7. says

    hoh..dah berbelas tahun last2 popular gak dia..actually aku dari kecik dah rasa cendol dia..dari zaman dia bawak van jer..pastu up cket lagi..up lagi..

    tak pernah miss balik kampung ikut jalan lama, mesti singgah kedai dia jap pekena cendol leman dawi nih..dari aku umur 8 tahun sampai la sekarang..

    memang best..disyorkan..

    KNizam Reply:

    uzair : la dah famous lama giler ah kiranya leman dawi neh eh. cool lah. apsal la semalam neh takde promosi. hehe :)

  8. says

    nampak menarik cendol dia tuh…gamak nyer mamat ni berhijrah dari kuala bukak kedai kat seremban kot? haha

    KNizam Reply:

    life4hire : hehe banyak la ko. kalau dia bukak kat kuala banyak la lagi cerita sejarah dia kena hafal. hehe :)

  9. says

    mcm best. ntah bila aku berkesempatan nak merasa ni.. xda web ke dia ni? wat order online ke? hihi

    KNizam Reply:

    the12 : hehe kena pergi online la kalo camtuh kan. hehe :)

  10. says

    hohohoh dah 2 kali kot lkeman dawi ni masuk M3… hohoho cendol ni btol2 beberapa km je dari skolah aku.. tp aku tak pernah pon makan.. hahahah

    KNizam Reply:

    topo : aisey rugilah ko kalau camtu. cendol famous malay neh ok. hehe :)

  11. says

    Memang nampak cam best je..
    nanti ko tapaukan masa nak balik jasin nanti..

    KNizam Reply:

    zool : ala tapau2 boring lah. kita minum terus la kat sana kan. hehe :)

  12. says

    Wah banyaknyer percuma..bagus nie…kena pergi ni..kalau ke seremban sure kena singgah nie..memang berduyun laa orang ke sana..

    KNizam Reply:

    shaffik : tuh la kan. lepas neh sure dah famous giler lah cendol leman dawi neh. sure cepat habes. hehe :)

  13. says

    ade gak beberapa kali abg aku ajak bila balik dr kl ke melaka.. tp besanya mesti tutup, tensel tol..

    KNizam Reply:

    bd : aisey mmg selalu tutup sebab cepat habes kot. hehe kena call lah dulu gamaknyer kan. hehe :)

  14. says

    kalo pekena cendol pas solat jumaat.. perghhhh, mancongkammm bebb

    KNizam Reply:

    en_me : perghhhhhhhhhhhhhhh mmg masyukkkkk la en_Me :)

  15. says

    perghh cendol!!
    baru je beberapa ari lps aku ckp aku mau carik cendol kot2 ade kat chinatown haha

    KNizam Reply:

    adila : hehe susah ke nak dapat cendol kat sana eh. buat sendiri la. hehe :)

  16. says

    cendol dia tade ais kan?aku rasa cam tak npk ais pon…

    tapi mmg murah rezeki betul la pakcik ni…selamba je bg free…

    KNizam Reply:

    amoi : tuh lakan. tapi fikir2 balik. sorang mampu habiskan 2 mangkuk je kot. hehe :)

    amoi Reply:

    tapi siap leh bungkus free…kalo buat jahat datang ramai2 tapi order 1 jek…pastu topap la…ahahaha…keji…

    KNizam Reply:

    amoi : kalau x malu buat la. haha :)

  17. says

    Entri Knizam kali ini pekat ngan keyword ‘gilerrrrr’..hehe..aku pun nak try jugak cendol nih..

    @knizam : cemana ko membahagikan masa memberi komen di blog-blog member lain ek?errmm..sebab..setiap blog yang saya lawati..yang pasti nama Knizam ada..mungkinkah anda menggunakan teknik ‘outsourcing commenting’?

    KNizam Reply:

    amir : hehe biasalah tuh kan. ko siap kira eh entry gileerrrr. hehe :)

    no la. aku mmg lawat every blog. hehe tak mampu nak upah2 orang lain. hehe :)

  18. says

    cendol leman dawi ni nampak sedaplah. nak cendol jagung satu. jagung kasi lebeh! :)

    KNizam Reply:

    oktant : wokkeeyyyyyyyyyyy siap. tambah hak milik kokallllll ok. hehe :)

  19. noni says

    aduh sedapnya……kat jb nie yang sedap abc aje cendol susah nak cari.

    KNizam Reply:

    noni : ala bukannya jauh jb seremban. hehe stil dalam malaysia kan. hehe :)

  20. says

    pergh…apa lagi bro..makan malaya r..haha..
    macam best neh..nak pergi try r..

    KNizam Reply:

    izzat : hehe nantilah aku singgah barulah boleh masuk makanmalaya.com hehe :)

  21. wakaka says

    ku nak tao la mana tempat nie pastu bkak kul bape smpai kul bape

    KNizam Reply:

    wakaka : la kan dah ada no phone tuh. call je :)

  22. says

    salam.

    perghh..
    dah berkanopi besar cendol leman dawi ni
    rasanya baru je lagi makan cendol kat lori kenit dia tuh.
    (x baru mana la, 2-3 taun lepas)

    tambah memang free.

    kalu customer dia parking x betul tepi jalan tu, die suh betulkan, parking dalam2 sket, takut eksiden (pnah jadi pun).

    geografi, sampai2 kedai dia trus open story jumlah penduduk, luas negeri, bla bla bla..

    pemurah, mmg murah rezeki,
    cuma ramai yang tak percaya..

  23. alharis299 says

    Saya dah sampai ke leman dawi cendol cuma guna GPS sahaja.
    Bagi yang ada GPS tak payah tanya org2 nak kesitu, set sahaja GPS kordinat ini

    N2 39 44.6
    E102 00 19.4 Garmin atau Papago, sampai depan kedai.

    Pak Man, saya yg beri GPS kordinat tempoh hari,

    alharis dari Kedah

    KNizam Reply:

    alharis : wahhhh thanks for the gps ya :)

  24. ain says

    salam

    kalau dari sikamat, cane nk g kedai die eh??? xtawla. baru lg dok seremban nih. hehe… nk gak rase kan. :)

    KNizam Reply:

    ain : alamak x sure la from sikamat

  25. says

    Minggu ni nak bercuti kat N9 boleh singgah ni…harap2 janganla brader leman dawi angkat “CENDUL HABIS”…Huhu..huhu…

Trackbacks

Leave a Reply