Damai Homestay kat Kuala Kangsar – Satu Lagi Penginapan Best Terbaru di Kuala Kangsar !

perghhhh aku perasan dah banyak la homestay kat kuala kangsar neh kan

dulu2 masa aku belajar kat kuala kangsar, memang limited giler penginapan kat kuala kangsar

yang ada cuma rumah rehat kuala kangsar ngan hotel double lion adjer

kadang2 kalau famili aku turun kuala terpaksa tido kat ipoh ok

kadang2 singgah taiping nak tido then turun balik ke kuala kangsar

hehe sekarang dah ada safari resort, dah ada homestay dan banyak penginapan budget kat kuala kangsar

so senang la kalau siapa2 nak melawat kuala kangsar kan

aku mmg suka turun kuala kangsar neh, memang aman damai adjer bile singgah kualer neh ok

mmg dunia terasa akan berhenti seketika kalau korang pergi melancong ke kuala kangsar

serius gua tak tipu punya. banyak benda yang boleh dibuat kat kuala neh ok

ada macam2 tempat bersejarah yang boleh dilawati dan banyak makanan dan minuman yang nak dicuba

aku mmg akan selalu la turun kuale sebab aku coach hockey team mckk (mighty duck project 2010)

tapi serius la mmg mendamaikan kalau dapat bercuti ke kuala kangsar ok.

– – – – –

Assalamualaikum..nizam..

akak tahu nizam sibuk…tapi akak nak minta tolong nizam kalau nizam free le..

akak ada email gambar homestay akak ni..nizam tenguk le..

apa komen nizam. Homestay akak ni tak lah lawa sangat.

sebab tu akak ambil RM180-RM200. aje semalam.

Tapi kalau lebihdaripada 2 malam akak bolehlah runding..

No.untuk dihubungi ialahย  012 5614627..nanti akak nak sangat berjumpa nizam ni….

kalau boleh tolong tq le..kalau tak boleh tak apa le…salam dari msia…bye..

email daripada Pn Noremah Rashid

– – – – –

aku dapat email daripada pemilik homestay neh minta promote homestay dia kat kuala kangsar

gua tarak hal punya, blog neh pun mmg diwujudkan untuk membantu industri pelancongan dan jjcm tempatan

walaupun aku kini berada di negara south asia, tapi malaysia tetaplah di hati kan. hehe

korang tatap adjerlah gambar2 homestay damai di kuala kangsar neh ok

kad number dan contacts semua ada kat dalam gambar tuh

apa lagi! contact la owner kalau korang nak bercuti ke kuala kangsar dan perlukan penginapan yang besar dan berpatutan ok

aku rasa kalau korang datang secara berjemaah or ramai2 better dok kat homestay daripada dok kat hotel kan

mmg jimat la. kereta pun banyak tempat parking. pastu boleh bebas dapat satu bijik rumah tuh dowh!

memang selesalah kan. aku tengok gambar pun dah tahu yang homestay neh mmg bersih dan mendamaikan. hehe ๐Ÿ™‚

tak rugi punyalah. dekat adjer ngan town. kalau x silap dekat jugak dengan air terjun ulu kenas yang sejuk tuh. hehe ๐Ÿ™‚

aku pun kalau berkesempatan ke kuala kangsar akan turun ke homestay neh nak cuba sekali

selamat mencuba homestay terbaru di kuala kangsar – homestay damai ya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

120 responses to “Damai Homestay kat Kuala Kangsar – Satu Lagi Penginapan Best Terbaru di Kuala Kangsar !

  1. terbaik wei….insya allah OBW tahun depan aku nk booking sini

    Reply

    KNizam Reply:

    yam : haha sila2 amik gambar puas2. adessss rindu la ngan laksa kuale. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. oh…laksa mana ko suka ni? laksa kalam? laksa pak ngah? laksa karim? ker laksa kat kedai cendol tuh jer?

    Reply

    KNizam Reply:

    yam : haha semua laksa tuh.

    Reply

  3. bpe sewa 1 mlm..mcm best tolg email bleh?

    Reply

    KNizam Reply:

    suhairi : dalam rm180-rm200 rasanya. contact je number tu ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. sewanye rm180-200 satu malam…klau lebih 2 malam boleh le runding harga…kalau suka contacts le…012 5614627.

    Reply

  5. sy tgk mcm best tp sy kne kompom dlu ngn fmly isteri sy..kalo jd bleh ker booking dgn tipon jer..

    Reply

    KNizam Reply:

    suhairi : ya booking jangan tak booking ya. best woooo dok kuale. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. sbnrnye aku org sne gak tp menetap kt sepang..aku asl padang rengas,fmly isteri aku nk dtg kg,ade mjlis knduri..jd aku nk bg dorg selesa skit..phm2 je la umah kg kalo ari knduri cmne kn.

    Reply

    KNizam Reply:

    suhairi : yep mmg kena cari rumah sementara la kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. aku dh booking dh homestay nie..tq fren 4 infomtn…

    Reply

  8. lagu cun from bukit chandan

    Reply

  9. ni…nak share homestay guest house bertaraf budget hotel kat ipoh pulak..dekat dengan Hill City Hotel dan Pusat jualan Limau Bali, ada 3 buah rumah dan dilengkapi dengan 15 bilik..kalau free
    layari laman web http://www.cityhomestay.com.my untuk maklumat lanjut.

    address:
    City Homestay Ipoh
    No 4, Hala Rapat Baru 26,
    Taman Taufik,
    Jalan Raja Dr Nazrin Shah,
    31350 Ipoh, Perak.

    Tel:05 3131020 (office)
    HP:019 5793131, 019 5713131
    Fax:05 3130020..

    Reply

    KNizam Reply:

    aling : wahhhhh cantik la homestay tuh. kena singgah ipoh neh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. ni..nak share la…info kemudahan kat homestay ni.. ada 2 bilik aircord(master dan bilik biru),ada tv,radio,seterika,mesin basuh,cerek elektrik,periuk nasi elektrik(semua le kemudahan masak ada)…coffee,tuala,sabun,ubat nyamuk pun di sediakan…boleh kata ala hotel le..atau lebih lagi,sebab hotel pun tak boleh masak dan bebas satu rumah…belum luar rumah lagi.ada kerusi batu dan ruang refleksologi di sudut rumah..tepi padang kanak-kanak..boleh parking luas.ok le.sesangat..banding dengan harga semalam…dua ruang tamu,1 ruang santai,2 dapur(kering,basah)…fikir le sendiri…dan buat le keputusan….ok..

    Reply

    KNizam Reply:

    sya : hehe best je kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. TQ..kepada semua yang sudi layan homestay akak ni…utk pengetahuan semua..kalau ada out station ke atau kerja yg lama d kuala..lebih satu minggu..akak boleh bagi RM100. satu malam…ok..tak?

    Reply

    KNizam Reply:

    k imah : hehe seronok saya mendengar hoemstay dapat sambutan. saya je x sempat nak singgah. lambat lagi nak balik msia ni. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  12. Sabar aje le..bebanyak…kak imah pun tak sabar nak jumpa Nizam..ok. balik m’sia…datang kuala..he..he..

    Reply

    KNizam Reply:

    k imah : hehe insyaAllah ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. aku dh duk kt damai homestay nie..mmg best..owner pn baik..xde msalah berbaloi-baloi..puas ati..***** lima bintang aku bg..tq kak imah

    Reply

    KNizam Reply:

    suhairi : wahhh bagus2 hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. same2…time kasih krn sudi duduk kt hmstay k.imah..nanti datg le lg..he..he.. lg..

    Reply

  15. salam….nak tanye la….ape je aktviti yg bleh wat kat persekitaran homestay tuh??

    Reply

    KNizam Reply:

    farah : boleh jalan2 kat pekan kuala. banyak tempat bersejarah di sana ya ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. kalau nak gi gua tempurung or sungai kampar or mygopeng resort for water rafting.. boleh la bermalam kat mymum homestay.. tp kualiti bilik tak update sbb time tuh kami blm decide tuk jadikan rumah tuh homestay.. for now.. kualiti service much better.. ๐Ÿ™‚ blh jenguk2 blog..

    Reply

    KNizam Reply:

    shayna : hehe banyak gak homestay kat sana ek hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. byk gak skrg.. yg lain tuh area dalam skt.. dekat ngan sg kampar.. rumah mymum kat tepi jalan besar.. mainroad ipoh ke kampar.. ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    shayna : wahhhh dekat tu hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  18. salam..kitaornag dri club myvi..nk cri hmstay yg mral sal nk tnggal dlam smlam jer..bleh tlong?

    Reply

    KNizam Reply:

    hafiz : contact direct terus ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  19. R&B Homestay Sunway City Ipoh

    Penginapan homestay di Sunway City Ipoh
    Rumah Semi-D berhalaman luas dan berpagar (2-Unit)
    Fully furnished
    Dihadapan Lost World of Tambun. Banjaran Hot Spring, Mc Donalds, Pasaraya Giant

    Untuk keterangan lanjut, hubungi
    0125514565 – Bibi Sabariah
    0125151018 – Mohd Ridzuan

    atau layari rnbhomestay.blogspot.com

    Reply

    KNizam Reply:

    rnb : wahhhhh menarik ni hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  20. suryanti ahmad

    klu nak sewa 18 aribulan ni ada kosong tak

    Reply

  21. maaf suryanti..18 aribulan ni dah penuh..lain ari ada..insyaallah call akak terus utk bookong yek…tq

    Reply

  22. SALAM SEMUA….UNTUK MAKLUMAN,KALAU NAK KE KOLEJ ISLAM PERAK DARUL RIDZUAN (KISDAR)DARI HOMESTAY NI LEBIH KURANG 5 HINGGA 10 MINIT SAJA…SEBAB ADA DUA JALAN PINTAS…SENANG JE KE SANA….OK.TERIMA KASIH.SEKADAR MAKLUMAN AJE..LEBIH LAGI HUBINGILAH PEMILIK HOMESTAY..K

    Reply

  23. ade x homestay kat kuala kangsar yg bole sewa utk sebulan??? sy student kolej..nak bwat praktikal kat sane..kalo bley yg dekat2 ngan hospital k.kangsar / bandar kuala tu laa. kalo ade contact me okeh.. 0129040890 – afzal

    Reply

  24. nak wat lawatan sek leh x r nak bookin utk 3 ari??

    Reply

  25. Zee…cuba hubungi k.imah…boleh kita berbincang..call 012-5614627.
    di sini susah nak bincang…

    Reply

  26. area mne ni ea ?? dkat ngn istana x ?

    Reply

  27. k.imah: yat & family nk ke kuala kangsar dlm 13-14 nov 2010 ni, tgok cam ok umah ni… available lgi x?

    Reply

  28. saya berminat tgk homestay damai ni.saya ada anta mesej pada no 012.saya nak hadiri majlis kawin.dr homestay ke padang rengas jauh x? berapa lama perjalanan?saya nak semalam je.25hb check in 26 nak check out.saya dr Kuala lumpur.satu family.hubungi saya melalui email ayu_slumber83@yahoo.com

    Reply

  29. saya nak pada tarikh 25hb Nov 2010 check in dan 26hb Nov 2010 check out

    Reply

  30. Maaf Dzan,Yat dan Ina..akak tak balas mesej dalam blog ni…akak pergi mengerjakan haji..jadi baru pulang 15 dis..jadi baru baca mesej ni..akak pergi 2 nov lagi..jadi akak bagi orang tolong jaga homestay ni…MAAF KEPADA SEMUA YANG MEMINTA PENJELASAN MELALUI BLOG NI..Tapi kalau call no hp akak tu..boleh lah tahu ada kosong atau tidak..sebab akak tinggalkan hp tu kepada orang yang jaga homestay tu..MAAF SEMUA…

    Reply

  31. Terima Kasih kepada semua tetamu Damai Homestay…sepanjang seminggu Raya Cina..ada yang kawin,ada yang bercuti dgn keluarga(Pn.Rohana)dari JB..bagus juga ideal dia..singgah di setiap destinasi bersejarah utk membawa sendiri anak2 melawat tempat bersejarah..dari JB..ke ..Melaka…KL…Kuala Kangsar..Taiping….Kangar…Kota Bharu…Kuala Terangganu..terus balik ke JB…semua menginap d Homestay.Di Kuala lihat pokok getah pertama yg di bawa oleh H.N Redley..

    Reply

  32. homestay ni dekat dgn sekolah menengah teknik pdg rengas tak? kalo dekat sya nk sewa utk 1 mlm.sya dr shah alam

    Reply

  33. kalau untuk ke padang rengas(SMT Pdg.Rengas) tak jauh..sebab homestay ini dekat pekan..jadi lebih kurang 15 minit je…biasa la orang Padang Rengas sewa…Biasa la..orang Padang Rengas pun ada yang mengajar di RMM..

    Reply

  34. Salam kepada semua …akak tak tau la nak cakap macam mana…tapi akak hanya nak cakap…homestay akak ni sebenarnya berniaga sikit,tp lebih tolong orang yang memerlukan …sebab akak tahu rumah akak sepatutnye layak lebih mahal lagi,sebab tu ,kalau berpuluh-puluh sudah orang yang tinggal disini macam terkejut..agak murah,besar..dan malu la nak puji sendiri..semua berpuas hati..tq.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.