Berguna Juga “Cock Brand Fire Starter” Perniagaan Si Hai Tong Ni Ek ! Hehe :)

korang pernah tengok ke bendaalah bawah ni eh

ini bukan mercun ok

ini adalah fire starter

ala2 mcm solid fuel yang askar pakai kat hutan nun !

hehe masa aku nak buat barbeku hari tuh aku tanya la apek kat jasin tuh

ada tak solid fuel

dia jawab “apa class solid fuel”

sini pakai ini fire starter la brader ! haha < exaggerate dowh !

so aku pun beli la satu kotak

beli sekali dengan arang2 nak buat barbeku kan

sekali bila dah guna memang sungguh berkesan lah !

hasilnya macam kat bawha neh ok. hehe

sungguh masak ranum menjilat jari !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 responses to “Berguna Juga “Cock Brand Fire Starter” Perniagaan Si Hai Tong Ni Ek ! Hehe :)

  1. La bro, baru tau ke ada benda tu? Orang dah lama guna dah! Awat hang ni! Selalu hang yg mendahului kitorang….. ๐Ÿ˜€ memang senang kalau guna fire starter tu!

    Reply

  2. selamat tak nie KNizam..? hahaha.. nanti keracunan. :$:

    … tak pakai yang macam lilin tu? yang askar selalu pakai tu? tu okay gak.. :up:

    Reply

  3. Knizam, bila di pandang dari atas mcm cakar ayam, bila dari tepi mcm sushi…, nasib baik tak boleh di makan. Bro ikan apa tu, ikan charu ke, ikan kembung. ๐Ÿ˜ฎ

    Reply

  4. haha… siap buh nama kompeni lagi… senang kalo guna fire starter ni…

    Reply

  5. Hoho…sempat pikir psai makanan tu. yang bagusnya bnda nie tahan lama…kalau guna.

    Reply

  6. erk!? aku pun tak pernah pakai benda alah ni. terima kasih bagi tau huhu.

    rasanya dah terlalu lama tidak barbekiu. akhir sekali semasa pergi ke pulau tioman. itu pun manual hidupkan api guna ranting-ranting kayu

    Reply

  7. mcm cupcake pun ade aku tgk…
    hahah…
    pobondo nih??

    Reply

  8. Cane nak pastikan benda ni selamat dan tak beracun…

    http://www.mohdlazim.com/2008/12/jasamu-dikenang.html

    Reply

  9. wow. selalunya kalau g camping guna yang lilin tu je. tapi fire starter ni boleh jimat kot.

    eh. boleh jimat x? :$:

    Reply

  10. heheheh… memacam bentuk gak menatang fire starter ni kan.
    tapi bau die jenis ni macam mane plak? Ade bau macam biji getah terbakar?
    ekekeke….

    Kreugerยฎ

    Reply

  11. aku tak tau pon wujudnya fire starter seumpama itu.. hohoho kalo lilin askar tu slalu la jugak aku guna… ๐Ÿ˜ˆ

    Reply

  12. Kat kedai mana ni bro??Aku tak penah buat BBQ ni
    TU yang tak tau.

    Reply

  13. myza : hehehe la dah lama ke. takdep buat blog post pun. haha ๐Ÿ˜€

    Reply

  14. nono : hehe selamat la. apa yg tak selamatnyer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. noni : hehe sushi plak ke. mesti sedap dengan kaler merah kalau sushi kan. hehe ๐Ÿ˜€ ikan jaket la. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  16. buzzy : hehe tu la pasal. sungguh oldskool dan classic kan. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  17. kampungboy : hehe tahan lama jugak la. best wooo senang nak bakar arang tuh ๐Ÿ˜€

    Reply

  18. megat : hehe kat bandar susah sket nak jumpa la mende neh tau. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  19. cekgu : hehe mmg cupcake la. hehe takde la … ๐Ÿ˜€

    Reply

  20. 19zim : hehe aku so far idup lagi dan boleh balas comment ko ya. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  21. alone : hehe yep biasanyer pakai lilin askar or solid fuel kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  22. kreuger : hehe tu la kan. tapi yg neh mmg cool la ๐Ÿ™‚ bau-less la ๐Ÿ™‚

    Reply

  23. topo : hehe kat yubiyu sure takdenyer kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  24. zool : ada jual kat kedai runcit depan pasar basah jasin tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  25. st : hehe kat jasin ada ok. hehe ๐Ÿ˜€

    Reply

  26. ๐Ÿ˜› mano nok beli???? :vangry:

    Reply

  27. az : kat giant pun ada rasanya. cuba check kat area bbq tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge