Beraya Sakan Kami Raya Kali Ini… Sebab Ada TV LCD 32 Inch Baru ! Weeheeeee :)

korang sure ingat lagi entry aku jalan2 kat pekan jasin kan ?

haha aku bukannya jalan2 kosong ok

aku jalan2 ada makna tau ! hehe

actually aku jalan2 kat pekan jasin sebab nak beli TV ok

ntah kenapa tv lama buat hal la plaks. ahaks

ada bunyi2 pelik seakan mahu meletop.

karang kalau meletop sapa susah ? haku jugak ! haha

so lepas tuh kitaorang merayau ke jasin

haha mula2 masuk kat dalam courts mammoth (takde la besar mana) haha

jumpa tv lcd LG camni gak. belek2 punya belek aku terus berkenan

aku share ngan adik aku nak finance tv kali neh. haha

sekali minah courts tuh bagitau takde stok. ceh ! buang karan dowh !

haha terpaksa la carik kat kedai lain kan…hehe

seb baik jumpa gak tv LG

aku mmg dah lama berkenan ngan LG. hehe cun wooooo

mula2 sekali kenalah tanggalkan tv phillips 29 inch yang lama neh kan

scary plak bile aku tengok tv dah nak rosak neh

camner nak tengok destinasi bajet nanti kan ? haha

hah ! ada ps 2 plak. sapa punya dowh ? haha

ni la bebudak layan kat rumah aku masa raya

sampai tak nak makan minum

terus capai ps 2 main kat tv  lcd baru. weeeheeeeee

project seterusnya – ps 3 la kot. huhu

ni kaki tv lcd tuh. haha pelik semacam je kan. hampeh la design dia

sapa la design camtu. buat2 je la simple2 kan. haha susah gak nak pasang

terkial2 gak aku ngan adik aku nak memasangnyer. ingatkan senang !

takut salah pasang terpatah component kecik

harus aku menangis waaaaaaa. haha

banyak la plak equipment yang LG bagi kan. hehe

leraikan semua satu persatu. baca sket2 manual tuh

takyah baca pun takpe. main agak2 je lah

hehe jangan salah pasang skru cukup.

ni la dia remoteLG

sungguh huduh kan !

apsal la semua remote huduh2 camni ha ?

attentian designer remote sedunia – sila cipta remote yang cukup pendek dan mesra tangan ok

ni ha remote panjang giler ah ! hampeh !

anak sapa la yang design tuh kan…. haha

tu dia pakar barang elektrik membelek2 belakang tv baru

tahu ke tahu weiiii !

jangan main belasah adjer ok

nak pasang sekali ngan ps 2 and then harmon kardon tuh ok

haha akhirnya berjaya setup tv lcd neh

haha malaysia berjaya !

hehe puas hati dowh dapat tv baru raya neh kan

lagi puas hati dapat layan fifa kat ps 2 dengan screen lcd cun melecun

haha puas la bebudak beraya ! huhu

color memang crystal clear lah

aku suka dengan design dia yang cool

haha habes bersepah belakang tv dengan segala mcm wayarless

ni nanti malam kena kemas sket la kan.

nampak serabai la. tak cukup 5S la camni kan. haha

ada sapa2 lagi yang beli tv baru raya hari tuh ?

mai cek tengok gambar nyer ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Beraya Sakan Kami Raya Kali Ini… Sebab Ada TV LCD 32 Inch Baru ! Weeheeeee :)

  1. aik tv baru lagikah!? tu hari tv baru gak kan!? atau lokasi lain!?

    aku juga beli tv raya (philips) sama saiz utk mak bapak aku kat kg, baru puas hati tengok ramai-ramai. kena lak tengok siaran dari sevis digital astro! puas hati.

    tv aku juga tak tertukar huhu.

    megat’s last blog post..Bajet 2009, Kerajaan Prihatin Kepada Rakyat?

    Reply

  2. bro asal gambar lebar2… pecah tak.. tensi kan.. kalau tengok dvd n ps3 sedapla… sebab function hd tu dah support… tv msia.. hampeh.. belum support lagi..

    am’s last blog post..Fast Update 15

    Reply

  3. alasan nak beli TV LCD.. cehh haha

    Reply

  4. megat : hehe hari tuh kat rumah melawati. neh kat rumah kat jasin plaks. hehe 👿

    Reply

  5. am : dah namanyer widescreen kenalah gambar2 lebar. hehe haah astro belum digital sungguh hampeh kan. hehe ❗

    Reply

  6. joe : eh betullah tv tuh nak meletopsssss. gua talak tipooo woooo. haha 🙄

    Reply

  7. pas ps2, buatlah projek psp – leh mudah alih.. gittewww

    en_me’s last blog post..tti

    Reply

  8. en_me : hehe psp lagi la cepat rosak nanti. haha ❗

    Reply

  9. 🙁 bang,

    LG dengan samsung sama ke ? confuse aku

    apa brang main Fifa, berani lawan Winning Eleven lah hehe

    salam singgah
    lankapo

    lankapo’s last blog post..Duit Raya from Adsense and Nuffnang

    Reply

  10. lankapo : haha tersilap dowh. shud be LG. dah betulkan tadi….hujan2 neh mata kelabu sket. haha 🙄

    Reply

  11. muahaha… tak bleh nak jeles…
    sebab gua lepas ni nak beli orang wo… lagi mahal dari segala
    mende yang ade kat muke bumi nih… fuh… letih~ ekekeke

    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..Logo – Mr. Nikillas @ Encik Sallikin

    Reply

  12. kreuger : hehe power la ko. hehe 🙂

    Reply

  13. best…!
    tp kalau dpt yg scarlet tu…
    lagi syok…
    entah bape riban la ko beli ni zam…

    BaniHassim’s last blog post..Warna-warni Aidilfitri

    Reply

  14. bani : tak suka la ngan lubang merah kat tv mcm scarlet tu. haha 🙄

    Reply

  15. fuh…giler beraya ko ni…aku dah bg TV kt mak aku 3 tahun lepas kot..TV biasa jer…xmampu nak beli TV LCD….adik2 aku semua x kije lg 😉

    |1f34|-|1r3’s last blog post..How to change “Read More” in WordPress

    Reply

  16. life4hire : takpe slow2. nanti kalau dah mampu. baru la beli…. 🙄

    Reply

  17. Wahaha, banyak cun itu ahmoi kat tv.. OK, your tv is very cun also la. 😀

    Neo’s last blog post..Fort A Famosa

    Reply

  18. how much the tv sir . . . . . . (tv lama jual balik ke !)

    Reply

  19. neo : hehe tengkiu2…. LG ma…. hehe 🙄

    Reply

  20. noni : hehe less than 2k… kat jasin la. hehe 🙄

    Reply

  21. cewah… gaya lah… tapi tak suka lah gambo jd leabr gitu… x leh adjust ker?

    shaxx’s last blog post..Goodbye Thermostat

    Reply

  22. shaxx : hehe dah nama widesreen. tapi cun woooooo hehe 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge