Malaysia International Fireworks Competition | MIFC 2008 @ PICC Putrajaya – Team MALAYSIA ! Hehe :)

perghhhhh hebat ! memang best nengok bunga api ! hehe

semalam aku pergi tengok bunga api beb

last year aku dah pernah pegi dah fireworks competition neh

amaran – entry ini ada banyak giler gambar size width minimum 500. hehe

last year aku tengok 3 team. sampai ke grand finale. haha

so this year aku nak pergi lagi lah kan. kali neh aku nak tengok team malaysia

so lepas kerja aku terus memecut ke melawati and then pick up adik aku

terus ke putrajaya. ingat nak ikut the new putrajaya highway, sekali terlepas termasuk ke jalan ke klcc plak. hampeh ! haha

lepas elevated highway tuh, aku keluar exit no 1 lepas plaza tol keramat. and then terus je la ke arah seremban via jln tun razak tuh

aku nampak signboard putrajaya sekali bila aku ke kiri aku termasuk ke bawah flyover and terus ke kana ke klcc. sungguh haru dowh ! haha

panik aku kejap. sempat ke nak nengok bunga api neh kan

terus aku buat u turn and then masuk balik ke jalan tun razak menghala ke selatan. hehe

seb baik gua pro beb !

then aku nampak balik signboard putrajaya sebelah hq rhb bank. hehe

terus masuk and then drive all the way ke putrajaya

memang senang giler. distance from melawati ke putrajay ada la dalam 45km

kena bayar tol dua kali rm1.50 ngan rm2.50. hehe

tapi puas hati la kan sebab sempat sampai ke putrajaya sebeleum kul 8pm

giler cepat kan haha. 1 jam je perjalanan from melawati ke putrajaya

lepas neh kalau ada treasure hunt or game ke apa ke kat bukit jalil, bolehlah aku ikut highway baru putrajaya-kl neh. haha sure sempat nyer nak flag off or nengok team malaysia main hoki kan. hehe

aku sampai je kat area putrajaya terus masuk parking kat area bangunan amende ntah. haha

then terus jalan2 carik makan beb. lapar giler ah. haha

last year aku siap beli tiket and then masuk parking kat dalam picc

tapi this year aku dengar cerita semua free and sapa yang ada jemputan je boleh masuk ke picc

sungguh hampeh gak kan. haha

so kali neh aku dok kat area jambatan seri gemilang tuh.

memang clear beb view bunga api daripada situ.

last year masa dok kat atas picc tuh kadang2 tak nampak sangat bunga api2 yang rendah2 tuh. hehe

so dah dok kat bawah neh boleh lah aku layan bunga2 api yang rendah sekali. hehe

aku bawak digicam je. bila tengok bunga api mula la rasa nak angkat dlsr satu. nikon 200 ke kan. haha berangan dowh !

so dengan digicam cikai aku, aku pn amik gak la a few gambar bunga api

lenguh tangan dowh

dah la takde tripod. aku alas tangan kat atas bahu adik aku adjer. haha

janji digicam takde lah goyang sangat kan

takleh guna flash sebab nanti tak jadi gambar

bola tak guna flash, so masa click tuh tangan kenalah stabil kan. haha

mula2 aku tengok macam tak ramai orang

sekali bila dah habis baru aku perasan memang ramai giler manusia. jam giler masa nak keluar tuh

hehe semua nak blah serentak la kan. haha

so korang layan je lah gambar2 bunga api aku yang tak seberapa neh ok

aku malas la nak upload lagi ke youtube. sebab streamyx sekarang neh mcm siput sket. hehe

kat sini siap ada gerai2 jual makanan sekali. puas la melantak burger ngan kebab !

air pun banyak kat sini. teh bunga real pun ader beb !

sabtu neh ada team mana ntah. sure ramai giler nanti

tapi takpe sebab aku tak kan datang sabtu neh sebab aku nak gi jalan2 carik makan kat jaybee ! hehe

updated @ 13 08 2008 @ 1945hrs

i have uploaded the videos below

so many of them ! enjoy ok :mrgreen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 responses to “Malaysia International Fireworks Competition | MIFC 2008 @ PICC Putrajaya – Team MALAYSIA ! Hehe :)

  1. Pingback: negaraku.net

  2. Pingback: Quick Updates at IzzatRuslan.com

  3. Pingback: picc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.