gambar semasa aidiladha 1428h di jasin, melaka

ni hah semua gambar2 yang telah dijanjikan di dalam posting2 yang lepas. heheheh. takde lah banyak sangat gambar. cukuplah untuk tatapan semua bloggers. dan uga boleh jadi rujukan bergambar di masa hadapan. masa pagi aidiladha tuh memang hujan. berhenti sekejap masa nak pegi solat jumaat and then terus berhenti masa nak buat korban. kiranya boleh diberi tajuk aidiladha yang hujan la kan. hehehehehehe

dua ekor lembu akan dikorban kat area rumah aku. satu warna hitam satu lagi warna putih. yang hitam neh baran sket. susah gak nak menumbangkan dia. kena guna banyak tenaga. yang putih neh cool sket. rileks je. siap boleh melantak rumput lagi sebelum kena korban. dalam 4 orang je boleh tumbangkan dia. habes melapah dalam kul 11.00am. kejap je kan. kalau ramai orang bergotong royong semua kerja boleh jadi kejap. hehehhehe

saksikanlah kesemua gambar2 semasa sesi aidiladha di kampung saya. huhuhuhu

anda ada gambar aidiladha juga? sila letak link di dalam comments untuk saya tatap gambar2 tersebut ya. jangan lokek dengan gambar. hehehehehehe 🙂

pagi tuh hujan turun membasahi bumi. sejuk je masa mandi sunat raya


sempat aku snap gambar ulam raja neh. hehehehe

sampai je kat masjid kg sg kerayong tak ramai lagi orang. aku rasa sebab pagi neh hujan. so ramai yang akan lambat sket la kan. besar masjid neh. banyak parking. tu yg best. hehhehehhe



balik solat raya kita pekena lontong la dulu ok

ni lembu putih. dia tengah breakfast masa kitaorang readykan dia nak buat  korban. hehehehe yang neh jinak sket. x macam yang warna hitam kat bawah neh. ganas giler masa nak tumbangkan dia


banyak kuderat nak menumbangkan lembu warna hitam neh. ada sekalituh terlepas tali. dia lari kejap. hehehe panik la kitaorang. seb baik ada lagi tali kat leher. habes clear semua lari. heheheheh




penat gak sebenarnya nak melapah neh kan. tapi kalau buat2 ramai2 takde la terasa sangat penatnyer. sorang rasa la melapah sket2 kan. memang seronok bergotong royong camni




jumpa lagi pada aidiladha 1429h pula! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 responses to “gambar semasa aidiladha 1428h di jasin, melaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.