destinasi bajet season 2 @ 8tv

yahoooooo destinasi bajet kembali lagi di 8tv. kali neh dengan desinasi bajet 2 plak.

yahoooooo sure best giler beb!

x sabar la nak tunggu setiap rabu jam 2130hrs kan.

heheheeh sure la aku akan memblog secara realiti lagik kan. harap2 sempat la aku nak angkut astro max nak rakam destinasi bajet season 2 kali neh. kalau ada dvd destinasi bajet season 1 lagi best kan.

saper ader weiiiii?

destinasi bajet season 1 @ 8tv

destinase bajet season 1 @ wikipedia

Program berbentuk ‘infotainment’ yang menampilkan Hos sebagai perantara dan jururcakap yang akan membawa audiens menikmati percutian dengan perbelanjaan yang minimum diseluruh destinasi percutian tempatan.

Program selama 25 minit ini akan dimulakan dengan pengenalan ringkas mengenai destinasi percutian yang dilawati, seterusnya Hos akan membawa audiens menikmati percutian jimat (Budget Holiday) dengan memaparkan antara lainnya chalet-chalet atau hotel-hotel, tempat-tempat makan, kawasan-kawasan membeli-belah, aktiviti-aktiviti percutian dan juga kaedah-kaedah pengangkutan yang mengenakan harga yang berpatutan.

Disamping itu Hos juga akan membawa audiens menjelajah tempat-tempat bersejarah, kawasan-kawasan riadah dan mengambil bahagian di dalam apa juga aktiviti-aktiviti harian penduduk setempat di lokasi tersebut. Untuk mengekalkan ciri-ciri percutian jimat (Budget Holiday) Hos akan diperuntukan dengan perbelanjaan sebanyak RM300 di setiap destinasi.

Hos juga akan menerangkan kepada audiens secara lengkap mengenai perancangan yang sesuai dengan peruntukan untuk menikmati percutian dengan selamat. Untuk keselamatan percutian pula, Hos akan menerangkan kepada audiens antara tempat-tempat yang boleh dihubungi ketika kecemasan seperti Balai Polis, Hospital, Pasukan Penyelamat dan lain-lain.

Program akan menampilkan teknik ‘fast-cut’ dan ‘insert’ bagi mengekalkan tempo yang sesuai. Program juga akan menggunakan B. Malaysia sebagai bahasa pengantar.

Loading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

44 responses to “destinasi bajet season 2 @ 8tv

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.