Category Archives: siri tv + drama

Gordon Ramsay Episode of Great Escape – To Malaysia !

Pernah tengok rancangan Gordon Ramsay? Takkan tak pernah kot. hehe 🙂

Mamat ni chef terkenal ni tau. Foodie blogger mesti kenal ni

Chef Gordon Ramsay ni terkenal dalam rancangan The Hell’s Kitchen

Ala yang penuh sumpah seranah tu.

Aku terperasan dalam episod The Great Escape ni Chef Ramsay singgah ke Malaysia. I loike!

Gordon Ramsay in Malaysia from Joseph Teo on Vimeo.

Witness with Quatrina – Sebuah Rancangan Talk Show Yang Popular di Channel Express247 – Bercerita Tentang Banjir Besar Sindh 2011

Ini adalah antara rancangan talkshow yang selalu penulis lihat di Siaran TV Express247

Di Islamabad, hanya terdapat satu sahaja siaran berita TV tempatan yang berbahasa Inggeris, Express247. Di Pakistan terdapat lebih kurang 20 saluran berita tempatan, mereka memang gila siaran berita tv di sini. Manakan tidak dengan penduduk berjumlah 180 juta, mereka mendambakan saluran berita tv yang banyak!

Dahulu terdapat satu lagi Siaran TV yakni Dawn, namun bermula 2010 Dawn telah beralih kepada Bahasa Urdu sepenuhnya

Saksikan rancangan bual bicara Witness With Quatrina kali ini yang membawa kita menjelajah ke Wilayah Sindh yang teruk dilanda banjir pada kali ini.

Banjir besar kali ini diberi nama Banjir Sindh 2011 kerana hanya berlaku di kawasan Sindh, bermula di Bandi sehingga ke Mirpur Khas.

Nomads Featuring Steve McCurry (The Famous Photographer) – Bila Tengok Mesti Terasa Nak Pergi Melancong Ke India Lah!

best betul bila dapat layan dokumentari the nomads kat youtube ni

kali ni depa featuring steve mccurry, ala photog terkenal kat natgeo tu la

yang shoot gambar perempuan afghan yang famous tu, yang cover magazine sekali

with the camera with his only weapon, photographer steve mccurry travel around the globe and observe life through his lens. he is in search of perfect outcoming…

When Steve McCurry left for India for a few month trip he never knew that it would be his place of passion. Becoming one of the premier photojournalist Steve McCurry visits India to photograph the people and country.

amacam cool tak rancangan the nomads ni?

terus rasa nak pergi travel around the world kan. hehe 🙂

Iklan Hari Raya Aidilfitri & Selamat Hari Merdeka Petronas 2011 – Tangan Ini / My Hands

wahhhh dah keluar la iklan petronas aidilfitri 2011 kali ni

memang nampak best. suka dengan mesej dia.

iklan yang simple tapi agak la touching kan. hehe 🙂

ada dua version, version bahasa melayu dan bahasa inggeris

so amacam? apa komen anda

tapi personally iklan hari raya aidilfitri petronas yang paling aku minat yang kisah bapa dia sakit tu

yang pasal anak dia sebut “abah jangan lupa pakai lampin tau!”

lagi satu iklan pasal “burung murai” memang best, idea yang malar segar

dengan music yang best, boleh mengalir ayaq mata naaaaaaaa

Iklan Hari Raya Aidilfitri 2011 DiGi – DiGi Dear Malaysians

lama betul la nak tunggu iklan2 hari raya ni keluar kan

lagu2 raya dah lama dah berkumandang kat era ngan sinar.fm tuh

ni antara iklan raya aidilfitri 2011 terawal yang aku sempat tengok. hehe 🙂

memang ada mesej memang kewl! i loike! hehe 🙂

Iklan Terbaru STA Travel Ni Betul-Betul Membuatkan Aku Rasa Nak Travel & Buat Movie Guna 5DMII Lah!

ok aku just nak korang tengok dulu2 videoclip2 terbaru STA travel from Oz ni

tengok betul2 sebab ada sesuatu yang aku nak blog pasal ni nanti hehe 🙂

tengok jangan berkelip2 hokey. tau la dah nak buka puasa tuh kan hehe 🙂

amacam ? cool tak videclip iklan terbaru STA travel ni ?

serius cakap la, lepas nengok ni memang aku rasa teruja giler nak travel lagi

kadang2 masa travel kita asyik snap pic sana sini, terlupa nak snap sekali or record video kan

kadang2 kalau ada record video pun mcm ala kadar je

tapi seriously masa aku travel memang aku lagi banyak snap pic daripada video

tapi bila dah balik, and playback video kat laptop boleh senyum sorang2 woooooo

hehe jom travel! eh silap. jom travel dan buat sekali video mcm mamat dalam STA travel atas tuh!

National Geographic Documentary – Great Migrations

pagi tadi aku tertengok documentary pasal great migrations kat natgeo

kali ni pasal butterfly. jauh tuh beb butterfly ni terbang ok

from mexico up to north canada. adalah dalam 700km tuh

best la depa ni mengkaji binatang2 yang migrate ni kan

mmg menakjubkan sebab rama-rama ni boleh track exactly kat mana mexico & canada

Lagu Hari Raya EON Ni Antara Yang Paling Best Dalam Sejarah Iklan Malaysia

memang best kan dapat dengat lagu hari raya dalam iklan raya eon ni

version 1 dendangan jamal abdillah dengan raja ema

click sini ya nak tengok

version 2 dendangan jamal abdillah lagi dengan ramlah ram pula

siapalah yang cipta melodi dan lirik, mmg catchy, senang hafal dan cukup evergreen

memang i loike!

Iklan Hari Raya 2010 PKNS – “Dia Sibuk Tu” – Whoa Iklan PKNS Best Wooo Compare Ngan Iklan TV3 Hehe

whoa aku suka la ngan iklan2 style sedih mcm iklan pkns neh kan

memang cool ! barulah tersentuh jiwa raga, especially mcm aku di perantauan ni kan

adusssss huwaaaaaaa !

Iklan Hari Raya 2010 F&N – “Bersama Di Hari Raya” – Whoa Sedap Gak La Lagu Neh Kan !

aku respect dengan iklan hari raya f&n, sedap siot lagu dia kan

memang menarik la iklan dia, lagi best daripada iklan TV3 kat bawah neh. haha

ni yang rasa nak pi beli oren f&n buat buka puasa neh nanti cik ooooiiii