The iPhone 3G That You’ve Been Waiting For, Maxis + iPhone 3G = Dah Kureng Hype Lah !

aku tak tahulah

bila maxis announce nak jual iphone 3G kat website diaorang

aku rasa mcm dah kureng hype lah !

bukan sebab iphone 3G neh tak gempak

mungkin sebab hype nak mendapatkan iphone 3G neh dah kuranglah kan

lambat sangat diumumkan pun satu hal jugak kan

sekarang mcm dah suam2 kuku gitu

dah tak panas2 lagilah. hehe

– – – – –

anyway sapa2 nak book boleh check out maxis punya official website

banyak sangat plan yang ada. aku pun dah confuse

hehe aku pakai maxis. so x surelah plan mana yg seswai kan

hehe nantilah aku call maxis

ni ha spec iphone 3G neh

– – – – –

tapi aku rasa macam dah tawar hati je nak beli iphone neh

nak tunggu review dulu. hehe ntah2 indah khabar daripada rupa adjer

manalah tahu kan

ada sapa2 blogger malaysia dah beli ke ?

ko mmg kayo ! haha

cukop bling2 la lepas neh beb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

48 responses to “The iPhone 3G That You’ve Been Waiting For, Maxis + iPhone 3G = Dah Kureng Hype Lah !

  1. KN>. IPhone macam yg biasa2 tu la.. tak sangka apple dah bagi hak penjualan kat maxis.. even applestore pun tak ada OK..

    arep dah pakai iphone3g 16G white dulu.. bulky.. tak sker.. but banyak software boleh install.. so kewl…

    Reply

    KNizam Reply:

    arep : yep quite bulky la kan. tuh yg aku malas nak beli tuh. menyemak je. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. iphone! :drool:
    wah! arep ko pakai iphone ke?
    superb?
    bagi review sikit…

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : ala hype dia dah hilang sket la. bosan je rasanya. hehe :0

    Reply

    arep Reply:

    pc : bulky, sensitip – senang calar, bateri cepat kong kalau guna tegar, web browsing hampeh, zoom in zoom out failed, tak ada stylus, GPS tak disediakan, Google MAPs sajo, Camera 2mp tak ada flash, kualiti pic out esp tangan parkinson snap pic, type SMS seksa giler, no MMS.

    yang baiknya.. u can almost install macam2. and boleh BERLAGAK sb it’s APPLE. berangan konon2 kewl.. hahahahaha…

    kalau nak ALL in ONE.. Omnia better.. [comparison dalam range harga sama]

    Reply

    pcuserz Reply:

    hmm…
    hampeh jugak la tu.
    omnia better ke?
    how about xperia or touch HD?

    Reply

    arep Reply:

    Xperia.. 3.5k.. baik buat bayar downpayment keter… hahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    arep : perghhhh mahal giler dowh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : perghhhh semua mahal2 belaka tuh kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    arep : tuh la kan. aku rasa kalau aku beli apple surelah sebab nak berlagak je lebih. better aku stick to nokia e71 ni dulu. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. Nak beli h/p 3G pun aku tak mampu lagikan nak beli benda nie..
    lagilah..

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : eh sekarang dah murah kan 3g. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    zool Reply:

    Murah-murah pun ribu2 lagi..
    takkan nak pakai duit simpanan..
    tak kose aku

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe x berbaloi lah bagi aku. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. nape org suka iphone ek..hehe..wonder tul aku..

    Reply

    sue Reply:

    hah..teringt aku time org ‘luar’ hack aku nyer emel..siap dah menang bid untuk iphone 3G ni ..time tu harga 600++ USD..convert kat RM boleh tahan gak la..haih ..

    Reply

    KNizam Reply:

    sue : mak aiiihhh sampai camtuh sekali eh ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    sue : ala dioarang nak nampak tech savvy tuh adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. moxs x beli iphone…
    moxs penah beli htc touch hd …. (tp last2 bg kat org adjer…)

    kesimpulannya…
    buat masa ni sangat2 membazir je klu moxs pakai
    hp2 jenis advance nih…

    mmg seronok ader gadjet2 canggih cenggitu (mmg mahal la sbb canggih bebeno) tapi kalu end up guna utk tgk movie jerr……. x memadai rasanya. lain la kalu k

    now moxs guna basic phone. nokia 2630
    (nipis jerr.. with all basic function i need)
    dengan celcom exec plan 50.

    Reply

    moxs Reply:

    aik.. apsal tertekan submit lak nih… org taip x abeh lg!… isk isk …

    * lain la kalu knizam kan….. sesuai pakai hp2 canggih ni sbb dilengkapi GPS dan 3.5G .. kalu sesat2 time jalan2 atau dlm utan tu.. blh la check2 lokasi dgn GPS tuh kan untuk kembali ke pangkal jalannn … TAPI …. bateri lak cepat out! so .. waspada. belila bateri spare kalu nak travel jejauh.

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe sekarang mcm dah bosan je nokia e71 neh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe yep membazir la beli sekarang kan. hehe ๐Ÿ™‚
    lagi pun hype dia dah mcm suam2 kuku adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. haha. betul.. betul..

    benda best pun bila dah lama2 orang pun dah xminat.

    manusia kan fitrahnya selalu rasa xcukup. ahaha ๐Ÿ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : tuh la kan. kalau dulu2 keluar sure ramai yang beli. sekarang mcm dah suam2 kuku adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. tapi rasanya masih ‘hangat’ utk masuk dlm birthday wish list..hehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    kujier : kalau free semua hangat kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. I prefer Nokia 5800 more.

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : whahhhh nokia fan ko eh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. Tapi harga x attractive langsung..

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : tuh la. mahal la kan. hampeh je. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. Kira mengecewakan jugak la.. maxis mcm target segment org2 kaya je.. golongan kita terabai… huhuhu..

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : ala maxis mmg camtuh dari dulu kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. betul tu..
    cukup pakai phone boleh call, sms, mms, check emel sikit2.
    ok la..

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe nak jugak check gps takut sesat hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    pcuserz Reply:

    betul… betul… betul…

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe dah macam upin la ko ek. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  12. harganye ibarat menjerut leherku ini..
    biar je laa…
    abaikan…

    Reply

    KNizam Reply:

    cekgu : hehe tak payah beli la cekgu. bukannya best sgt pun. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. da kureng. huuu. tp kalo nk bg free, oke gak ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    st : free semua nak yedak. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  14. Best sangat ke iphone keluaran apple ni. Masa first model launching dulu ada feedback yang negatif dari pengguna berkenaan kesulitan menggunakan iphone.. taoi tak tau la sekarang ni.:)

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : hehe tuh la. mungkin best tapu hype dah kurang lah kan. aku mcm dah takde mood nak beli. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. best tak best pun kalau dapat heh cool juga..eye candy

    Reply

    Hady Reply:

    dapat free memang best tapi ada ke orang nak kasik free barang mahal oo 2 ribu lebih punya harga

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : hehe kena beli sendiri la gamaknyer kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : kalau free mmg la best kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  16. memang best arr iphone nie… bile la dapat sebijik nie

    Reply

    KNizam Reply:

    uncle g : hehe beli lah apa lagi. tapi mcm x berbaloi la kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge