Sungai Berlainan Warna Tidak Bercantum di Dasu, Indus Kohistan

Live Update: 22 Jul ’10, 1.05pm PKT PST | From: Nokia E71, Nokia N97 or iPhone 3Gs | Author: KNizam

Masya Allah mmg tak bercantum kedua sungai ni
satu colour turquoise or sapphire dan satu lagi kelabu
mmg x pernah aku nampak sebelum ni
ni kat area indus kohistan, kena escort police beb kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 responses to “Sungai Berlainan Warna Tidak Bercantum di Dasu, Indus Kohistan

  1. Ia biarkan air dua laut (yang masin dan yang tawar) mengalir, sedang keduanya pula bertemu. Di antara keduanya ada penyekat yang memisahkannya, masing-masing tidak melampaui sempadannya. [Ar-Rahman: 19-20]

    subhanallah 8)

    Reply

    KNizam Reply:

    zala : tuh l akan. x bercantum tuh. mmg kuasa Allah la masa tengok hari tu tau hehe 🙂

    Reply

  2. Taliban marah ko tengok sungai diorg…
    sini lah diorg mandi manda bersukaria
    hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    syafrizal : hehe apa yang nak marahnyer. siap ada escorted lagi aku masa ni tau hehe 🙂

    Reply

  3. mampir sejenak berkenalan…
    Salam kenal dari Indonesia.

    Reply

    KNizam Reply:

    bangiwan : salam kenal ya hehe 🙂

    Reply

  4. kat Amazon pun ada jugak sungai macam ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    beliamuda : ni mmg berlainan terus kaler dia. hehe 🙂

    Reply

  5. Keajaiban ciptaanNya

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe tu la kan. terpana aku kejap masa nampak ni tau hehe 🙂

    Reply

  6. Subhanallah!

    Reply

    KNizam Reply:

    miga : aku pun terkejut sebab ternampak sungai ni pertama kali dalam hidup aku. hehe 🙂

    Reply

  7. selalunya tak bercantum sebab komposisi dalam air tu berlainan. rasanya banyak sungai macam ni.

    dia amazon, nil,

    dan yang tak termasuk adalah sungai gombak dengan sungai kelang sebab dua dua air longkang :p

    Reply

    KNizam Reply:

    tmu : haha sungai kita kotor ya amat la kan hehe 🙂

    Reply

  8. pergh mcm bajar sains la plak… tp cantik plak tgk air dia tak sebati… =p

    Reply

    KNizam Reply:

    roslan : mmg lawa satu sungai from salji yang cair. satu lagi asphalt colour woooo hehe 🙂

    Reply

  9. ajaib sungguh

    Reply

    KNizam Reply:

    bagak : mmg ajaib woooooo terpaku sekejap masa tengok ni hehe 🙂

    Reply

  10. Inilah kekuasaan ALLAH S.W.T yang x dapat kita bayangkan… sedarlah wahai sume kiamat sudah dekat….tanda2 dudah jelas di depan mata….renunghkan wahai orang yg beriman…

    Reply

  11. Inilah kekuasaan ALLAH S.W.T yang x dapat kita bayangkan… kiamat sudah dekat….tanda2 sudah jelas di depan mata….renungkan wahai orang yg beriman…

    Reply

    KNizam Reply:

    sumiju : bagus peringatan mcm ni. hehe 🙂

    Reply

  12. Itulah buktinya Allah SWT itu maha berkuasa.

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : hehe tu la kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.