Selak2 Udang Cari Mee kat Mee Banjir Udang, Warung Mak Teh, Kuala Sepetang, Perak ! Hehe :)

amik kau panjang giler title. habislah crawler nak crawl kat site neh nanti. haha

hehe lepas check out kat bukit merah laketown, kitaorang drive ke kuala sepetang

nak carik kedai makan yang famous neh la

hehe ni la dia kedai mee banjir udang kuala sepetang

dah banyak yang aku baca pasal mee banjir udang kuala sepetang ni

memang nampak best kan. hehe

ada meja sebelah aku order nasi goreng ngan udang goreng butter yang best giler nampak

hehe nantilah kalau lain kali aku datang sini, aku nak order nasi goreng plak

hehe surelah banyak giler udang kertas yang digoreng ngan butter kan. hehe ๐Ÿ™‚

kali neh memang kita kena selak2 udang carik kat mana mee dia

dan bukannya ada udang di sebalik mee. kali ni terbalik ok. haha

kedai dia simple je. mcm warung2 makanan lain kat malaysia

cuma specialty dia ialah udang kertas yang banyak giler dalam masakan dia

korang boleh order mee udang or nasi goreng dengan udang pun ader

aku nak pekena mee udang dululah ok. hehe jemput2 makan ya ! ๐Ÿ™‚

sos cili yang sungguh klasik.

local & home made some more ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses to “Selak2 Udang Cari Mee kat Mee Banjir Udang, Warung Mak Teh, Kuala Sepetang, Perak ! Hehe :)

  1. wah…syok udang tu…mesti sedap giler tu…tapi sayang…aku ni tak leh makan banyak2 sangat udang…ade hidung aku gatal nanti…aku ade alergic skit dengan udang ni…

    Reply

  2. hariz : hheh kesian la plak. tapi best woooo udang2 tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. hooo…kat sinilah yang orang cakap nak makan mee kena selak udang…betul la tu…memang ada mee di sebalik udang kalau cenggini gayanya…berapa harga dia en.knizam?

    cacah’s last blog post..Hilang rasaโ€ฆ

    Reply

  4. mpro suka udang besar ni.aku biasa2 je la…

    epit’s last blog post..WHEN I WAS YOUNG

    Reply

  5. cacah : yep kat sinilah mee banjir udang tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    epit : ko pun allergic ngan udang2 besar ke ? hehe ๐Ÿ™‚ hari tuh melantak seafood manjung ok jer. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. Shah… I think kita kena try yg ni jugaklah… tapi I tak suka udang.. u suka kan… nanti kita kat sana kita ke sinilah…

    Beruang Madu’s last blog post..LE POULET ROTI

    Reply

  7. beruang madu : hehe pegi jangan tak pergi. nyesal nanti. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. last year cari tak jumpak… sebabbbb… papan tanda tu tak naik lagi.. hampehhzzz… udahnya jalan kat paya bakau je

    suealeen’s last blog post..Cerita Yong

    Reply

  9. Nak pegiiiiiiii………

    Shah’s last blog post..~14 hours to go

    Reply

  10. suealeen : la dulu takde ek. hehe ๐Ÿ™‚

    shah : heheheh kena cepat tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. KNizam… mohon letak gambar dalam blog che’ noo….

    suealeens last blog post..Cerita Balik Kampung

    Reply

  12. suealeen : takpe sila2. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  13. memang best giler mee banjir udang mak teh coz aku dah makan masa cuti CNY yang lepas.

    Reply

  14. nidani : hehe memang best giler kan. hehe butter prawns pun best gak. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. butter prawns tak cuba lagi. insyallah kalau gi sana lagi mesti cuba. tapi dia punyer mee hoon goreng udang dia kureng cikit lah but mee banjir udang dia memang best.

    Reply

  16. nidani : tadi check meehoon ngan nasi dah takde. hanya mee adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  17. ya ke? but last cny i gi cana masih ada lagi tau. apa2 pun, i mesti drop by bila balik kedah nanti.

    Reply

  18. nidani : eh masih ada lagi lah. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  19. hopefully. bila last you gi cana?

    Reply

  20. nidani : semalam. hehe best woooooo ๐Ÿ™‚

    Reply

  21. Biar betul. You kat sana wat pe?

    Reply

  22. nidani : la jalan2 carik makan la apa lagi kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  23. salam. saya setuju dgn anda semua…kat gerai ni memang best mee udang dia yang banjir tu…RM6 semangkuk ada antara 10-12 ekor udang saiz sederhana..tapi nak makan kat sini kena jadi penyabar sebab kena tunggu antara 30min – 90min selepas ambil order, maklum la ramai sangat…kalau anda nak cuba beralih angin atau nak cuba kat tempat lain, saya cadangkan dekat dengan kem tahanan I.S.A. kemunting bersebelahan dengan bengkel besi. mee udangnye banjir juga dalam 10 ekor saiz sederhana. harganya kalau tak silap saya dalam RM5.50. tempatpun o.k. layanan bagus juga tapi baru2 ni saya singgah dari KL hampa juga sebab tutup untuk diubahsuai gerai tu dan beroperasi semula bulan april nanti..selamat mencuba..kalau kat kl tak dapat harga macam ni…

    Reply

    KNizam Reply:

    ajak : hehe thanks for the info bro ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge