Now The Bad News Start Rolling…… Die Standing La Ini Macam !

and this is what we expect la kan

lepas govt announce the 40% increase to rm2.70, harga barang semua akan naik

all the products and services will surely naik punya ! mana ada yang turun sekarang neh

excuse me, bernas – yg ko turun harga beras tuh real sangat ke ? ke saja2 je nak make headlines ! sorry lah setakat nak turun harga beras seciput tuh, tak ke mana nyer kalau nak dibandingkan dengan harga2 barang yang lain. sorry OK.

korang layan je lah bad news untuk hari ini, atu lagi projek kerajaan Barisan Nasional… haha

can someone tell me whether all the news above are good or bad ?

aisey even a little kid can tell me la all of the above are bad news.

die standing la ini macam !

actually it’s not that rakyat tak boleh tahan dengan harga minyak. it’s just that kalau nak naik tuh, bagitahulah awal2. perlu ke buat surprise camtu sekali ? hari neh cakap nak naik harga bulan ogos and then esok tetiba pukul 5pm announce effective tengah malam. hampeh la mcm tuh kan

lagi satu kalau nak naik gradually pun ok sebenarnya. naik la sket2. ini tidak naik mendadak. sure la semua operating cost and melampau lepas neh. purchasing power pun makin rendah kan. mana nak hidup kat town2 besar camni dowh. hampeh kali kedua lar. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “Now The Bad News Start Rolling…… Die Standing La Ini Macam !

  1. only one answer or maybe a question to that question…
    “Are they (read goverment) selfish or we’re selfish?”
    think.. 🙄

    izzats last blog post..MJC : Final Week Part 2

    Reply

  2. izzat : diaorang mmg sombong la. x sabar nak pru13 neh. haih! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge