Merenungi Luar Jendela, Mengagumi Kebesaran Yang Maha Esa…. Jom Kita Pause Kejap Ya !

hari dah nak masuk minggu ke-2 kita berpuasa kan

begitu cepat masa berlalu. memang pantas rasanya

terasa macam baru semalam mula berpuasa. hehe

kadang kita terlampau busy dengan hal2 dunia

sampai tak sempat nak menikmati keindahan alam semesta

tahukah anda yang planet pluto bukan lagi sebuah planet masakini ?

tahukah anda sekarang sudah ada saintis yang akan menguji kembali teori big bang di eropah

mereka telah membina mesin yang begitu besar, bernilai berbilion2 ringgit.

mcm tak tercapai akalmu kan. hehe

kadang2 bila kita busy giler, kita terlupa nak pause sebentar

so hari ini, saya nak pause sekejap

nak merenungi luar jendela

dan menikmati kebesaran Yang Maha Esa. Lantas mengaguminya !

banyak benda yang ada di luar jendela kan

melihat saat matahari naik di pagi yang indah

pohon2 kehijauan. burung2 berkicauan (ok yg in saya tak dengar! hehe)

melihat suasana alam sekeliling di waktu pagi yang cerah

sungguh nikmat rasanya dapat pause kehidupan sebentar kan

sudahkan anda pause sekejap kehidupan anda hari ini ?

renung2kan….dan… <— sambung sendirilah ok ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 responses to “Merenungi Luar Jendela, Mengagumi Kebesaran Yang Maha Esa…. Jom Kita Pause Kejap Ya !

  1. Pingback: Pluto Loses the Status as A Planet at IzzatRuslan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.