Merenungi Luar Jendela, Mengagumi Kebesaran Yang Maha Esa…. Jom Kita Pause Kejap Ya !

hari dah nak masuk minggu ke-2 kita berpuasa kan

begitu cepat masa berlalu. memang pantas rasanya

terasa macam baru semalam mula berpuasa. hehe

kadang kita terlampau busy dengan hal2 dunia

sampai tak sempat nak menikmati keindahan alam semesta

tahukah anda yang planet pluto bukan lagi sebuah planet masakini ?

tahukah anda sekarang sudah ada saintis yang akan menguji kembali teori big bang di eropah

mereka telah membina mesin yang begitu besar, bernilai berbilion2 ringgit.

mcm tak tercapai akalmu kan. hehe

kadang2 bila kita busy giler, kita terlupa nak pause sebentar

so hari ini, saya nak pause sekejap

nak merenungi luar jendela

dan menikmati kebesaran Yang Maha Esa. Lantas mengaguminya !

banyak benda yang ada di luar jendela kan

melihat saat matahari naik di pagi yang indah

pohon2 kehijauan. burung2 berkicauan (ok yg in saya tak dengar! hehe)

melihat suasana alam sekeliling di waktu pagi yang cerah

sungguh nikmat rasanya dapat pause kehidupan sebentar kan

sudahkan anda pause sekejap kehidupan anda hari ini ?

renung2kan….dan… <— sambung sendirilah ok ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 responses to “Merenungi Luar Jendela, Mengagumi Kebesaran Yang Maha Esa…. Jom Kita Pause Kejap Ya !

  1. tgh menginsaf la ni…pagi td hujan….best nyer kejadian…semakin best lak buat aku tido..huhuhuhuhu~~ 😥

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Update on Negaraku! Break Fast

    Reply

  2. aik.. mellow yellow je.. haha

    Reply

  3. sungguh nikmat rasanya dapat pause kehidupan sebentar kan
    sudahkan anda pause sekejap kehidupan anda hari ini ?
    renung2kan….dan… pejamkanlah matamu
    dan layanlah mimpimu

    dan…

    ops bos panggil.

    pening’s last blog post..Dubai Airport

    Reply

  4. about pluto.. didnt know. thanks for the info.

    arep’s last blog post..Just Stand Up Lyric

    Reply

  5. renung? termenung? terung?
    dalam kategori apa sekalipun rasanya tak sempat nak termenung untuk merenung huhu.
    biasanya apa yang direnungkan agar sukar untuk digambarkan dalam bentuk perkataan.
    mungkin tajuk dan isi blog seperti ………………………………

    megat’s last blog post..Bajet 2009, Kerajaan Prihatin Kepada Rakyat?

    Reply

  6. life4hire : hehehe kalau sejuk2 sedap la tido. pagi tadi panas la. haha 👿

    Reply

  7. joe : hehe biasaler friday blues dowh. haha 😥

    Reply

  8. pening : hehe berangan plak ko ek. aku hengatkan ko ada bisnes sendiri. hehe 😕

    Reply

  9. arep : hehe ko baru tahu ek. hehe :up:

    Reply

  10. megat : hehe kadang2 dalam seminggu sekali pause pun takpe. eh aku dah cerita ke yang ada sekali pagi tuh aku nak bukak gate pegi keje kul 6.45am, sekali ada 2 ekor tupai berlari2 masuk porch….haha ➡

    Reply

  11. sedeh bulan posa dah nak habis.. nak tunggu tahun depan.. entah ada umur atau tidak…

    @k@kPOKPEK’s last blog post..LOVE THY NEIGHBOUR

    Reply

  12. app : hehe tu la kan. sekejap je rasanyer. hehe 😥

    Reply

  13. org puteh ni bende yang dier sendiri discover, dier sendri yg nk kaji semula…
    byk lagi bende bulih buat..

    mase pun berlalu terlalu cepat skg , rase cam semalam baru jumaat minggu lepas, hari ni dah jumaat semula…
    maknanya esok dan luse…CUTI!!
    yeay… 😀 😎

    BaniHassim’s last blog post..Raya Shopping Spree…!

    Reply

  14. kadang2 buat2 lupa supaya masa cepat berlalu… heheh

    shaxx’s last blog post..Teacher Crashes into Bear

    Reply

  15. ada minah kat india yg commit suicide sebab mesin big bang tu… ❗

    kawaii_desu’s last blog post..Ramadhan Monolog – KD’s ill past

    Reply

  16. bani : hehe tu la kan. selamba la diaorang nak buat experiment cam ni. banyak lagi duit tuh boleh guna utk mende lain. aku risau jadi hole besar je lepas neh. ahha 😕

    Reply

  17. shaxx : hehe memang cepat giler ah masa berlalu sekarang neh kan. hehe ➡

    Reply

  18. kawaii : tu la pasal. ntahhapahapa ntah minah tuh. haha 😈

    Reply

  19. Pingback: Pluto Loses the Status as A Planet at IzzatRuslan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge