Macam Best Je Nak Bercuti Ke Tasik Kenyir Dengan RM350++ Neh Kan ! Hehe

hari tuh aku tengok rancangan apa ntah kat tv ❗

rancangan panorama kot kat tv1, ada cerita pasal apa yang diaorang boleh buat ngan rm300 kat tasik kenyir :confusedlot:

hehe kalau tak silap aku antara aktiviti yang diaorang suggest will be lepak2 canoening kat tasik kenyir

and then memancing ikan kat situ. pastu lepak2 mandi-manda kat air terjun lasir

resort pun berlambak kat tasik kenyir. paling mahal kenyir lake resort lah kot

aku pernah singgah kat air terjun neh. memang best. dok kat tengah2 tasik kenyir tuh 😈

and then aktiviti yang paling best ialah bersama dengan ikan2 kelah kat kelah sanctuary kat sana

perghhh bermesra dengan ikan kelah tuh beb ! aku tak sure la plak malam nanti ada bbq ikan kelah kan

hehe kalau dahbanyak ikan kelah tuh harus lah ada yang jadik mangsa bbq kan

kalo tak nak buat apa bela ikan kelah berlambak2 :$:

aku tengok diaorang bela ikan kelah tuh dekat dalam lubok kat kelah sanctuary

perghhhh kelah zaman sekarang dah jinak2 rupanya 😥

siap boleh bagi makan and then panggil lagi kat lubok tuh kan

hehe apa kata kita pergi tasik kenyir plak ? ❗

ala sekali sekala bercuti kat tasik la plaks. asyik pantai ngan pulau je kan

haha apa lagi, pergi la book tiket bus ke. flight ke. haha :up:

Kenyir Lake

Malaysia is one of the exotic land lies that at the heart of Southeast Asia. The country is located between 1-degree latitude to 7-degree latitude and 99 degree longitude to 120-degree longitude. To the south lies Singapore and to the north is Thailand as our neighboring country. To the west of the Strait of Malacca is Sumatra and Southern part of Borneo (Sarawak and Sabah) is Kalimantan.

Terengganu facing towards South China Sea is among the 13 states in Malaysia. It has the longest crystal sandy beach in the East Coast of Peninsular Malaysia. Well known for her emerald sea, golden sunlight and coral island rich in marine life. Bordered by Kelantan to the northern part and Pahang to the western and southern part.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 responses to “Macam Best Je Nak Bercuti Ke Tasik Kenyir Dengan RM350++ Neh Kan ! Hehe

  1. Pingback: negaraku.net

  2. aku orang terengganu yang tak pernah pi bercuti ke tasik kenyir..haha

    jalan jalan pernah la masa sekolah dulu

    axim’s last blog post..The One Where the Truth lies.

    Reply

  3. axim : la ye ke. ingatkan ko orang penang. hehe 👿

    Reply

  4. saya suka gak tgk panorama ni… banyak tmpt best diorang pi… tasik kenyir mcm best. tapi, tasik nampak mcm tmpt yang menakutkan… huhu…

    buzzybug’s last blog post..kekasih gelap

    Reply

  5. buzzy : la apa yg takutnyer. sama je la ngan laut, pulau kan. haha 🙄

    Reply

  6. rancangan cuti bajet ni nak tayang kat mana plak hehehe

    zamz’s last blog post..Pukul 1 pagi…..

    Reply

  7. zamz : rancangan panorama kat tv1 la dowh. haha :mrgreen:

    Reply

  8. gue pun x penah pergi walaupun asal dari terengganu..lols.. 🙂

    izzat’s last blog post..UNITEN Rowing Invitational 2008 at Putrajaya

    Reply

  9. izzat : la rugi woooooooo haha 🙄

    Reply

  10. 2x aku tgk rancangan yg pegi trip ke tasik kenyir…
    3 hari 2 mlm pernah gak tunjuk…masa tu fahrin jd pengacara…
    mcm best kan?ikan tu jinak giler…geli plak aku rasa…hehe…

    amoi’s last blog post..AVON Walk Around the World

    Reply

  11. memang la mcm sama ngan laut dan pulau. tapi, entah laa… memang tasik tu mcm seram sikit. air tasik tak jernih mcm air laut. bleh terfikir macam2 ada dalam tasik tu. entah2 ada makhluk pelik & ganas. hahaha… paranoid dengan pemikiran sendiri. 😛

    buzzybug’s last blog post..jom jom pi melancong dan tgk TV

    Reply

  12. amoi : hehe tu la pasal terasa nak pergi tasik kenyir plak. nak merasa dok kat dalam boathouse tuh. hehe ➡

    Reply

  13. buzzy : la laut pun seram gak. sebab lagi dalam compared ngan tasik. hehe 👿

    Reply

  14. bothouse utk disewa di tasik kenyir, sila hubungi pokpar utk maklumat lanjut, terima kasih

    Reply

  15. pokpar : owh ya ke. nanti kalau saya nak pergi sana boleh lak book kan. hehe thanks 🙂

    Reply

  16. bothouse utk disewa di tasik kenyir, sila hubungi pokpar utk maklumat lanjut, terima kasih

    hp: 0199625835
    website: pokpar.webs.com

    Reply

    KNizam Reply:

    pokpar : wahhhh mcm best je offer ni hehe 🙂

    Reply

  17. huhuhuhu…..
    bestnye… berminat nak g sana ler. kat sana ble memancingkan. cdang nak bw asben kat sana ler smpena ari ulang thn perkahwinan. dia minat mancing. saper2 bleh bg info lebih x tuk bercuti kat sana

    Reply

    KNizam Reply:

    amoy : saya pernah singgah ke tasik kenyir tapi tak pernah la plak memancing kat sana ya hehe 🙂

    Reply

  18. leh la dtgkt sana

    Reply

    KNizam Reply:

    lan : mai la hehe 🙂

    Reply

  19. kalo pakej nk memancing dia org kira cam ner…

    Reply

    KNizam Reply:

    lan : tak sure la plak ya hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge