Kopi Pahit Original & Roti Bakar Session at Hai Peng Kopitiam, Kemaman, Terengganu ! Hehe :)

hehe tak sah la kalau ada treasure hunt and then takde session jalan2 carik makan kan

dulu masa mardi treasure hunt ke kluang, kitaorang singgah ke kluang rail coffee

kali neh since kat cherating and then dekat je ngan kemaman, so kenalah singgah ke hai peng

yep the one and only hai peng kopitiam yang famous tuh kat kemaman dude !

haha memang dah banyak kali aku pegi kopitiam neh

memang best la kopitiam neh. dengan kopi dia yang kaw kaw punya.

kalau sapa2 nak datang ke kemaman neh senang adjer.

dia dekat je ngan cherating. dalam 50km adjer kot. haha memag dekat kan.

sampai je kemaman korang jalan je terus sampai ke satu simpang yang ada traffic light ke arah muara.

mesti korang akan nampak bangunan putih tulis hai peng kopitiam.

buat u turn sebab nak carik parking. hehe

memang ramai giler manusia masa kitaorang sampai tuh.

memang cool lah kan. hehe

cumanya masa neh baru je breakfast kat legend resort cherating

so takleh nak makan banyak. makan roti bakar ngan kopi adjer. hehe

kalu tak maunyer aku nak belasah sekali makan telur separuh masak,

nasi dagang yang pelbagai lauk tuh and then melantak

bercawan2 kopi secara berleluasa kat sini kan. hehe

perghhh ramai siot manusia dalam kedai neh

aku pun tak sure cam mana aku boleh dapat effect cam kat bawah neh masa snap gambar. hehe

lawa gak la logo hai peng neh kan

saper la yang design tuh ek. hehe sure glamour gak kan.

masa neh baru lepas sukma 2008. tu yang ada banner camtuh tuh.

habis licin kopi panas dalam cawan klasik neh. memang sedap la kopi dia

sedikit pahit tai memang cool. lagi hebat drpd starbucks wa cakap lu !

lepas pekena kopi panas aku pekena plak kopi o ais. perghhhhh lagi best beb !

tak percaya cubalah nanti ! haha

dan akhir sekali. sedikit pesanan penaja.

terengganu adalah wilayah celcom 3G ok ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Kopi Pahit Original & Roti Bakar Session at Hai Peng Kopitiam, Kemaman, Terengganu ! Hehe :)

  1. wah..roti tu nampak sedap je !!

    kidkiller87s last blog post..testing

    Reply

  2. kidkiller87 : memang sedap giler tau. hehe can’t describe in words la. hehe 🙂

    Reply

  3. mana ada pahit daa.. sedap jer aku rasa.. my fav is iced white coffee haipeng.. melompat beb.. terus high on caffeine haha

    Reply

  4. Sempat pergi Hai Peng last Feb during the CNY holidays. Travel all the way to Kemaman from Kuantan sebab nak breakfast kat Hai Peng. It was worth it. Siap borong kopi lagi. Bila lah nak pergi lagi. Mmm……

    aida yuranis last blog post..Busy Week

    Reply

  5. Dia bagi try tak basikal kanak2 klasik yang tergantung tu?

    Reply

  6. Kilang kopi tu kat mana? Dekat belakang kedai dia ke?

    penings last blog post..Nuffnang vs Advertlets at random

    Reply

  7. aini : pahit gak la. tu yg best tuh. hehe white coffee aku paling suka kat oldtown nyer. 🙂

    aida : memang worth it la kan. hehe 🙂

    pening : hahahah beskal tuh kalau nak try kena tanya tokei. kilang kopi kat dapur jer rasanya. haha 🙂

    Reply

  8. hahahaa takpepasal share entry ni dalam FB

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge