Keropok Lekor, Satar Pedas & Jeli Kelapa kat Kuala Kemaman, Terengganu

haha lagi2 pasal entry makanan. habes la terliur korang jap lagi kan

masa aku singgah kuantan, aku sempat gak singgah ke cherating and then ke kemaman

kalau dah masuk ke daerah kemaman neh tak sah la kalau tak pekene local food kan. hehe

dah banyak kali dah aku singgah kat gerai neh nak pi pekena satar ngan keropok lekor

perghhhh best siot keropok lekor ngan satar pedas kedai neh

though satar tuh nampak cam hangus, kat dalam mmg well cooked beb ! memang sedap

dan yang paling bestnyer dalam satar tuh ada cili padi ! ya cili padi pedas giler dowh !

haha sapa makan cili dialah terasa pedasnyer kan. haha

kali neh tetiba aku nak merasa plak jeli kelapa

perghhh best giler jeli kelapa tuh. minum jeli ngan ada hirisan2 kelapa yang sungguh cool !

kat tepi pantai plak tuh. lupa la plak nak amik gambar pantai kan. dengan angin yang kuat giler kat sini. memang heaven la kan. dengan jeli yang sejuk. keropok ngan satar yang panas dan pedas. perghhhhh heaven dowh. apa lagi nak kan. haha (dah macam dialogue destinasi bajet si Qi la plaks. ahaks)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 responses to “Keropok Lekor, Satar Pedas & Jeli Kelapa kat Kuala Kemaman, Terengganu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.