Keropok Lekor, Satar Pedas & Jeli Kelapa kat Kuala Kemaman, Terengganu

haha lagi2 pasal entry makanan. habes la terliur korang jap lagi kan

masa aku singgah kuantan, aku sempat gak singgah ke cherating and then ke kemaman

kalau dah masuk ke daerah kemaman neh tak sah la kalau tak pekene local food kan. hehe

dah banyak kali dah aku singgah kat gerai neh nak pi pekena satar ngan keropok lekor

perghhhh best siot keropok lekor ngan satar pedas kedai neh

though satar tuh nampak cam hangus, kat dalam mmg well cooked beb ! memang sedap

dan yang paling bestnyer dalam satar tuh ada cili padi ! ya cili padi pedas giler dowh !

haha sapa makan cili dialah terasa pedasnyer kan. haha

kali neh tetiba aku nak merasa plak jeli kelapa

perghhh best giler jeli kelapa tuh. minum jeli ngan ada hirisan2 kelapa yang sungguh cool !

kat tepi pantai plak tuh. lupa la plak nak amik gambar pantai kan. dengan angin yang kuat giler kat sini. memang heaven la kan. dengan jeli yang sejuk. keropok ngan satar yang panas dan pedas. perghhhhh heaven dowh. apa lagi nak kan. haha (dah macam dialogue destinasi bajet si Qi la plaks. ahaks)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 responses to “Keropok Lekor, Satar Pedas & Jeli Kelapa kat Kuala Kemaman, Terengganu

  1. adess…
    terliur seyh…
    ciss..

    Reply

  2. cit cit cit cit!!!!! aku nk!!!

    haneps last blog post..New ReStatement Premium WordPress theme

    Reply

  3. tabung dana percutian ke pantai timur perlu di’penuhkan cepat ni.. ha ha ha

    Mohd Ismails last blog post..2012: Tahun Berakhirnya Internet?

    Reply

  4. menteil : haha apa lagi pi la kemaman weekend neh. hehe πŸ™‚

    hanep : kalau nak kena pegi east coast. hehe πŸ™‚

    ismail : hehe bila tuh ? singgah perhentian ke ? hehe πŸ™‚

    Reply

  5. aku tak pernah makan satar. nengok rupenye pun tak pernah. lps bc entri kau br lah aku tahu ape itu satar

    syams last blog post..Kepala Kau Serabut…?

    Reply

  6. memang aku terliur… cheh… dah ler rupa kepok tu macam sedap… adehhhh…..

    romzis last blog post..Just Joking

    Reply

  7. kemaman adalah tempat saya dibesarkan. sangat suka daerah itu. huhuhu. iye, pantai kat situ sangat cantik, lagi cantik dari cherating (tapi sayang, takleh mandi huhuhu)

    hey, next time pegi sana lepak la kat kedai otak-otak che wan (area kuala kemaman before nak masuk pantai telok moknik ). try makan mee chalong. sedap. keropok situ pun not bad la. satar pun okay. (senang cakap area sana punya keropok boleh diterima akal la dari keropok kat KL ni huhuhu)

    kalau pegi kemaman lagi, nak singgah pantai yang cantik.. pegi area telok kalong (atas lagi before nak ke kijal) situ MEMANG CANTIK!

    AyUmis last blog post..:: tag : the age time that i wish to go back to ::

    Reply

  8. wah… lama x balik kemaman… rindu2..
    nk makan keropok lekor jugak…huhuu…

    izzats last blog post..MJC : Final Week Part 1

    Reply

  9. memang menarik lah.. dah lama tak balik kemaman.. kalau balik, mesti pekena satar kat tepi jalan ke kuala tuh.. hehehe..

    nanas last blog post..

    Reply

  10. Nizam… dah sampai Terengganu tu … tak minum ker air nira… alahai ruginya… tolong bawak balik ke KL dalam 10 bungkos… leh tak? Abg Bear nak buat mandi bunga….

    Beruang Madus last blog post..AIR NIRA!! AIR NIRA!! AIR NIRA!!

    Reply

  11. Satar? penah tgk tapi tak penah makan. isi ikan ek?

    ixoras last blog post..Jom pizza~~

    Reply

  12. Kalu dapat keropok lekor ori dari sana siang malam aku makan mende tu aje lah. Tapi sata kureng minat la sikit… Bila la lagi dapat jenjalan kat sana lagi lepas ni…

    Reply

  13. syam : best wooo satar ikan tuh. siap ada cili padi lagi ! hehe πŸ™‚

    romzi : keropok kat kemaman ikan dia lebih sket. hehe tu yg sedap. πŸ™‚

    ayumi : wokay nanti saya cuba pergi ke pantai yang indah itu ! hehe πŸ™‚

    izzat : dah berapa lama tak balik tu eh ? hehe πŸ™‚

    nana : haha satar yang sungguh menggiurkan bukan. hehe πŸ™‚

    beruang madu : dah kenyang sangat. x sempat nak singgah gerai nira pun. hehe πŸ™‚

    ixora : yep isi ikan. ada 1 hiris cili padi. jaga2. hehe πŸ™‚

    shah : hehe memang sedap la pekena keropok lekor. tambah sejuk2 camni. hehe πŸ™‚

    Reply

  14. dude, ada satu kedai nasi kukus best in the world di tepi longkang dekat masjid/surau kaler putih belakang The Store kemaman.. dia tulih “Nasi Kukus, Nasi Ayam” kat kedai tu. kau patut try itu nasi kukus.. dgn ayam goreng dia yg sungguh lembut, sayur kobis goreng dia yg crunchy, kari yg marveles.. nak pulak kau minum teh O laici peng segelas.. pergh…

    Reply

  15. aini : apa location wikimapia eh.

    aisey tapi minyak mahal la nak gi sana. haha

    Reply

  16. salam semua
    kalu nak makan nasi kukus yang sedap pegi lah makan kat dusun nyior.situ meman power giler.cuba ah gi. 6 ptg br kedai tu di buka

    Reply

  17. anuar : hehe wahhh kat mana tu ek ? πŸ‘Ώ

    Reply

  18. nak tanya kalu dari penang nak ke kuala terangganu agak2 bpa jam eak maklum x pernah g…………..

    Reply

    KNizam Reply:

    lyn : kena ikut lebuhraya timur barat viz kuala kangsar rasanya. tapi x surelah berapa jam driving. hehe πŸ™‚

    Reply

  19. jeli kelapa adalah gandingan terbaik utk kopok lekor n satar… huhuhu sedapnya

    Reply

    KNizam Reply:

    sawanila : tula kan mmg sedap giler la. hehe πŸ™‚

    Reply

  20. bez siot !!!!!!!!!

    Reply

    KNizam Reply:

    farah : semestinya sedap woooooo hehe πŸ™‚

    Reply

  21. kalau nk makan sata mmg kna pergi kuala kemaman..baru balik makan sata n otak-otak..terbaek..

    Reply

    KNizam Reply:

    suz : wahhhh dah lama plak tak singgah kemaman la hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge