“Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!” Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

original posting here

it’s 2149hrs.

Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!

Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

baru je habis segmen ke-2 debat tadi

sekarang tengah iklan

debat anjuran agenda daily

bagus la debat camni. :$:

terhibur aku kejap tadi. haha :up:

FULL VIDEO FROM MALAYSIA KINI YOUTUBE BELOW :

soalan cepu emas yang tidak terjawab ialah:

KENAPA KENAIKAN HARGA MINYAK SECARA MENDADAK ?

CLUE : MENDADAK ?

KENAPA TAK SECARA BERDIKIT ?

itu sahaja point aku… :up:

lagi satu soalan yang tidak dijawab langsung :

APA YG TELAH DIBUAT DENGAN PENJIMATAN MINYAK MELALUI PENARIKAN SUBSIDI 30 SEN PADA TAHUN 2006 DAHULU ?

DI MANA PUBLIC TRANSPORT IMPROVEMENT YG DIJANJIKAN YA…

haha yg boring giler apsal la audience terjerit “hidup!3x itu ini” tuh ek ?

puas hatilah tengok debate secara bertamadun camni. dua-dua pihak memang bagus. boleh mengawal perasaan dan berdebat ikut masa. respect la sebab susah nak bercakap ikut masa. nak bercakap biasa mmg senang tapi bila nak bercakap bila dibenarkan memang susah kan. haha 🙄

banyak isu yang boleh didengar.

not just politik adjer kan. haha kali neh 1st time dengar something yang structured. mungkin sebab both sides kena guna or potimise masa yang digunakan so points yang digunakan disusun dengan baik. hehe

bagus lah moderator malam neh. memang sungguh cool!

cari video berkenaan debat via youtube di sini ya 😐

cari berkenaan debat di wordpress di sini

cari berita di blog via google di sini

UPDATED @ 2230hrs :

Quote of the night:

“kalau boleh dipintal awan di langit……”

haha  ❗ apakah ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

57 responses to ““Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!” Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

  1. Pingback: Video Debat Anwar vs Shabery Terhangat

  2. lelaki terakhir

    melayubaru
    benggap, sik faham mcm biri2. saudara anuar memang dah popular (bekas PM & menteri duit). Masalah rakyat adalah segala2nya, tiada rakyat tiada pemimpin dan sebaliknya.Kuasa membeli rakyat lebih tinggi jikalau dibanding kuasa membeli pemimpin.Pemimpin kumpul harta, rakyat jual harta sekadar utk hidup.

    izad.
    masa diminta 1 1/2 jam, hanya diberi 1jam – iklan tinggal 50 minit .Masa diperuntukkan 4 minit seorang.cuba fikir pakai kepala luntut jika otak yang sedia ada tak berfungsi…..kah..kah..

    Reply

  3. lelaki terakhir : hehe 🙁

    Reply

  4. Kalau ikut kesopanan Nordin Kadi:-

    Seolah-olah Nordin Kadi seumpama seorang yang telah diluluskan oleh UMNO sebagai penal BN akan buat serangan peribadi seboleh-bolehnya kepada DSAI, untuk mendapatkan keseronokan di kalangan kawan-kawan dalam UMNO bahawa Nordin Kadi adalah anjing UMNO yang baik.

    Reply

  5. sudir : hehe 🙄

    Reply

  6. Beli emas pada harga teruja http://www.hafizjewel.com / hafizjewel.blogspot.com

    Kami membeli emas pada harga tertinggi, kami juga membeli emas putih, surat pajak dan platinum. agen kami berada di seluruh Malaysia kecuali borneo.

    Jika anda bermasalah untuk ke tempat kami, kami boleh ke tempat anda untuk sebarang transaksi (gold test, diamond test, platinum test, surat pajak).hanya call no kai dibawah.

    Semua urusan dengan kami ada secara tunai dan segera.

    Kawasan utama: seluruh selangor dan kuala lumpur , kajang, selayang, kepong, bangi, serdang, pandan indah, damansara, ampang, petaling jaya, shah alam, klang, etc. Negri2 lain. penang, melaka, johor, terengganu, kedah, perak, negeri sembilan

    no tel: 012-2301015 / 013 4321 824 (shahrul)

    hubungi kami untuk membeli atau menjual emas, emas putih, surat pajak, platinum, gold bar, emas kijang, harga emas, emas 916, rantai emas, cincin emas, emas lama, emas rosak, emas patah

    Reply

    KNizam Reply:

    jualbeliemas : wahhhhh sempat promote lagi tuh. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge