“Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!” Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

original posting here

it’s 2149hrs.

Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!

Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

baru je habis segmen ke-2 debat tadi

sekarang tengah iklan

debat anjuran agenda daily

bagus la debat camni. :$:

terhibur aku kejap tadi. haha :up:

FULL VIDEO FROM MALAYSIA KINI YOUTUBE BELOW :

soalan cepu emas yang tidak terjawab ialah:

KENAPA KENAIKAN HARGA MINYAK SECARA MENDADAK ?

CLUE : MENDADAK ?

KENAPA TAK SECARA BERDIKIT ?

itu sahaja point aku… :up:

lagi satu soalan yang tidak dijawab langsung :

APA YG TELAH DIBUAT DENGAN PENJIMATAN MINYAK MELALUI PENARIKAN SUBSIDI 30 SEN PADA TAHUN 2006 DAHULU ?

DI MANA PUBLIC TRANSPORT IMPROVEMENT YG DIJANJIKAN YA…

haha yg boring giler apsal la audience terjerit “hidup!3x itu ini” tuh ek ?

puas hatilah tengok debate secara bertamadun camni. dua-dua pihak memang bagus. boleh mengawal perasaan dan berdebat ikut masa. respect la sebab susah nak bercakap ikut masa. nak bercakap biasa mmg senang tapi bila nak bercakap bila dibenarkan memang susah kan. haha 🙄

banyak isu yang boleh didengar.

not just politik adjer kan. haha kali neh 1st time dengar something yang structured. mungkin sebab both sides kena guna or potimise masa yang digunakan so points yang digunakan disusun dengan baik. hehe

bagus lah moderator malam neh. memang sungguh cool!

cari video berkenaan debat via youtube di sini ya 😐

cari berkenaan debat di wordpress di sini

cari berita di blog via google di sini

UPDATED @ 2230hrs :

Quote of the night:

“kalau boleh dipintal awan di langit……”

haha  ❗ apakah ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

57 responses to ““Hari Ini Membentuk Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak!” Debat Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Ahmad Shabery Cheek

  1. Pingback: Video Debat Anwar vs Shabery Terhangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.