F1 Race Is Temporarily Suspended Now @ 1810hrs ! Another 25/56 Laps. Safety Car Deployed. Sepang Circuit Dah Mcm Sungai. Hehe :)

“siapa tengok F1 sekarang ?”

hehe lagi 24 out of 56 laps

hujan lebat giler

race suspended @ 1810hrs.

monsoon rain dah mula membanjiri race track

patutnya start kul 1500hrs kan. sapa la punya idea suh start kul 1700hrs neh

nak cater for europe timing diff lah ni. hehe ๐Ÿ™‚

– – – – –

neh bukan first time aku rasa. dulu pun pernah jadi jugak kan. hehe

aku ingat lagi masa tahun bila ntah, lepas 1st lap terus hujan lebat

kelam kabut semua tukar ke wet tyres. haha baru 1st lap dowh masa tuh

classic la F1 kat malaysia kali neh kan

kalau kat bahrain ada ribut pasir, kita ada monsoon rain.

cool ! barulah malaysia boleh ! kan. hehe ๐Ÿ™‚

source here

The 2009 Malaysian Grand Prix has been currently red flagged following a heavy rain downpour. During lap 32 of the race the Safety car was deployed given the extremely difficult conditions at the Sepang circuit. Brawn GPโ€™s Jenson Button was leading the race, followed by Timo Glock, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Rubens Barrichello, Lewis Hamilton, Nico Rosberg and Mark Webber.

Thereโ€™s no communication yet from the FIA stewards if the race will be restarted. Drivers are currently deciding if thatโ€™s the case.

– – – – –

tak. aku takde kat sepang.

seb baik aku tak pergi. hujan dowh !

aku tengah tengok live from astro channel 813 star sports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “F1 Race Is Temporarily Suspended Now @ 1810hrs ! Another 25/56 Laps. Safety Car Deployed. Sepang Circuit Dah Mcm Sungai. Hehe :)

  1. aku tgh tg kat ntv7.. suspended.!! hujan.. tayar licin..

    Reply

    KNizam Reply:

    nikillas : tuh la kan. dah tahu hujan buat lah pagi ke kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. nasib baik aku tak pergi.. kalau tak terpaksa aku parking motorbot aku jauh sket ๐Ÿ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : haha next year kita bolehlah parking motobot sebelah2 ok. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    pcuserz Reply:

    motorbot?
    har… har… har…
    boleh buat bisnes feri ni.

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe jumpa kat tasik cyberjaya next yr ok. hehe ๐Ÿ˜‰

    Reply

  3. padan muka FIA. berlagak sangat nak kautim european viewers’ time. tapikan, diorang patut employ malaysian as sub drivers. lagi2 those yg kaki speed kat PLUS masa hujan lebat, sure takde hal nye nak race haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : haha tu la pasal kan. lantak diaoranglah kena tengok masa malam. mcm kita tengok epl la kan. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. yang aku tahu mokhzani tukar, tapi tak tau lah kalau ada orang lain atau pihak lain tukar time…well, itu seingat aku la

    Reply

    KNizam Reply:

    cyza : hehe patutnya buat adjer pagi. lantak la ngan europeans tuh kan. ala kita tengok epl pepagi buta selamba adjer. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. ho yeah!!
    kasi mat salleh tu sume rasa hujan lebat malaysia mcm mana

    Reply

    samdaddycool Reply:

    member aku mat salleh yang pernah datang malaysia kagum pasal hujan tak sejuk (freezing cold)..

    p/s – teringat masa kecik suka main hujan..

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : yep takdelah damn freezing cold mcm tempat diaorang kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    ariff : yep now the know how to ride in monsoon river. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. lebat gile kan???
    gile aah…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : dah musim hujan. kena lah terima kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. hmm..takde la lebat sangat..cuma litar tu dah jadi x sesuai nak race dah.. keta f1 siap main sorong2 air dah..hahahaa

    baru balik dari sana..penat..race tamat lepas 33 lap..adoi..tu la FIA, jangan ikut sebelah pihak je..

    p/s: tapi foreigner kat sana tadi gila masuk air, tgh hujan main luncur2 gelonsor bukit..hahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : tuh la kan. tapi mat salleh neh diaorang pelik nengok hujan lebat cenggitu sebab kat sana salji je manjang kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. ticket boleh refund ker?

    show tak habis..

    Reply

    KNizam Reply:

    bagak : maunyer nak refund. hangus je hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. ni buat first time jadi macam ni.
    da kali kelima dalam sejarah penganjuran F1.
    check this out -> http://thestar.com.my/sports/story.asp?file=/2009/4/6/sports/3638572&sec=sports

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : tuh la kan. bukan 1st time. cuma ramai je kata 1st timer kan hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. manusia mmg xkan dapat ramal cuaca dgn tepat.. hehehe…

    Reply

    KNizam Reply:

    khai : hehe setuju2 ๐Ÿ™‚ baru diaorang tau penangan hujan monsoon kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. aku tgk live kt grandstand ahad lepas.. mmg dh rasa len macam je bila start ujan tu.. review f1 ada di kedua-dua blog aku, hehehe..

    Reply

    KNizam Reply:

    bd : wahhh bestnyer. dah lama aku tak tengok live ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge