Suara Takbir – Tan Sri P Ramlee

ok aku dah tak tahan dah

aku nak kena dengar lagu raya plak, dah tak boleh focus lagi dah ni. hehe πŸ™‚

neh antara lagu raya paling syahdu

best je kalau dengar kan

imagine tengah berlari2 di batasan sawah pepagi suboh nak pergi solat raya. hehe πŸ™‚

Dengar beduk berbunyi
Sayup bergema di subuh sunyi
Memanggil kepada muslimin
Segera berbakti kepada Illahi

Suara azan menyahut
Terdengar sayup memecah sunyi
Memohon restu dengan bakti
Kepada Illahi Tuhan Maha Suci

( korus )
Terdengar suara takbir
Memuji nama Illahi
Rasa dalam kalbu
Tenteram dan aman selalu

Kini tiba masanya
Hati gembira di Hari Raya
Bertemu sanak dan saudara
Bermaaf-maafan dengan keikhlasan

( ulang dari korus )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 responses to “Suara Takbir – Tan Sri P Ramlee

  1. bro.. selamat hari raya.. maaf zahir dan batin..

    Reply

    KNizam Reply:

    maoi : hehe selamat beraya sakan di kg halaman πŸ™‚
    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  2. salam Syawal bro. πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    ada : salam raya aidilfitri ya πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  3. pelik kan? kenapa lagu lama-lama seperti boleh kekal dan menjadi kemestiaan pula mendengarnya?

    memang syahdu hu3

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : tu la kan. setahun sekali je dengar sebenarnya tapi tetap syahdu kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  4. Ada lagu n takbir raya baru best…menyentuh perasaan teruamanya utk org yg tak balik kg.. πŸ™

    Reply

    KNizam Reply:

    meria : hehe boleh nangis wooooooo hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  5. sabar .. sabar …
    4 hari aje lagi πŸ™‚

    p/s
    Selamat Hari Raya buat kau sekeluarga.
    Kalau ada salah dan silap tu, ampun dan maaf ye πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : hehe samalah kita ya πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  6. Selamat hari raya akhi KN.
    Semoga berbahagia selalu.

    Reply

    KNizam Reply:

    eryza : hehe samalah ya πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  7. Pingback: inertz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge