Mighty Duck Cup 2008 – Superb !

sekarang baru ada masa nak post blog pasal mighty duck cup 2008

banyak lagi posting nak kena buat ie raya 2008, hunt 2008 etc ๐Ÿ™„

tapi mighty duck cup 2008 jugak yang aku nak post dulu. haha

overall comment = superb ! :up:

lagi best from last year

ye la kan ni dah second year.

so sure banyak benda yang kitaorang improve kan

haha korang hengat senang ke nak buat schedule game ?

susah dowh !

tak caya tengok je lah laptop screen kat atas tuh. hehe ๐Ÿ™„

yg tak bestnyer sebab aku kena blah awal balik jasin sebab parents aku nak pegi haji. hehe ๐Ÿ˜ฅ

so terlepas la closing dinner dengan bapak2 itik semua (like last year)

aku blah from office kul 1800hrs. lepas amik t-shirts from radin ๐Ÿ‘ฟ

thanks radin sebab sampai tepat kul 1730hrs kat office aku kat PJ

memang lawa giler ah t-shirt tahun neh. rasa mcm nak beli lagi 1 je. hehe

then terus drive ke manjung via kerinchi link, nkve then plus highway

aku dah la silap budget time. aku hengatkan kl-bidor = 100km ๐Ÿ™‚

so ingat sempat la sampai before 1900hrs

sekali rupanya 140km. haha lepas maghrib baru sampai exit bidor.

hampeh masa tuh dah gelap la plaks. dah la drive sorang2 kan

haha jangan pandang belakang dowh ๐Ÿ‘ฟ

then lepas exit bidor terus la ke teluk intan then sitiawan

aku punya la confuse siap boleh terlupa mana dulu. sitiawan or teluk intan ?

dah la mengantuk masa drive tuh. lampu jalan plak takde ๐Ÿ˜ฏ

lori berlambak2. sekali dua memotong ok la. lama2 aku dah penat. haha

ada beberapa kai aku perasan kereta aku je kat jalan malam tuh.

fuh seram beb ! haha

akhirnya dalam pukul 1900hrs sampai gak ke pekan seri manjung ๐Ÿ˜ˆ

sampai2 terus isi minyak and then call pak tuan tanya katner homestay tuh.

aku punya la penat sampai terlupa yg minyak akan turun harga pada 1 nov 2008

haha rugi la plak isi full tank malam tuh kan

kitaorang this year tak dok kat orchard inn like last year.

kaineh dok kat fasa 2G. homestay style la plaks. ahaks โ—

not bad la homestay neh. cuma bilik ada aircond satu je kat master bedroom

so kepanasan mcm sauna la rumah tuh. haha

panas2 tak panas aku tetap layan tidur sebab dah penat driving kan.

sampai2 terus mintak ezam teman pergi dinner

lembap sungguh nasi goreng sampai. haha

seb baik la aku takde mood nak amik gambar. ๐Ÿ˜‰

kalo tak sure aku dah bagi bad review dalam blog makanmalaya aku. haha

sampai je homestay terus keluarkan sijil and then nak tunggu rough/badut/thor sampai

epit/mpro/paktuan/chibix/ezam dah sampai earlier

siap bfast kat kedai makan kak hai lagi tu. haha

karipap panas mcm last year. tapi pak tuan bagitau karipap dah tak hangat seperti biasa !

malam tuh. eh silap pagi tuh badut/rough/thor sampai ๐Ÿ˜ณ

aku pun x sure diaorang sampai kul berapa.

dah nak dekat suboh kot.

then terus la kitaorang siap2 nak ke stadium

aku ngan pak tuan nak pegi bfast dulu kat kedai makan kak hai

makan nasi lemak ngan karipap panas adjer ๐Ÿ™„

memang betul la. tak kureng sket la karipap dia compared ngan last year

x recommended anymore lah. haha

then terus kitaorang pergi cari kedai jual nasi lemak โ—

nak bungkus dalam 40 bungkus untuk bebudak tuh nanti

aku rasa surelah diaorang belum bfast kan

karang ada yang pengsan masa main hoki, sapa yg susah ?

kitaorang jugak. haha

bungkus nasi lemak 40 then terus pegi kat stadium

semua dah sampai. it’s good to be back at this stadium ๐Ÿ™‚

aku tak tahulah kenapa memang aku rasa best je sampai kat stadium turf neh

aku rasa sebab dia kat manjung la kan. manjung kan rileks je

takde traffic jam. semua orang nampak cool je. semua rileks je

haha cuaca memang ok. cuma musim panas je la kan. ๐Ÿ˜€

sampai je semua terus start activities masing

pasang banner besar2 warna koleq kat belakang goal post

bagi ceria sket mighty duck cup kali neh. haha

then pasang kain rentang quadcolours kat stage.

kasi nampak colours koleq daripada jauh.

haha sure orang nampak amendalah kain2 banyak2 mcm parti neh ek. haha

pastu terus test pitch. then tunggu bebudak tuh datang

mcm biasa bebudak tu belum bfast. so agenda pertama briefing kejap and then makan !

pastu technical briefing

kitaorang set 6 aside with 6 teams semuanya. main ala2 league ๐Ÿ˜•

setkan semua hadiah plus cup plus cupcakes

hah ! pejadahnyer cupcakes ?

haha mana korang nak dapat hockey tournament ada cupcakes kan…

baru lah cool sket kali neh. haha ๐Ÿ™‚

thanks to badut and red for the cupcakes. next yr boleh sponsor lagi ok. haha

lepas semua makan2, rileks kejap and then terus start 1 game ๐Ÿ˜‰

main 6 minutes X 2. no break. no keeper. just kicking back.

kno/thor/chibix/badut jadi umpires. change every 2 games

panas giler ah dok kat turf manjung neh. haha

overall bebudak neh aku tengok memang ada potential especially bebudak form 1 ngan form 2

aku pun pelik mana plak perginya diaorang selama ni ?

selama kitaorang train kat koleq x jumpa plak diaorang. haha

anyway good news la for the junior team mcm ni kan. ๐Ÿ™‚

we have a break dalam kul 1300hrs. semua dah penat

muka terbakar. dahi terbakar. leher pun terbakar

seb baik hati je cool. haha

mana tak cool…. sebab dapat makan nasi campur dengan ayam KFC beb !

mana nak dapat tournament hoki bagi lunch nasi campur dengan KFC kan. haha ๐Ÿ™‚

hanya di mighty duck cup adjer ok

best gilos !

aku baru perasan takde sapa amik gambar KFC. haha

air sepanjang tournament = oren sejuk

refillable anytime by the logistic team. ๐Ÿ™‚

owh lupa nak habaq penjaga masa of the day = mpro

hujan atau panas, masih setia dok tepi padang jaga masa. haha

lepas lunch kitaorang sambung balik games. ada lagi 5 games je

panas giler ah. perit giler. haha

aku jadik umpire pun terasa bahang

kalau players apatah lagi kan. haha ๐Ÿ‘ฟ

habis around 1500hrs. then bagi rehat kejap sebelum closing ceremony

banyak gak la hadiah nak bagi kan.

sip ada sijil lagi this year. last year takde. hehe ๐Ÿ™„

cup pun cup yang baru this year. cup yg lama badut buat kenangan. haha

mcm biasa ada award2 special selain normal award for the tournament

more pics/vids kat bawah neh ok ๐Ÿ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Mighty Duck Cup 2008 – Superb !

  1. dah lama betul aku tgglkan sukan hoki…

    Reply

  2. Well done lah kno… ulasan yang simple dan menarik… tapi, migduck cup tahun ni memang best giler… kalau tak best, memang giler…. Apahal lak ko pegi strike out blog aku…. mentang2 la aku dah lama tak update…. siulan…. anyway, congrats and jumpa lagi tahun depan…. yahuuuuu

    Reply

  3. fuh..mmg nampah meriah might ducks ni..yg aku xleh blah…statement bapak2 itik…hahahhahhaha ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. Sdr. KNizam,
    Kenapa sdr meng’strike-out’kan blog sdr Mpro tu. Saya cuba click url blog beliau dan ternyata beliau telah pun mengemas kinikan blog beliau, termasuklah membetulkan link ke blog sdr. Saya cadangkan sdr. pergilah menjengah ke blog beliau dahulu sebelum apa kesimpulan dibuat.
    Sekian

    Reply

  5. kan aku dah kata last year, jalan bidor-teluk intan tu seram siot kalau drive sorang malam2.. memang jangan pandang belakang punya lah haha ko ok lagi la 7pm.. aku? 11pm woo

    Reply

  6. Joe,

    tahun depan datang la awal dengan team logistik…best wooo.ada in-flight entertainment.

    Reply

  7. Seronok juga kalau ada hobi macam ni. Aku kayu hoki pun tak pernah pegang. :up:

    pening coretan terakhir…How to create a WordPress theme option page

    Reply

  8. ammvoiii manyaknyerr gambor gambor, dah larrr me pakey digi gprs yg sengallls nih.. uhuhu

    anyway, keep it up bro.. majulah sukan untuk negara

    Reply

  9. Bagus….. (sy bagi :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: jempol), hope next year lagi giler…… and stu gi mana kaum wanita ye!

    Reply

  10. chot : hehe ko pun pernah main hoki ek. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. mpro : haha tu la kan best gilos ! haha lepas aku strike out terus ko update eh. kira menjadi la taktik aku nak suruh ko update blog kan. haha :mrgreen:

    Reply

  12. life4hire : hehe meriah giler. semua superb. makanan best. turf best. hehe :mrgreen:

    Reply

  13. teratai layu : sudah la tuh. haha kemaskini blog lepas kena sound kat sini kan. haha… bila nak lepak sawit corner ? haha โžก

    Reply

  14. joe : hehe tu la silap strategy la seraaaammmm dowh. ahha ๐Ÿ™„

    Reply

  15. epit : tawooonnn depan grandis kah ? haha โžก

    Reply

  16. pening : hehe best wooo main hoki neh tau. hehe โ—

    Reply

  17. en_me : hehe kena tukar maxis tuh en_me. hehe โ—

    Reply

  18. noni : hehe thanks. hehe ๐Ÿ™‚ kaum isteri2 tak datang la that weekend. hehe :confusedlot:

    Reply

  19. hoki rupanya, ingatkan ada pasal itik2….

    Reply

  20. Kudos…
    mesti puas hati kan

    Reply

  21. shaxx : hehe hoki la kat manjung tau. hehe โžก

    Reply

  22. kawaii : hehe yep sungguh puas hati….hehe best gilos ! ๐Ÿ˜€

    Reply

  23. Lagi cun kalau wat video, pastu upload kat Youtube… aku rindu dengan hoki peringkat sekolah macam ni… ๐Ÿ˜€

    Reply

  24. emme : hehe vid banyak. malas la plak nak upload. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  25. jannatuljamila

    email kan maklumat sal homestay yg kamu sewa tu.. realy need it.. k bg no phone gak tau ๐Ÿ™‚

    Reply

  26. jannatul : hehe nanti saya carik. dah tertinggal kat ner plak. nak kena check balik ya ๐Ÿ™„

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge