Mighty Duck Cup 2008 – Superb !

sekarang baru ada masa nak post blog pasal mighty duck cup 2008

banyak lagi posting nak kena buat ie raya 2008, hunt 2008 etc πŸ™„

tapi mighty duck cup 2008 jugak yang aku nak post dulu. haha

overall comment = superb ! :up:

lagi best from last year

ye la kan ni dah second year.

so sure banyak benda yang kitaorang improve kan

haha korang hengat senang ke nak buat schedule game ?

susah dowh !

tak caya tengok je lah laptop screen kat atas tuh. hehe πŸ™„

yg tak bestnyer sebab aku kena blah awal balik jasin sebab parents aku nak pegi haji. hehe πŸ˜₯

so terlepas la closing dinner dengan bapak2 itik semua (like last year)

aku blah from office kul 1800hrs. lepas amik t-shirts from radin πŸ‘Ώ

thanks radin sebab sampai tepat kul 1730hrs kat office aku kat PJ

memang lawa giler ah t-shirt tahun neh. rasa mcm nak beli lagi 1 je. hehe

then terus drive ke manjung via kerinchi link, nkve then plus highway

aku dah la silap budget time. aku hengatkan kl-bidor = 100km πŸ™‚

so ingat sempat la sampai before 1900hrs

sekali rupanya 140km. haha lepas maghrib baru sampai exit bidor.

hampeh masa tuh dah gelap la plaks. dah la drive sorang2 kan

haha jangan pandang belakang dowh πŸ‘Ώ

then lepas exit bidor terus la ke teluk intan then sitiawan

aku punya la confuse siap boleh terlupa mana dulu. sitiawan or teluk intan ?

dah la mengantuk masa drive tuh. lampu jalan plak takde 😯

lori berlambak2. sekali dua memotong ok la. lama2 aku dah penat. haha

ada beberapa kai aku perasan kereta aku je kat jalan malam tuh.

fuh seram beb ! haha

akhirnya dalam pukul 1900hrs sampai gak ke pekan seri manjung 😈

sampai2 terus isi minyak and then call pak tuan tanya katner homestay tuh.

aku punya la penat sampai terlupa yg minyak akan turun harga pada 1 nov 2008

haha rugi la plak isi full tank malam tuh kan

kitaorang this year tak dok kat orchard inn like last year.

kaineh dok kat fasa 2G. homestay style la plaks. ahaks ❗

not bad la homestay neh. cuma bilik ada aircond satu je kat master bedroom

so kepanasan mcm sauna la rumah tuh. haha

panas2 tak panas aku tetap layan tidur sebab dah penat driving kan.

sampai2 terus mintak ezam teman pergi dinner

lembap sungguh nasi goreng sampai. haha

seb baik la aku takde mood nak amik gambar. πŸ˜‰

kalo tak sure aku dah bagi bad review dalam blog makanmalaya aku. haha

sampai je homestay terus keluarkan sijil and then nak tunggu rough/badut/thor sampai

epit/mpro/paktuan/chibix/ezam dah sampai earlier

siap bfast kat kedai makan kak hai lagi tu. haha

karipap panas mcm last year. tapi pak tuan bagitau karipap dah tak hangat seperti biasa !

malam tuh. eh silap pagi tuh badut/rough/thor sampai 😳

aku pun x sure diaorang sampai kul berapa.

dah nak dekat suboh kot.

then terus la kitaorang siap2 nak ke stadium

aku ngan pak tuan nak pegi bfast dulu kat kedai makan kak hai

makan nasi lemak ngan karipap panas adjer πŸ™„

memang betul la. tak kureng sket la karipap dia compared ngan last year

x recommended anymore lah. haha

then terus kitaorang pergi cari kedai jual nasi lemak ❗

nak bungkus dalam 40 bungkus untuk bebudak tuh nanti

aku rasa surelah diaorang belum bfast kan

karang ada yang pengsan masa main hoki, sapa yg susah ?

kitaorang jugak. haha

bungkus nasi lemak 40 then terus pegi kat stadium

semua dah sampai. it’s good to be back at this stadium πŸ™‚

aku tak tahulah kenapa memang aku rasa best je sampai kat stadium turf neh

aku rasa sebab dia kat manjung la kan. manjung kan rileks je

takde traffic jam. semua orang nampak cool je. semua rileks je

haha cuaca memang ok. cuma musim panas je la kan. πŸ˜€

sampai je semua terus start activities masing

pasang banner besar2 warna koleq kat belakang goal post

bagi ceria sket mighty duck cup kali neh. haha

then pasang kain rentang quadcolours kat stage.

kasi nampak colours koleq daripada jauh.

haha sure orang nampak amendalah kain2 banyak2 mcm parti neh ek. haha

pastu terus test pitch. then tunggu bebudak tuh datang

mcm biasa bebudak tu belum bfast. so agenda pertama briefing kejap and then makan !

pastu technical briefing

kitaorang set 6 aside with 6 teams semuanya. main ala2 league πŸ˜•

setkan semua hadiah plus cup plus cupcakes

hah ! pejadahnyer cupcakes ?

haha mana korang nak dapat hockey tournament ada cupcakes kan…

baru lah cool sket kali neh. haha πŸ™‚

thanks to badut and red for the cupcakes. next yr boleh sponsor lagi ok. haha

lepas semua makan2, rileks kejap and then terus start 1 game πŸ˜‰

main 6 minutes X 2. no break. no keeper. just kicking back.

kno/thor/chibix/badut jadi umpires. change every 2 games

panas giler ah dok kat turf manjung neh. haha

overall bebudak neh aku tengok memang ada potential especially bebudak form 1 ngan form 2

aku pun pelik mana plak perginya diaorang selama ni ?

selama kitaorang train kat koleq x jumpa plak diaorang. haha

anyway good news la for the junior team mcm ni kan. πŸ™‚

we have a break dalam kul 1300hrs. semua dah penat

muka terbakar. dahi terbakar. leher pun terbakar

seb baik hati je cool. haha

mana tak cool…. sebab dapat makan nasi campur dengan ayam KFC beb !

mana nak dapat tournament hoki bagi lunch nasi campur dengan KFC kan. haha πŸ™‚

hanya di mighty duck cup adjer ok

best gilos !

aku baru perasan takde sapa amik gambar KFC. haha

air sepanjang tournament = oren sejuk

refillable anytime by the logistic team. πŸ™‚

owh lupa nak habaq penjaga masa of the day = mpro

hujan atau panas, masih setia dok tepi padang jaga masa. haha

lepas lunch kitaorang sambung balik games. ada lagi 5 games je

panas giler ah. perit giler. haha

aku jadik umpire pun terasa bahang

kalau players apatah lagi kan. haha πŸ‘Ώ

habis around 1500hrs. then bagi rehat kejap sebelum closing ceremony

banyak gak la hadiah nak bagi kan.

sip ada sijil lagi this year. last year takde. hehe πŸ™„

cup pun cup yang baru this year. cup yg lama badut buat kenangan. haha

mcm biasa ada award2 special selain normal award for the tournament

more pics/vids kat bawah neh ok πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Mighty Duck Cup 2008 – Superb !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.