Lagu Lama Yang Sungguh Nostalgia… “Tenteram Dan Aman Selalu”

tetiba teringin nak dengar lagu ni la.

syahdu je melodi ngan lirik dia kan

teringat masa zaman2 berlari2an di batas sawah petang2 dulu. hehe

Dengar beduk berbunyi
Sayup bergema di subuh sunyi
Memanggil kepada muslimin
Segera berbakti kepada Illahi

Suara azan menyahut
Terdengar sayup memecah sunyi
Memohon restu dengan bakti
Kepada Illahi Tuhan Maha Suci

kalau dengar lagu ni plak.

harus mengalir ayer mata. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 responses to “Lagu Lama Yang Sungguh Nostalgia… “Tenteram Dan Aman Selalu”

  1. Pingback: negaraku.net

  2. uh.. lagu ni.. teringat masa aku kecik2 dulu.. isk2.. insaf 😥

    alone’s last blog post..51st Independence Day Celebration : Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

    Reply

  3. jgn kan lagu, lirik dia pun dah bisa buat lelaki pendekar ini sebak. dah la jauh ngan fam. makan sorang. tido sorang. awek xleh teman. huuuuuu!

    Extremist Thinker’s last blog post..Persepsi Sengal Mata Dan Minda Kotor Manusia

    Reply

  4. Alamak, kat opis ini takleh nak on YouTube laa, balik rumah nanti baru leh tengok… 🙁

    Psst, bila ko nak buat post alexa lagi? Aku nampak ranking ko dah semakin meningkat dengan cemerlang? Hari tu aku tengok 900k, pastu 800k, skarang dah 700k!!! Dasyat wooo!

    P/s: Dengan tak semena2 aku terpintas ko di saat2 akhir era 800k baru2 ni. Dan di era 700k, aku terpintas sikit lagi hehehe hampeh! 😎

    ImamKhalid’s last blog post..Petua supaya sentiasa mahu menunaikan solat

    Reply

  5. waa..awalnya layan lagu raya. 😀

    penyubiru’s last blog post..Siri Bercakap Dengan Anak Aku (VI)

    Reply

  6. alone : aku paling suka lagi neh. mmg syahdu je. terasa cam tengah berlari kat batas sawah masa nyanyi lagi ni. hehe 😳

    Reply

  7. et : hhe tu la kan. lirik dulu2 mmg best la. sungguh terkesan sekali. hehe 🙄

    Reply

  8. imam : hehe nanti la aku post pasal latest ranking yang dah masuk band 700k. hehe sabar ek. hehe 🙄

    takpe keep on update. sure boleh masuk band 500k

    Reply

  9. penyubiru : takleh tahan la nak kena dengar gak lagu p ramlee yang syahdu neh. hehe 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge