Lagenda Budak Setan (2010) – Novel Adaptasi Ahadiat Akasyah Di Zaman 90an + Trailer Hebat 2010 !

aku tertengok trailer filem yang bakal muncul di tahun 2010 neh tadi kat blog serius

mmg superb la trailer dia, antara trailer filem melayu yang best.

angle camera pun cool je hehe.

paling best masa scene kat pokok atas bukit ngan sampai sampai ke rumah kat paya bakau

mcm neh la baru orang tertarik nak tengok filem kat cinema kan. hehe 🙂

lagu pun sedap dowh dalam trailer neh kan

dengan ala2 thriller seram gitu. padahal cerita chenta banget haha

siapa2 yang biasa dengan ahadiat akasyah mesti akan pernah baca novel budak setan neh

mmg famous masa zaman2 90an ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

129 responses to “Lagenda Budak Setan (2010) – Novel Adaptasi Ahadiat Akasyah Di Zaman 90an + Trailer Hebat 2010 !

  1. Citer dier bagos , saper saper tau maner bleyh dapat novel dier ?

    Reply

  2. legenda novel cinta

    EMM……VERY INTERISTING! SEDIH,CINTA<KECEWA BERSATU DLM LAGENDA CINTA.MENYAYAT HATI,MENGAMIT DUKA DAN RINDU.MSH ADA KH INSAN YANG BERNAMA LELAKI WUJUD SPERTI WATAK KASYA DI DUNIA INI?MASIH WJD KH INSAN WANITA YG MELAYARI CINTA SEJATI?NOVEL YG MENARIK,AHADIAT AKASYAH PENULIS YG MEMILIKI ILUSI CINTA YG SEJATI

    Reply

  3. cite ni btul2 mnyayat hati..bile dgr je lagu die msti aku tringt sidia dlm pnjara..dlm diam jgk die ada pmpuan lain..skrg pmpuan tu tgh usha nk kuarkn die dr situ.ats pngorbanan pmpuan tu,,aku rela dia prgi…dan aku xkn mnerimanya lg wlupn die terus menerus m’cari aku.hati aku tlah t’ttup untknya.ckuplh dgn ape yg tlah die lakukn,,mnipu aku..

    Reply

  4. Cite ni best sngt2..sy nk tau tjuk lagu dlm cite ni sape2 bleh gtau x??plzzzzz

    Reply

  5. joey : best giler eh hehe 🙂

    Reply

  6. syahirah_eyra

    cerite ni tgk kt wyg lg best cz…
    shirah mcm rse jd cm ayu hehehehe…

    Reply

  7. syahirah_eyra

    tajuknye “bila cinta”

    Reply

  8. Best gak citer ney ek!!

    Reply

  9. hey..lgenda bdk setan cam x btol je…..hhrhehehehehe

    Reply

  10. salam dari naz….rugi lah klau orang x bce lagi novel lgeda bdak stan….cete di dlmnye sungguh padat…byak mafaat yg kte leh dpat dri bku itu…ksih hdup naz ad la skit.kne mgene dgan novel ini…he3…ssah nk diceritakn..siapa yang bce novel ini dia akn thu serbersdikit ksah hdup naz…k la..ant naz ckp byak2 ad owng akan mrak…k wasalam…

    Reply

  11. Bez arr story ne. . .Bru la filem chenta. .Gua respect lu brader A.Akasyah. .

    Reply

  12. saya dh cri novel tu tapi xdpt..kecewa saya.

    Reply

  13. Tahniah …. lisa surihani menang menerusi filem ini.

    Reply

  14. peh sedih gile…..
    aq nie yg x jiwang pon dh nk jd jiwang plak.
    kenape ayu mati….???
    bangun la balik,kesian kasyah.

    Reply

  15. kesian ye die…………

    Reply

  16. HAHA..BEST BEST

    Reply

  17. haha..kalau lah saya
    masuk lagenda budak setan
    mesti saya sedih uahh

    Reply

  18. aqu tak tau apa maksud nya
    tapi aqu faham juga cita dia
    haha..

    Reply

  19. kesian kasha..
    sampai ayu mati

    Reply

  20. aqu tengok kt wayang
    aqu sampai menagis
    kesssian kasha kalu aqu
    jadi dia mesti aqu menagis…

    Reply

  21. ahhhh..aqu memang suka
    cita nie..
    aqu da baca novel dia…

    Reply

  22. air mata lelaki utk istri tercinta. suke laki cmnii. 🙂

    Reply

  23. filem nie mengisarkan kisah cinta dua insan.ia begitu mengharukann.pepown saya enjoy tgk filem nie

    Reply

  24. aqu teringat pula masa aqu
    kecik kecik haha dan aqu
    tk nk bagi kashah sedih
    nanti aqu plak yang sedia..uaahhhh!!

    Reply

  25. la…ciannye…xpe miko kn ade…klau nk…cri lamiko…k

    Reply

  26. ahhhhhhh sedih nya ..
    teharu plak ..

    Reply

  27. Memang tak dinafikan yang cite ni best. Tapi kalu baca novel dia lagi best. I rasa watak kasyah tu dia tak bagi 100%, sebab lisa surihani dah sedia nak buat org menangis, tapi farid kamil macam kaku sangat dalam filem ni..

    Reply

  28. tol 2 bro..gua pn..x th nk ckp cm ne…farid kamil 2.mmang kaku dlm flem 2…mkin lisa yg blkn…hehehehehe…

    Reply

  29. nk wat cm ne kn..dh x de rezeki kmu..sbar je…klau nk..cri cya kt fb..nknme..naz miko..k. waslam

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge