KNizam Artwerk Akan Support Sepenuhnya Earth Hour 2009 !

hehe aku rasa ni entry kali ke-3 pasal earth hour 2009

giler semangat aku kali neh pasal isu2 bumi tersayang. haha

– – – – –

apa yang akan berlaku pada sabtu ini di malaysia ?

korang akan nampak beberapa tempat akan bergelap seketika

ala tak lama pun dalam 1 jam je kan

semua lampu2 utama (bukan lampu kecemasan ok) akan dipadamkan secara serentak bermula pada 2030hrs sehinggalah ke 2130hrs.

dataran merdeka, klcc area, kl sentral dan beberapa tempat lagi akan menyertainya

– – – – –

apa pula akan jadi dengan KNizam Artwerk yang berumah di knizam.com ?

takkan takde apa2 berlaku kot

kalau noktahhitam pun dah tukar theme…aku lagi lah nak tukau ! hehe

haha siaplah korang

aku akan pastikan blog aku jugak akan bergelap

bukan hanyaΒ  1 jam beb !

tapi untuk beberapa jam…. haha

mungkin sampai keesokkan pagi nyer blog aku akan bergelap

aku hanya akan letak shoutmix je kat frontpage.

yang lain akan bergelap gulita seantero blog ok ! haha

dah alang2 nak menyejukkan bumi kan

baik sejukkan betul2 kan. hehe

p/s – apa sumbangan dot com korang plak ?

dot blogspot dan dot wordpress plak ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

48 responses to “KNizam Artwerk Akan Support Sepenuhnya Earth Hour 2009 !

  1. aku tunggu diorang amik gambar bumi dari space mase tu.
    mesti setiap pukul 8.30pm local time tiap2 time zone jadi gelap.
    lap lip lap lip sampai habis 28hb tu.
    MESTI COOL!

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : eh ada ke eh ? surelah cool kan. setiap satu jam akan adayang gelap. kan beza setiap 1 jam kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. waa.. mesti seram siot blog ni nanti kan. hahaha.. apa2 pun, jom support earth hour sesama..

    p/s: tp aku tak tau mcm mana nk gelapkan belog aku. huhu πŸ˜›

    Reply

    pcuserz Reply:

    tutup skrin monitor da gelap da.
    senang kan?
    jangan marah..

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : yep mmg nak tutup terus semua barang letrik kecuali freezer je. hehe πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    aziz : hehe takdelah gelap mana pun nanti. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. pc & tv boleh pasang tak?

    Reply

    adib. Reply:

    guna henpon cina..yg leh pasang tv..tgk media prima ngan rtm tutup dak…haa..nk taw yg tu ja..kalau nk access internet,guna henpoon yg canggih manggih sket,,,,

    Reply

    KNizam Reply:

    adib : hehe tutup je semua. minum kopi sambil ngadap bintang2 lagi best woooooo πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : aku akan offkan semua. sambil minum kopi kan depan rumah mengadap bintang2 . eheh πŸ™‚

    Reply

  4. aku riso kalau dah gelapkan blog kang, tak terang2 sampai bile2 kang…
    naye…

    erm…kite ikut je laa…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : aku pakai plug in daaaaaa. hhe πŸ™‚

    Reply

  5. rase-rasenye time bergelap tuh
    ade ke tak umah yang kene pecah masuk,
    tak pon ade supermarket yang kene kopak ek?
    hahaha… sure ade orang amik kesempatan…

    Attitude orang malaysia ni lain skit…
    jangan kate aku berpikiran negatif plak…
    aku cume imiginasi berpikiran jauh kehadapan jer.. hahaha~

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe lampu2 kecemasan still ada la. ehe πŸ™‚

    Reply

    Azman Ishak Reply:

    wah baru aku perasan themes kat sini pon dah bergelap la.
    gile ah… hehehe… hang memang semangat kebumian
    laa bro.. eh… cam tak sesuai plak term tuh..
    hahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe tuh la ko baru perasan ke eh ? hehe πŸ™‚

    Reply

  6. aku pun support earthhour ni dan blog aku pun akan bergelap hari sabtu ni selam sejam (aku gunakan plugin)

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : haha samalah kita pakai plug in adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. aku tak earthhour waktu itu sebab perlu bekerja dalam persekitaran yang terang tapi aku akan pastikan tenaga elektrik dirumah dapat dijimatkan setiap bulan.

    persoalan aku, tenaga elektrik yang dijanakan oleh TNB dan stesten janakuasa bebas (yang untung berlipat ganda itu) jika kita jimatkan, kemana akan mereka salurkan?

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : adalah tnb nyer strategy tuh nanti. ko jangan risau. hehe πŸ™‚

    Reply

    twenty-six Reply:

    okay, selagi tak melibatkan duit pembayar cukai serta pembayar bil letrik..maka aku takkan risau kemana mereka akan bahagikan keuntungan lebihan penjaan letrik mereka.

    Ia membuatkan aku tertarik pada isi kandungan debat DSAI dengan menteri suatu ketika dahulu…

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : pasal apa ngan debat eh ? lupa dowh. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. aku nak tido…gelap2 syok sket tido…haha

    Reply

    pcuserz Reply:

    tutup mate gelap jugak kan?

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : tutup mata kadang boleh rasa haba gak la kan. hehe πŸ™‚

    Reply

    pcuserz Reply:

    haba?
    hehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : hehe haba la from cahaya lain πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : haha giler awal ko nak tido. aku x percaya. haha πŸ™‚

    Reply

    |1f34|-|1r3 Reply:

    percaya la …aku jadi org normal di weekend kala…takde bola lak tuh…hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : haha still tak caye. haha πŸ™‚

    Reply

  9. mungkin malam nak tutup lampu tu nak lepak2 kat luar rumah sambil tgk bintang2 di langit. tu pun kalau tak hujan.. huhuhu..

    Reply

    KNizam Reply:

    landak : eh samalah kita. nak minum2 kopi or teh sambil ngadap langit. minta2 ada la angin berpuput lembut kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. oh..orang perempuan takut gelap beb..ish2..

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : ala ada gak la yang berani ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. we support you! hehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    matkepoh. hehe tengkiu2. cantik avatar ya, hehe πŸ™‚

    Reply

  12. wah bestnya esok kita bergelap, nampak gayanya tidur cepatlah

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : awal sangat la rasanya kalau nak tido. hehe lepak2 sambil minum2 ok gak kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  13. masa bergelap 8.30 – 9.30 tu buat la solat isya’, solat sunat, berzikir, wirid etc.. aku nak ni cakap macam bagus ja

    Reply

    KNizam Reply:

    darthmaut : haha apsal macam aku x leh caya je. hehe πŸ™‚

    Reply

  14. abis la korang nyer earning bulan ni drop…effect Q1 punya reporting.. πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    dins : haha takde maknenyer la. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. jom deface belog sendiri.

    Reply

    KNizam Reply:

    st : tu la kan. ni la masa paling sesuai nak tukar theme kejap kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. hitam … cool!

    Reply

    KNizam Reply:

    azwan : ko x nak gelapkan blog ke eh ? hehe πŸ™‚

    Reply

  17. Yahh!! Tak tukar layout, buat background hitam pun jadi la.. janji gelap..ekeke

    Reply

    KNizam Reply:

    myfreak : hehe dah bukak lampu balik daaaa hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge