Kehidupan Kita Suatu Masa Dahulu…. I

semalam selepas berbuka puasa (selepas dah nak tertidur),

saya terfikir untuk mencoretkan sedikit sebanyak pengalaman saya berpuasa semasa kecil

masa zaman saya kanak2 dahulu

sementara ingatan saya masih segar, baik saya berblog tentangnya kan

rasa nak menangis bilamana membaca entri hisham rais ini

memang terkesan sekali

pengalaman menjadi kanak2 suatu masa dahulu sungguh bernilai

zaman saya kanak2 mungkin agak maju sedikit berbanding zaman yang diceritakan oleh hisham

namun zaman saya masih lagi ada tv hitam putih

tv di dalam aquarium. zaman ada volkswagen atuk saya

zaman tiada plus highway… fuhhhh nostalgia sungguh

zaman ada sawah bendang dan bilik susu getah di jasin.

nantilah…saya akan coretkan kesemuanya.

saya akan pastikan blog entri saya benar2 lengkap

supaya senang saya nak bukukan kemudia hari. hehe

anda bagaimana ?

bila lagi nak dokumenkan semua pengalaman anda suatu masa dahulu ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Kehidupan Kita Suatu Masa Dahulu…. I

  1. MRR2 tepi Sri Inai/Consist tu lah tempat @pp tunggu bas masa @pp sekolah rendah. 😎

    @k@kPOKPEK’s last blog post..RAMADHAN YANG INDAH

    Reply

  2. dok melayan blues dok ada ka???
    huhu…
    yelaaa…ramai yang dulu mmg susah…lepas kite berusaha, baru dpt kecap hidup yng lebih senang berbanding dulu…

    BaniHassim’s last blog post..Tenangkan Minda di bulan Ramadhan…

    Reply

  3. aku masih ingat lagi dimana aku tidor bawah meja jual kuih tatkala arwah atok n nenek aku menjaja..upahnya hanyalah cikedis sahaja..huhu

    xmindfreakx’s last blog post..Selamat Datang Ramadhan Al-Mubaraq!!

    Reply

  4. app : hehe saya tahu tempat tuh kat ner. dekat je ngan mcd tuh. haha 😉

    Reply

  5. bani : hehe blues la plak petang2 puasa ni kan. hehe 🙁 tapi best gak la blog pasal zaman kecik2 ni. sementara teringat kan. heeh 👿

    Reply

  6. xmindfreakz : hehe nostalgia tuh dowh. hehe ❗

    Reply

  7. Pingback: negaraku.net

  8. haha…aku pon xtahu aper nostalgia aku time posa….hmmmm..kena pikir dulu.. 😛

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Funny : Situasi di kedai kopi

    Reply

  9. jgn coret je.. boh skali gambar2 ye
    mesti best!

    Adila’s last blog post..Meet NIKO my new baby~

    Reply

  10. kno blues? kenduri dah makin hampir haha

    Reply

  11. dulu2…
    pernah tgk rumah2 yg takde sistem pembentongan yg proper… pagi2 nampak lori tuuut datang angkut those bucket huhu…. nostalgic tuh… kelakar pun ade..
    when u mentioned bout ketiadaan plushighway…
    merasa la sekejap.. hantaq adik ke koleq using jalan dalam… ish… tapi kejap je, awal tahun 1994 dah open.. kira u lagi twillight la haha

    kawaii_desu’s last blog post..suatu hari di Alamanda…

    Reply

  12. life4hire : la punya la banyak nostalgia masa puasa kan. ko kena buat blog tuh. hehe 🙄

    Reply

  13. adila : baru nak buat blog kenangan dulu2 sekali blog nyer server dah down la plak. hehe 🙄

    Reply

  14. joe : haha tiap kali puasa sure kena layan blues dowh. haha 😥

    Reply

  15. kawaii : yep pembentungan camtu ada dalam rancangan pi mai pi mai tang tu pun. hehe 🙄

    Reply

  16. nizam, bagus la kau link kan cerita HR tu. aku nak link kat blog aku lak pasni. kau punya cerita tu pulak .. tulih laaa panjang sikit, apada sikit sangat

    jeff’s last blog post..Ramadhan Bukan Bulan Ibadah !

    Reply

  17. jeff : hehe bro jeff. memang nak tulis panjang2 pun. dah siap nak divide ikut tahun lagi. cumanya masa nak post tuh sekali server kena attack ngan ddos. terus takde mood. nanti saya buat ya 👿

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge