Iklan Merdeka 2008 by Petronas “Motor Ni Abah Yang Punya!”

dah tengok ke iklan petronas sempena dengan merdeka 2008 ?

heheh lawak la si afdlin shauki neh kan. hehe

kelakar la plak kereta kayu tuh kan. hehe

tetiba nak makan chempedak goreng la esok. haha

kat bawah neh iklan merdeka petronas 2007

yang ni plak tahun bila ntah tapi mmg fav aku la yang kat bawah neh. hehe

“kennaapppaa saya suka rumah sayyyaaa ?

burrpppppp kenapa awak tanya soalan mcm tuh ? “

haha lawak la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 responses to “Iklan Merdeka 2008 by Petronas “Motor Ni Abah Yang Punya!”

  1. x sesuai la afdlin jd bapak yg serius gituh… ๐Ÿ˜ก

    azah’s last blog post..KMPP vs. USM

    Reply

  2. azah : hehe afdlin kan kelakar. sekali sekala bawak watak serius ok la kot. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  3. Pingback: negaraku.net

  4. thanks nizam pasal upload video ni..aku suka nau tgk iklan petronas..

    healme’s last blog post..Si Comel

    Reply

  5. cepat nye ko dapat… semalam sehari suntuk aku carik video ni… aku amek letak kat blog ye….

    topo’s last blog post..jangan undi topo jadi pemimpin negaraโ€ฆ.

    Reply

  6. healme : hehe sama2 ๐Ÿ™„

    Reply

  7. topo : hehe biasa la mesti ada yg upload kat youtube nyer. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  8. Iklan PETRONAS mmg best! Punya mesej tersendiri dan lain dr yg lain! Menyentuh jiwa dan perasaan setiap yg memahami maksud tersirat dan tersuratnya!

    Myza’s last blog post..The Community Programme In Taman Jasmin

    Reply

  9. pergh…cepat je.. ak cari dah kat youtube..x jumpe..hohoh.. hebat bro dapat cari..huhu.. ke upload sendiri?

    p/s:try nak curi dari web utusan, tapi x dapat…huhuh ๐Ÿ˜›

    izzat’s last blog post..Blog Contest : Jika Aku Pemimpin Malaysia

    Reply

  10. antara 3 iklan ni,aku plg suka yg terbaru tu,sgt2 syiiokkk..
    cz ade sentimentl value la..
    yeahh abah sggp korban utk ms depan anak2..

    nem0’s last blog post..anjung warisan..

    Reply

  11. aku sedang mencari-cari juga iklan ni. ternyata ko mmg expert. he3.

    iklan kali mmg menarik ada byk moral yg kita blh dapat terutama golongan anak-anak.

    iklan petronas memang selalu bermain dengan perasaan penonton kan!?

    megat’s last blog post..E-Kamus, Efektif Dan Berkesan

    Reply

  12. hahaha… suka sangat ngan iklan tu… hehehe… ๐Ÿ˜€

    Adry’s last blog post..If you have a million dollars, what will you do??

    Reply

  13. yeah. tak sangka da keluar tv da iklan tu
    dlu juz terbaca je afdlin wat iklan petronas

    tp aku prefer jenis drama ni berbanding interview kanak2 tu..
    hehe

    myadlan’s last blog post..Blogspot vs WordPress

    Reply

  14. myza : hehe tu la kan. respect la pada sapa punya idea buat iklan2 camni kan. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  15. izzat : hehe ada orang lain tolong uploadkan. aku guna je. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  16. nemo : hehe tu la kan. kasih bapa memang best. since last 3 years asyik kasih bapa dah ni. hehe :confusedlot:

    Reply

  17. megat : hehe dah ada yg upload iklan neh. aku guna je. hehe :confusedlot:

    Reply

  18. adry : hehe semua suka ngan iklan pet neh kan. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  19. myadlan : hehe best wooooo iklan neh. bebudak semua take note ya. haha ๐Ÿ˜•

    Reply

  20. Pingback: Kempen Iklan Merdeka Petronas ke 51

  21. menikit air mata nengoknya… sejak2 kita takde ayah ni… ๐Ÿ™

    am’s last blog post..14 Million Backlink To Your Site!! Is That Possible??

    Reply

  22. bagus iklan niE.. mEndalam maksudnya..
    ringkasannya.. mEnabung lah untuk masa dEpan :up:

    Along Arman’s last blog post..Teddy Bear From BB

    Reply

  23. best!!! moto ni abah punya!! hikhikhik

    Adila’s last blog post..Old Mates II

    Reply

  24. iklan2 ni memang best! very creative!

    shaxx’s last blog post..Second Award

    Reply

  25. menarik iklan ni. kalau petronas buat mesti panjang. tap lepas ni, akan keluar yg pendek jugak

    azwan’s last blog post..Make Money With Sponsored Reviews

    Reply

  26. am : hehe memang sedih dan best kan. hehehe takziah am ๐Ÿ™„

    Reply

  27. along : hehe memang mendalam kan. hehe ๐Ÿ˜ณ

    Reply

  28. adila : hehe power giler harley tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  29. shaxx : hehe memang cool giler kan. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  30. kereta kebal? apo ke hal kereta kebal?

    jaring jala ikan jaws? aiyooooo mau tangkap ikan jaws ke?

    salam merdeka untuk semua. nak kereta kebal sebijik aboh!

    abah… nak keter kebal boleh?

    Reply

  31. azwan : yep lepas ni akan ada short version. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  32. fatah : hehe nak kereta kayu yang besar giler cam dalam iklan tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  33. Pingback: iklan merdeka petronas 2008... | topotato.com

  34. touching la video tu..tp cute!
    oleh tu,kene la menabung dr skang ๐Ÿ™‚

    Reply

  35. carlffler : hehe mmg cool dan cute kan. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  36. Pingback: Iklan Merdeka Petronas 2008 | syedkhalil.com

  37. hahaha..afdlinn..cm plek die jd bapak kpd ‘aiman’ da besa..

    miss kedondong’s last blog post..TAG by dilla syg

    Reply

  38. miss kedondong : hehe ok per dia. hehe :confusedlot:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge