Hehe Asyik Zool Je Tayang Pasal Pertanian Kan… Ni Plak Aku Nak Tayang Pasal Kacang Botol Kat Dusun Belakang Rumah… Hehe :)

hehe aku selalu la jugak masuk ke blog zool

dia tinggal kat jasin

cuma x sempat lagi la nak jumpa dengan dia kan. hehe

aku tengok blog dia banyak la pasal pertanian

ada cacing la. ada tanaman yang dia tanam

aku pun nak tunjuk gak la apa yang ada kat dusun belakang rumah

hehe pokok2 buah2an kecik lagi ok

yang ada cuma sayuran je sikit2 haha

yang ni lah kacang botol

pokok dia dah tua

aku x mo tunjuk kacang botol yang muda2 tuh

yang tuh semua korang boleh nampak kat restoran or kedai makan kan

yang neh yang tua punya

siap dengan biji2 yang comel lagi. hehe

heeh yang besar tuh bukan kacang botol

yang tu ialah mata kucing….. intro je dulu

nantilah aku buat entry special pasal pokok mata kucing neh ok

siapa nak biji benih kacang botol dowh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “Hehe Asyik Zool Je Tayang Pasal Pertanian Kan… Ni Plak Aku Nak Tayang Pasal Kacang Botol Kat Dusun Belakang Rumah… Hehe :)

  1. pergh.. indahnya hidup bila boleh petik buah mata kucing camtu je… kalau lah aku ada pokok dia… habis kene belasah sehari je kot.. pastu pening2 lalat.. demam… hahahaha…

    kacang botol guna dia apa yer? simpan dalam botol ke? 😳

    Reply

  2. khai : hehe yep kalau musim memang best petik sendiri buah mata kucing tuh. hehe 😀

    kacang botol buat ulam or sayuran ok. hehe 🙄

    Reply

  3. kacang botol tewww leh dimakan begitu sajerrr kerrr abang nizamm..

    Reply

  4. en_me : boleh makan as ulam. tapi nak yang muda dan hijau la. kalau yang dah tua tuh memang keras. hehe ➡

    Reply

  5. Bagus2.. BUkan apa.. dengan menanam ni dapat berbakti kepada tanah..
    Walaupun bukan tujuan komersial tapi bila kita dapat hasilnya memang berbaloi..
    Er ko kalau nak baja cacing boleh contact aku…
    Tolong kawan2 berniaga..
    😛

    Reply

  6. zool : hehe tu la kan. kalau nak masak petik je kat laman tuh. segar pun segar. hehe 🙂

    Reply

  7. as ulam pun boleh? kalau masak, masakan apa pulak sedap?

    Reply

  8. azwan : hehe ulam la paling best sebab rangup giler. hehe 🙄

    Reply

  9. aku baru tahu aje yg pak mertua aku ada tanam kat blakang rumah aku. dlm pasu. dah start menjalar di pagar. aku ingatkan anggur pada mulanya.

    Reply

  10. azwan : la selama neh ko tak pernah tengok ke pokok neh ek. hehe 🙄

    Reply

  11. sam : hehe kan ke banyak jual kat pasaraya neh 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge