download video @ youtube ?

terima kasih kepada dr hishamuddin alham kerana telah sudi berkongsi cara-cara untuk download rakaman-rakaman video melalui youtube.

Anda copy url di mana video itu tersimpan. Pergi ke url berikut: keepvid atau http://keepvid.com/
Seterusnya “paste” kan url video tadi ke ruang yang disediakan, kemudian tekan “download”.

Tunggu sebentar kemudian tekan butang “download” yang terdapat di bawah (bukan butang download yang pertama tu). Selamat mencuba.

Untuk melihat video itu di komputer masing-masing – pastikan ada flv player.

Nak cari flv player – pergi ke url ini : download
http://www.download.com/FLV-Player/3000-2139_4-10467081.html

lupa nak bagitau. lepas dah download, before play, kena rename file extension to flv dulu. then baru boleh double click kat file yang kita download and then terus dimainkan oleh flv player yang kita download tadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “download video @ youtube ?

  1. Abdullah Bin Ripen

    Boleh tak Dr terangkan dengan lebih lanjut lagi tentang cara-cara untuk download fail melalui keepvid. Saya kuang faham, harap Dr dapat berikan tunjuk ajar. Terima kasih

    Abdullah Ripen
    Kota kinabalu
    Sabah.

    Reply

  2. assalamualaikum abdullah,

    nak download video youtube? senang saja.

    1. mula-mula kita buka website http://www.youtube.com dulu
    2. selepas itu kita cari video yang kita ingin download. contohnya saya cari videoclip lagu biarlah rahsia dendangan siti nurhaliza
    3. double click pada link videoclip siti tersebut.
    4. anda akan nampak url nya. contohnya http://www.youtube.com/watch?v=Odlo4NfXAaI . kemudian kita copy url nya.
    5. selepas itu kita pergi ke lamanweb keepvid di http://keepvid.com
    6. masukkan (paste) url tadi kat dalam kotak tu
    7. click pada button download di sebelah kanan
    8. tunggu sebentar.
    9. akan keluar download link pada screen (check dalam kotak)
    10. double click kat link tersebut. save as file tersebut di dalam pc anda
    11. sebelum anda boleh play file tersebut, kena rename dahulu. contohnya. siti.flv
    pastikan ada .flv di hujungnya.
    12. download flv player di sini http://www.download.com/FLV-Player/3000-2139_4-10467081.html
    13. instal flv pyaer dan anda boleh mainkan kembali videoclip tersebut di dalam pc.

    selamat mencuba ya!

    Reply

  3. video flv kualiti hampess, download slow…baik download yg mp4 format…laju n gambar cun sket

    Utube ak telah di-custom hacked…dh siap2 ada download link dah…xyah bkk2 keepvid lg…

    http://img508.imageshack.us/img508/902/youtubehqgt1.png

    eins’s last blog post..Salam Ramadhan / سلام رمضان

    Reply

  4. eins : hehe oh ye ke. tak pernah aku download mp4 tuh. hehe ❗

    Reply

  5. slm..blh bgtau cmne nk buat kalo url youtube x muncul kt tepi die tu? nk download lagu pn susah xde url..time ksh..

    Reply

    KNizam Reply:

    yoona : cuba upgrade youtube tuh ye. hehe 🙂

    Reply

  6. saya tak jumpa cari url lah, dah cari merata dalam video tapi tak jumpa. macam mane? bleh tolong saya.

    Reply

    KNizam Reply:

    wani : kena pakai plug in firefox ya hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge