ZainiGuestHouse.com at Janda Baik featured in the MM2H Show at NTV7 Just Now ! Hehe :)

tadi ada rancangan Malaysia My Second Home or MM2H kat NTV7

dia featured sorang minah ni yang dah jadikan malaysia as second home

dia kahwin dengan orang tempatan. Zaini nama husband dia (kalo tak silap aku lah kan. hehe)

diaorang usahakan chalet kat janda baik

best giler aku tengok chalet diaorang

nama chalet dia zaini guest house.

siap ada website ngan blog tuh ! hidup blogger ! haha

kan best bila kita dapat share experience pasal jalan2 via blog kan. hehe

memang close to nature lah !

aku tak sempat lagi nak pegi ke janda baik neh

kalau berkesempatan nanti nak habiskan weekend kat sanalah

nak makan buah2an tempatan. nak mandi-manda kat air terjun

aku tengok chalet diaorang memang sempoi

takde tv. takde air cond. siap ada air mandi drpd buluh lagi !

perghhhhh rasa cam kat kampung la plaks.

sure sejuk giler kat area chalet diaorang neh kalau malam2. hehe

so apa lagi tunggu ! pi lah cuti2 malaysia ke janda baik beb ! haha

definitely one of my destination for cuti2 malaysia nanti ! hehe ๐Ÿ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “ZainiGuestHouse.com at Janda Baik featured in the MM2H Show at NTV7 Just Now ! Hehe :)

  1. oo aku penah jumpa zaini n wife dia ni…mmg gerek sehhh…
    wife dia org mana tah…journalist tak salah aku…
    dia ckp kalo dia nak dok kondo…kat negara dia lagi best…haha…
    sbb tu dia dok janda baik…
    zaini ni plak otai panjat gunung…huhu….

    amoi’s last blog post..Already Got Maxis Broadband Refund

    Reply

    azraaii Reply:

    hehe abg zaini ni kwn bpak aku..bini dy org france la..
    dlu nama fred,,pastu convert Islam tukar nama Suriya..
    dah fasih giler dah bahasa melayu…hidup bahasa melayu!!
    tiap2 taun lau raya dorg dtg umah… kdg2 Suriya bwk parents dy..
    last year dia bwk kazen dy dgn kwn dr germany..
    huhu aku xpas2 lg g guest house dy..hadoiii..

    nnt la g cuti ni…

    Reply

    KNizam Reply:

    azraii : aku pun x sempat lagi la nak singgah sana. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. amoi : yep mmg sempoi je diaorang tuh ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. You ni best lah…. doh p gi tempat best boleh cerita lagi. Bugus lah tu ๐Ÿ˜› I pun pernah p gi situ zainiguesthouse, yang best sekali masa fruits seasssssssssson. Makan tiduk dgn buah….

    Budak-budak skg tak pandai back to nature, ashik shoppppppppppppppping, tak tahu ke minyak naik harga brg semua pun naik. ๐Ÿ˜ฅ

    Reply

  4. cute : actually tak sempat lagi la nak pegi janda baik neh. ni pun dapat info from ntv7. hehe ๐Ÿ™„

    Reply

  5. MM2H is a good program announce by Malaysia Gov.

    Reply

    KNizam Reply:

    malaysiaecon : yep agreed. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. he is my uncle and she is my auntie! ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    aimi : wahhhhhh bets tuh. saya x sempat lagi singgah tinggal kat chalet tuh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. best2…nak pegila kat cni,i love nature places…:)thx 4 d info

    Reply

    KNizam Reply:

    lynn : hehe pergi nanti buat review ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. k bro..now tgh nak wat planning bila mau pegi…update u soon la eh.

    Reply

    KNizam Reply:

    lynn : wokay hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge