Yahoooooooo ! Nak Balik Kampung Kat Jasin Lagi…. Nak Tengok Dusun + Nak Minum Kopi 434 !

hehe since parents aku dengan adik bongsu aku pergi haji neh,

aku la kena jaga rumah kan

so every weekend aku akan balik ke jasin nak tengok2 rumah kat kg tuh. fuhhhh giler ah nak kena kemas rumah besar giler. nak mesin rumput lagi.

fuhhhhhh labour day beb !

bukan setakat rumah je ok

sekali dengan dusun2, taman2 sekali haha

so kejap lagi aku nak pergi bengkel sebab nak tukar tayar

dah pancit la plaks. sebab ada skru kot

lepas tuh nak breakfast pastu nak terus ke matriks londang amik adik aku (yg patah kaki)

pastu terus ke jasin. hehe

neh ada satu gambar pokok jambu air kat belakang rumah aku

aku amik masa aku balik kampung weekend lepas

hehe nak makan jambu air cecah kicap/gula

perghhhhh heaven kan ! hehe

plus nak pergi minum kopi 434 kat muar sekali lah ! hehe

bila last sekali korang pergi mana2 dusun

dan petik buah dengan tangan sendiri ek ?

hehe jawab jangan tak jawab beb !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Yahoooooooo ! Nak Balik Kampung Kat Jasin Lagi…. Nak Tengok Dusun + Nak Minum Kopi 434 !

  1. cis!! ko memg slalu wat aku terliur… 😈
    bapak aku ada dusun tapi dah jadi dusun lalang sb lama xg tgk.. 🙄

    Reply

  2. nyam2 kelihatan lazat juga!!

    Reply

  3. musim buah lagi ke skrg? or jambu air x bermusim?

    Reply

  4. fuiyo pancit je terus tukar tayar..kaya betul mamat nih

    Reply

  5. Wah.. best giler jambu..

    Reply

  6. Eh singgah le umah bagi sikit jambu tu.. Ala setakat 2-3 biji pedehal…

    Reply

  7. Buah jambu tu betul – betul mengancam! Cecah gula + kicap + cili api sikit! Bestnya!

    Reply

  8. wah lawa gambar…
    means semua la.. gambar cantik, dapat makan pon sedap.
    ade tapaw kat gua skit tak bro??? ngeh ngeh ngeh…

    manjung per cer? lame dah tak balik sana.

    Kreuger®

    Reply

  9. Wow…enak sangat nich buah jambu

    Reply

  10. waaa… 😮 nak jambu fresh! nak nak nak!

    Reply

  11. callister : hehe ko la yang kena bersihkan dusun2 tuh kan. sapa lah lagi. hehe :mrgreen:

    Reply

  12. lydia : hehe mmg best woooooooo :halo:

    Reply

  13. arep : hehe jambu air neh takde musim. suka hati dia je nak berbuah rasanya. hehe :confusedlot:

    Reply

  14. zamz : hehe tampal je lah. hehe sapa2 nak sponsor ? ahha 🙄

    Reply

  15. mr am : hehe memang best. lagi best kalau petik sendiri kan. hehe ahaks 🙂

    Reply

  16. zool : hehe x sempat la zool. banyak benda nak buat tadi. hehe nak kena kemas rumah plak. hehe 🙄

    Reply

  17. myza : hehe yep cecah kicap memang best wooooooooo :up:

    Reply

  18. kreuger : hehe manjung last weekend la. kan dah buta posting hari tuh. hehe :mrgreen:

    Reply

  19. bintang : hehe memang sedappppppppppp 😀

    Reply

  20. abdusfauzi : hehe apa lagi pi lah petik kat dusun kat jasin. hehe 🙄

    Reply

  21. shaxx : kopi 434 neh famous giler kat muar. hehe nant aku buat special posting pasal kopi ni ya. hehe :$:

    Reply

  22. Wah jambu nie kalau di perap dgn gula best….., sebab ia masam kan….. 😮
    Last sekali petik buah kat depan rumah kalau lambat di petik habislah… kena curi :mrgreen:

    Reply

  23. wahh..nizam..ranum aku tengok jambu tuh…ngeliur aku…
    bila ingat Jasin..teringat aku masa skolah kat sana dulu-dulu.

    Reply

  24. noni : wahhhh x pernah plak buat peraman jambu neh. hehe 🙄

    Reply

  25. dynn : hehe tu la kan. memang sedap giler dowh. haha 🙄

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge