Yahoo! GeoCities Is Closing on October 26, 2009 + Yahoo! 360° Is Closing on July 13, 2009 !

aku perasan yang yahoo!geocities dah nak kena tutup la

hehe ada banyak kenangan aku ngan yahoo! geocities neh sebenarnya

kalau korang nak tahu aku mula2 ada akaun kat web via hotmail dengan geocities la

ingat lagi masa aku mula2 belajar buat website dulu

aku register kat geocities la. masa tuh tahun 1996 kot. hehe 🙂

aku pun dah tak hengat la url website aku

siap aku create sekali batch bcm (masa belajar) kat geocities

masa tuh ada soho. ada macam2 la kat geocities. hehe 🙂

semua yang ada akaun geocities kita in thing la masa tuh kan. hehe 🙂

kira masa tuh ko wajib ada geocities ngan hotmail la

owh lagi satu aku lupa. aku pun ada akaun tripod ok.

tapi tripod sungguh tak se cool geocities la. hehe 🙂

senang je aku buat website.

aku copy template/notes berita harian nyer website and then aku tukar2 sket 2 adjer

tambah background. letak music sket. hehe

dan kesemua files aku simpan kat geocities la

– – – – –

sekali sampai satu masa aku perasan geocities ada masalah

then yahoo! pakat beli geocities.

jadilah yahoo!geocities

hehehe habis semua files aku hilang ok.

tension gua. hehe

– – – – –

pastu aku biarkan je website aku berkubur.

then aku ada subscribe streamyx. so ada internet connection

masa tuh la aku berjinak ngan blogspot dan fotopages

blogdrive pun aku belasah gak. hehe 🙂

tapi aku benci blogspot sebab takde banyak template cool

plus quite technical bagi aku masa tuh kan. hehe 🙂

aku asyik update fotopages adjer

dah semua header aku ngan mp3 files dok kat dalam yahoo!geocities la

sampai la sekarang.

sekarang aku dah tak peduli apa nak jadi ngan fotopages

mahupun yahoo!geocities. hehe 🙂

sekarang aku dah domain sendiri. flickr sendiri, shourbox sendiri. hehe 🙂

tu pun setelah bergelumang blogging secara percuma kat wordpress

owh aku rindu la saat2 berblog secara free tanpa batasan kat wordpress.com

– – – – –

selamat tinggal yahoo!geocities

terima kasih kerana mewarnai hidup aku sebagai webmaster suatu ketika dahulu.

r.i.p bro !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “Yahoo! GeoCities Is Closing on October 26, 2009 + Yahoo! 360° Is Closing on July 13, 2009 !

  1. Pingback: yeah cubaan mencabar knizam.com berjaya... | topotato.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.