Yahoo! GeoCities Is Closing on October 26, 2009 + Yahoo! 360° Is Closing on July 13, 2009 !

aku perasan yang yahoo!geocities dah nak kena tutup la

hehe ada banyak kenangan aku ngan yahoo! geocities neh sebenarnya

kalau korang nak tahu aku mula2 ada akaun kat web via hotmail dengan geocities la

ingat lagi masa aku mula2 belajar buat website dulu

aku register kat geocities la. masa tuh tahun 1996 kot. hehe 🙂

aku pun dah tak hengat la url website aku

siap aku create sekali batch bcm (masa belajar) kat geocities

masa tuh ada soho. ada macam2 la kat geocities. hehe 🙂

semua yang ada akaun geocities kita in thing la masa tuh kan. hehe 🙂

kira masa tuh ko wajib ada geocities ngan hotmail la

owh lagi satu aku lupa. aku pun ada akaun tripod ok.

tapi tripod sungguh tak se cool geocities la. hehe 🙂

senang je aku buat website.

aku copy template/notes berita harian nyer website and then aku tukar2 sket 2 adjer

tambah background. letak music sket. hehe

dan kesemua files aku simpan kat geocities la

– – – – –

sekali sampai satu masa aku perasan geocities ada masalah

then yahoo! pakat beli geocities.

jadilah yahoo!geocities

hehehe habis semua files aku hilang ok.

tension gua. hehe

– – – – –

pastu aku biarkan je website aku berkubur.

then aku ada subscribe streamyx. so ada internet connection

masa tuh la aku berjinak ngan blogspot dan fotopages

blogdrive pun aku belasah gak. hehe 🙂

tapi aku benci blogspot sebab takde banyak template cool

plus quite technical bagi aku masa tuh kan. hehe 🙂

aku asyik update fotopages adjer

dah semua header aku ngan mp3 files dok kat dalam yahoo!geocities la

sampai la sekarang.

sekarang aku dah tak peduli apa nak jadi ngan fotopages

mahupun yahoo!geocities. hehe 🙂

sekarang aku dah domain sendiri. flickr sendiri, shourbox sendiri. hehe 🙂

tu pun setelah bergelumang blogging secara percuma kat wordpress

owh aku rindu la saat2 berblog secara free tanpa batasan kat wordpress.com

– – – – –

selamat tinggal yahoo!geocities

terima kasih kerana mewarnai hidup aku sebagai webmaster suatu ketika dahulu.

r.i.p bro !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “Yahoo! GeoCities Is Closing on October 26, 2009 + Yahoo! 360° Is Closing on July 13, 2009 !

  1. Banyak aku belajar dari geocities nih. 12MB je space dia. Kalau dulu dah kira banyak dah tu. Mula edit2 html dari sini la. Nasib baik aku dah sedut fail2 aku kat geocities nih. Ada la kenangan walaupun dah tak boleh login dah. Setahu aku geocities yahoo beli sebab kes geocities jual maklumat user kepada 3rd party. Tak pasti la plak betul ke tak. Lagi satu hosting free adalah goplay.com. Skang dah xde.

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : yep 12mb je dulu. semua benda boleh buat. lagu pun format monotone adjer. hehe 🙂

    Reply

  2. tapi tula…heran gak
    company besar2
    system pn xley na upgrade..

    Reply

    KNizam Reply:

    kampungboy : hehe tuh la kan. company besar pun boleh melingkup akhirnya. hehe 🙂

    Reply

  3. Aku dulu pun layan geocities, tripod , angelfire..
    ntah hapa kabau website tu pun tak tau.

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : ye anglefire aku pun layan gak dulu2 hehe 🙂

    Reply

  4. Pingback: yeah cubaan mencabar knizam.com berjaya... | topotato.com

  5. ooo..kenangan tu.. mmg kenal geocities

    teringat masa MSN katup forum dia…14/10/2003

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : hehe k jie pun active giler ngan msn ek. hehe 🙂

    Reply

  6. erk….alexa topo dah potong tu…dia tgh berjoget kt blog
    hahahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : hehe alliance k jie tu ek. hehe tahniah topotato giler kentang! hehe 🙂

    Reply

  7. hahahahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    topo : wahhhhhh gelak besar neh. hehe 🙂

    Reply

  8. betullah…
    aku pun 1st belajor pasal laman web mlalui geocities ni..
    masih ade lagik.. walaupun dh ttp sebelah mata… haha sian.

    *nak kene backup files ni… buat kenang-kenangan!

    Reply

    KNizam Reply:

    q6 : hehe aku malas nak nak backup. biarkan terkubur mcm tuh adjer. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge