When You Believe (Prince of Egypt) – Whitney Houston & Mariah Carey

antara lagu duet yang best. lyric pun sedap. hehe :up:

Many nights we’ve prayed
With no proof anyone could hear
In our hearts a hopeful song
We barely understood

Now we are not afraid
Although we know there’s much to fear
We were moving mountains long
Before we knew we could

There can be miracles, when you believe
Though hope is frail, it’s hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe

In this time of fear
When prayers so often prove in vain
Hope seems like the summer birds
To swiftly flown away

Yet now I’m standing here
My heart’s so full I can’t explain
Seeking faith and speaking words
I never thought I’d say

There can be miracles, when you believe
Though hope is frail, it’s hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe

They don’t always happen when you ask
(Oh)
And it’s easy to give in to your fears
(Oh…Ohhhh)
But when you’re blinded by your pain
Can’t see your way straight throught the rain
Small but still, resilient voice
Says love is the relief
(Ohhh)

There can be miracles
(Miracles)
When you believe
(Lord, when you believe)
Though hope is frail
(Though hope is frail)
It’s hard to kill
(Hard to kill, Ohhh)
Who knows what miracles,you can achieve
When you believe, somehow you will(somehow,somehow, somehow)
somehow you will
You will when you believe

You will when you
You will when you believe
Just believe…in your heart
Just believe
You will when you believeeeeeeeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “When You Believe (Prince of Egypt) – Whitney Houston & Mariah Carey

  1. Lagu ini mengingatkan aku semasa bulan puasa tahun 1998 di mana aku dan member aku menonton citer Moses lepas solat Teraweh kat Bradford UK…

    Memang best giller lagu dia dan siap jadi nostalgia utk aku bebbb

    cyza’s last blog post..My Son’s 6th Birthday Today

    Reply

  2. ni satu lagi lagu yang menarik.. cerita prince of egypt ni cerita pasal Moses.. Tapi cerita dia memang berdasarkan sejarah kehidupan Nabi Musa.. Cerita ni kalau budak² tengok mmg perlukan bimbingan ibu bapa sebab ada suara dalam gua tu dan ilustrasi nabi musa.. x gitu..???

    nikillas’s last blog post..Edisi Bersama Atuk Kebayan Siri 1

    Reply

  3. cyza : hehe boleh plak lepas terawih pegi nengok wayang ek. hehe 🙂

    Reply

  4. nikillas : yep mmg kena ada bimbingan kan ➡

    Reply

  5. tuh la pasal nyer…wayang midnite gamak nyer tuh….

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Cute Ninja Banner generator

    Reply

  6. aku minat lagu ni. kalau pergi karaoke, sah nyanyi lagu nie.. walaupun tak leh bawa.. melalak jer lah! 😛

    bongkersz’s last blog post..Liar Liar!! Saiful Bukhari or Najib Tun Razak??

    Reply

  7. aku dah berazam dah…kalau aku pegi karaoke…aku nak nyanyi lagu KRU..tp aku pandai menyanyi..sebab tuh aku xpegi karaoke…kuakuakua 🙂

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Suckers with Mercedes E200….

    Reply

  8. nice song and nice lyrics. inspiring song indeed. :up:

    dah la suara dua2 tu power giler. :up: :up:

    buzzybug’s last blog post..ada apa dengan mimpi?

    Reply

  9. life4hire : hehe ye ke eh. :confusedlot:

    Reply

  10. bong : haha sedap woooo lagu neh melalak 😳

    Reply

  11. life4hire : haha ko nyanyi la lagu kru fanatik tuh 😥

    Reply

  12. buzzy : hehe memang sedap kan. ala2 lagi motivasi pun boleh gak neh :$:

    Reply

  13. haha…mmg aku nak nyanyi lagu tuh siot..lirik dia penuh bermakna beb… :up:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Death threat from Saiful Bukhari Azlan !!

    Reply

  14. life4hire : haha lagu fanatik tuh ke? haha 🙂

    Reply

  15. yaaaaa..tepat sekali…ko tgk la lagu tuh diorang buat tahun bila..seolah2 diorang citer apa misi diorang n skang ni diorang dah capai kot misi diorang tuh…nasib baik diorang xsebut nak kawin ngan si polan si polan jer dalam lagu tuh…kalau x…confirm diorang dpt kawin gak gamak nyer 🙂

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Death threat from Saiful Bukhari Azlan !!

    Reply

  16. life4hire : aku pun suka lagu tuh. actually diaorang buat lagu tuh sambungan negatif. kesian tour concert diaorang kena cancel. anwar ada lagi as tpm masa tuh. hehe 🙄

    Reply

  17. haha…kaki fanatik KRU rupanya ko nii…aku rasa ko patut tukar title post ko ni jadi Kru – Fanatik…bukan whitney houston & mariah kari dah nii

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Death threat from Saiful Bukhari Azlan !!

    Reply

  18. life4hire : haha krumania megatour by peter travels ke mende ntah. haha :mrgreen:

    Reply

  19. aku rasa btol la tuh…tp aku tgk yg kt stadium merdeka dulu tuh cukup la..smp pengsan2 ni haaaaaa awek2 sekalians..mengancam btols… 👿

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Death threat from Saiful Bukhari Azlan !!

    Reply

  20. life4hire : la ko pegi ke. aku pun tak pegi tau. hehe 🙂

    Reply

  21. haha..aku kat koleq lg kot time tuh…tp aku ada la dia nyer full konsert nyer video…mmg giler wei… 🙂

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Death threat from Saiful Bukhari Azlan !!

    Reply

  22. life4hire : kat koleq sekarang ada lagi ke concert new year eh ? hehe 🙄

    Reply

  23. haha..entah la..aku pon dh lama xbalik kuale…baik ko tanya eddie..last skali aku dengar….pengetua skarang nak tebang big tree..x ker giler tuh… :vangry:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..My first Porsche…

    Reply

  24. life4hire : mmg giler lah kalo camtuh. icon koleq tuh big3 tuh. haha :vangry:

    Reply

  25. itu apa yg aku dengar2 la…dah la company big tree pon dh xde dah skang ni…kalau big tree yg sebenar pon hilang..aku xtahu apa nak cakap ape dah..mana la “hidupan” asing kt pokok tuh nak pindah nanti ? pindah umah pengetua lak ? 😈

    |1f34|-|1r3’s last blog post..My first Porsche…

    Reply

  26. life4hire : hehe kita tunggu dan lihat nanti 😥

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge