Welcome to Orang Utan Island at Bukit Merah Laketown Resort ! Hehe :)

last day masa kat bukit merah laketown resort, kitaorang sempat pergi melawat ke orang utan island.

pulaunyer depan tuh adjer. hehe

tapi kena naik botlah.

takkan nak berenang2 ke tepian plak kan. haha

aku tengok ramai gak visitors hari ni.

mostly foreigners. hehe best gak naik bot ke pulau orang utan neh.

tour ada la dalam setengah jam

aku dah risau sebab kena check out hari ini gak.

so aku rasa cam tak sempat je kan. hehe

yang boringnyer takde session amik gambar ngan orang utan lak mcm kat zoo negara tuh. hehe

so semua orang utan dok dalam cage and banyak gak yang dok dalam hutan buatan tuh.

yag kat bawah neh orang utan jantan

besar giler dia ni. hehe

ada gak yang dok dalam lab. hehe semua lengkap kat sini

doktor semua nurse semua cukup kat sini.

makanan diaorang pun dijaga dengan baik. hehe cool mk land ! hehe

sapa2 yang singgah bukit merah laketown resort memang kena pergi melawat pulau orang utan neh.

boat kalau tak silap aku setiap 1 hour ada.

memang cool. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “Welcome to Orang Utan Island at Bukit Merah Laketown Resort ! Hehe :)

  1. Ok Nizam… nanti aku ke sana jugak…. wahai orang utan, sabo lah menanti kedatangan ku… aku bawak sorang lagi beruang dgn ku iaitu Beruang Mentega (Dr Shah)

    Beruang Madu’s last blog post..COLMAR TROPICAL – BUKIT TINGGI

    Reply

  2. beruang madu : hehe butter bear ek. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge