Water Theme Park & Laketown Area at Bukit Merah Laketown Resort

lepas je check in, terus makan2.

makan kundas yang korang nampak tuh la

makan sekali ngan nasi putih, ayam goreng, sayur kacang ngan sambal semi-masak saod ! haha

then terus nak jalan2 ronda2 dalam laketown neh

esok dah nak blah so kenalah maximise hari ni nyer activities kan. hehe

mula2 kena jalan2 area laketown dia. ada banyak kedai2 kat sini

aku perasan decor kat sini memang colorful and funky

memang menarik. sesuai kalau nak bawak budak2 bercuti kat sini

yang kat bawah ni pintu utama dia. so kalerful dowh ! haha

kitaorang masuk ke waterpark dulu. kena bayar la plak ! haha takde yang free ke kat sini ek ?

korang sure pelik apsal takde gambar dalam water park ?

haha ! sebab aku tinggalkan digicam aku ngan hp aku dalam locker la

so kat bawah ni je lah gambar yang ada pasal theme park dia. haha !

ye lah ! takkan nak bawak segala benda2 tuh masa mandi2 kat sini kan. kalau waterproof takpe gak. hehe so kena tinggal semua benda tu. sudahnyer aku ada satu gambar je pasal water theme park kat bukit merah laketown resort neh.

kalau korang nyer ketinggian bawah 90cm, boleh masuk free beb ! haha

overall aku rasa water theme park dia takdelah best sangat. hehe mungkin sebab takde variety sangat kot. tak macam sunway lagoon or a famosa resort kat melaka. yang ni water theme park dia cam simple sket. anyway best gak la mandi2 kat sini. release tension kejap. haha

kat bawah neh dah macam fun fair plak. hehe

aku tak naik la benda2 camni. takde masa la. baik pergi berendam dalam kolam or mandi-manda kat theme park lagi best. huhu. takpun berenang2 ke tepian kat swimming pool dia yang cool. siap makan ice cream lagi dowh. haha !

siapa kata mighty ducks ada kat kuala adjer ? haha kat sini pun ader tau

lepas mandi2 manda2 kat theme park dia, kitaorang singgah plak ke main lake

main lake nampak tenang je. siap ada itik2 berenang-renang ke tepian lagi

nanti entry seterusnya. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 responses to “Water Theme Park & Laketown Area at Bukit Merah Laketown Resort

  1. aku pernah pergi waktu puncak, tersilap .. tapi nak buat macam mana, anyway … sementara menunggu nak masuk, aku dan anak-anak bermain kat pancutan air kat kedai-kedai tu 🙂

    azwanhadzree’s last blog post..Iron Man

    Reply

  2. woo cam besh jerk

    nUUr’s last blog post..visit to Lost World of Tambun

    Reply

  3. azwan : aku pegi masa non peak hrs. so lengang je. best sket. hehe 🙂

    nuur : best la jugak kat sini. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge