samsung sata hdd 160gb. yahoooooo!

aku dah pening la fikir pasal rumah setia alam. 🙁
so kita divert ke posting it gadget sket la. heheheh 🙂

actually aku nak upgrade hard disk neh masa bulan puasa hari tuh. baru sekarang perasan yg aku tak blog lagi pasal neh. sempat aku pegi lowyat and then beli samsung 160gb sata hard disk and then suruh mamt tu masukkan dalam laptop aku. balik rumah tinggal nak reinstall windows xp je la kan. hehehehe seb baik aku dah buat pc recovery dvd dulu. kalau tak mau nyer naya aku nanti.

anyway the old hitachi 100gb hard disk aku jadikan macam hard drive external jer. dah macam thumbdrive ler plaks. ahaks 🙂

korang tau ker apa aku cakap ni eh? buat2 tahu jer lar….hahahaha

tu dia kena bogel la laptop aku kat kedai masa tuh. semenjak beli aku tak pernah bukak lagi laptop aku neh. malas la nak godek cam laptop lama. lagipun kalau godek2 nanti kena belajar nak pasang balik kan. huhuhuhu



tu dia samsung 160gb sata hdd sebelum nak dimasukkan ke dalam laptop aku. suspens siot! ye larkan manalah kalau laptop aku tak dapat menerima jantung baru dia neh. hehehehehe

balik je rumah kena plak install windows xp baru neh. kena lah plak tunggu dalam 2/3jam.lambat siot. benci aku. x boley ke diaorang cipta processor yg cepat sket kat dunia ni eh?



tu dia dvd pc recovery sampai 3 tuh. seb baik aku dah buat copy. kalo tak maunyer nangis aku malam neh sebab takde os nak install kat dalam hdd sata baru aku neh. hahahahahaah




ada beza tau sata hdd ngan ide hdd. jangan la korang salah beli. make sure check betul2 hdd korang sata or ide before beli mana2 hard disk. karang kalau silap beli, korang la jugak yang meraung kat rumah. hahahahhahah. aku sekarang dah ada 2 ide hdd ngan 1 sata hdd. banyak siot documents aku nak simpan. banyak gambar ngan mp3 sebenarnya. hahahahaaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge