Twin Blast at Lahore, I Am Safe & Sound

Live Update: 12 Mar ’10, 6.00pm PKT PST
From: Nokia E71
Author: KNizam

Thanks for all the concern, sms and emails, and yes i am still at lahore
I heard about the twin blasts just now right from the discussion room
Both the market and the masjid that been hit were in the middle of the town
I am supposed have 4 discussions today at lahore at 4 diff locations.
The 1st discussion took place at the model town, yes, the fia building that ve blasted and collapsed was in this town
But dun worry so far i am safe n sound
Tadi mmg rasa dah tergerak hati x nak pegi solat jumaat, penat barangkali, musafir lagi
Else x tahulah sempat ke idak update blog ni lepas solat jumaat
Now i a otw to the airport
U can see clearly that there s 1 army standby to shoot u every 100m at the main lahore road
That was scary ok, more than scary that u ve ever thought
Jangan depa attack airport cukup
Gua nak balik islamabad malam ni gak, no second thought, x sanggup nak stay kat lahore lagi
Pray for my safe journey to ISB kejap lagi. Adios

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Twin Blast at Lahore, I Am Safe & Sound

  1. Semoga selamat sampai ke Islamabad..

    Reply

    KNizam Reply:

    bbhussain : alhamdulillah dah sampai malam tadi hehe 🙂

    Reply

  2. Assalamualaikum,
    Saudara KNizam, semoga anda selamat di sana. Cuba-cubalah tanya pandangan orang awam di sana juga tentang beberapa insiden letupan bom ni. Siapa dalangnya. Adakah ia memang salah satu perancangan Amerika yang mengupah mana-mana pihak untuk menghuru-harakan negara kuasa nuklear Islam ni…mana tahukan?

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : ada terlampau banyak kemungkinan. kehidupan mereka agak daif di sini. faktor luaran juga banyak membantu hehe 🙂

    Reply

  3. Assalamualaikum,
    Sebagai saudara seIslam, kita amat simpati melihat kekalutan kehidupan mereka di sana. Nak tanya, dalam keadaan ruwet dengan saban waktu bom boleh meletup bila-bila masa dan di mana jua itu, tak adakah wajah-wajah ceria warga di sana? kalau ada, saudara KNizam bolehlah tangkap satu dua gambar dengan wajah senyuman warganya..

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : di sini jarang nampak kamera. kadang2 kena berhati2 utk mengambil gambar. click sini http://knizam.com/category/jalan2x-melancong/ nak tengok edisi perjalanan saya di sini ya

    Reply

  4. Terima kasih. Saya dah jengok. Sempat menitip serangkap puisi di situ. Heh..

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : saya akan terus menulis berkenaan negara ini. byk lagi yg kita tak tahu di sebalik laporan2 media yg sampai ke msia hehe 🙂

    Reply

  5. Assalamualaikum,
    Baguslah. Jangan lupa dibukukan apabila balik ke Malaysia nanti.Kalau diolah dan digubahkan dengan baik dan dititipkan dengan unsur-unsur sastera

    Reply

    KNizam Reply:

    zainal : buat buku takdelah kot sebab medium blog lebih mesra rakyat rasanya hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge