TV Shows: “Planet Food Scandinavia” at “Travel Channel” – Adusss Rasa Macam Nak Pergi Melancong Ke Negara2 Scandinavian Lah!

semenjak aku subscribe dengan nayatel program (ala2 astro kat malaysia tapi lagi murah) ni

aku asyik la melayan satu rancangan best neh.

nama rancangan dia planet food kat travel channel

korang boleh check semua series planet food pasal scandinavia kat bawah neh ok

amacam ok ke idak rancangan neh eh ?

memang best la kan. hehe aku rasa mmg untung la kalau dapat melawat sana

mmg impian neh. hehe 🙂

aku rasa mcm pernah buat blog post pasal rancangan perfect day kat sini

tapi cari punya cari x jumpa plak dowh. haha nasib la korang kan

mmg tertarik aku nak pergi negara diaorang neh selepas aku tengok rancangan perfect day tuh lah

mula2 mmg nak pergi ke norway lah dulu. then sweden. hehe 🙂

Chef Merrilees Parker takes a culinary tour around Scandinavia – a region infused with the Viking history and heritage. Over 1,000 years ago the Vikings pillaged other lands, mainly because the cold Scandinavian north did not allow them to grow their own produce. Freezing winters meant that growing vegetables, fishing and trading were out of the question. So, during the summer months, anything that could be was either salted, smoked or dried. Thus the tradition of preserved foods began in Northern Europe. Preserved rations were also ideal for the Vikings long sea journeys but, on the occasions when fresh produce was available it was an excuse to eat, drink and be merry!

more here ok

dia melawat semua negaralah sweden, denmark etc. mmg lawa siot negara2 neh

nampak bersih dah pemandangan tasik yang indah, dengan view yang menawan

makanan pun best2 kan. harap2 senang la nak cari makanan halal kan. hehe 🙂

best best siot rancangan neh. ala2 perfect day la dulu masa kat discovery travel & living kan

lepas tengok rancangan neh mmg rasa tergerak hati nak buat planning jjcm ngan holidays 2010 or 2011 nanti

terasa nak menjejakkan kaki ke negara2 scandinavia neh lah. mcm best adjer kan dapat melancong ke sana

mesti best dapat tengok negara orang yang lawa neh kan. hehe 🙂

kalau x silap aku planet food neh pernah buat rancangan kat malaysia

x jumpa la plak youtube nya kan. hehe 🙂

apa lagi kawan2 pi lah melancong !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.