Tips Nak Pergi Cuti2 Malaysia No 1 – Jangan Ikut Sangat Schedule Korang Tuh !

hehe amacam tajuk entry kali neh ?

ada bau2 seperti seo berjaya ke ? hehe

takdelah aku saja je lah nak share tips nak pergi melancong cuti2 malaysia yg berkesan kan

ramai orang suka bercuti

in fact ramai sentiasa berangan2 tengah bercuti, walaupun tengah meeting kat office kan !

haha janganlah tipooo. wa tau ok. haha

so bila dah bercuti surelah korang akan set kan segala bagai itenaries nyer kan

semua jadual2 kadang2 sungguh padat

sampai korang rasakan mcm terbeban plak bila pergi bercuti

ye lah dah la kena bangun pagi giler semua sebab nak tengok matahari naik

sekali solat suboh lah kan. kalo tak maunyer suboh gajah nanti

kadang2 tuh kena bangun awal sebab nak bfast best2. hehe

nasiblah ko kalau hotel ko tak refill kan. kesian… hehe

aku nak bagi satu tips

masa merancang nak pergi cuti2 malaysia tuh kan

makesurelah jadual korang tuh felxible lah sikit

jangan rancang semua

sparekan time sket untuk rileks

ala cuti2 pun sebab nak rileks kan

kadang2 x salah korang solat suboh and then tidor balik

bangun ngam2 lagi 1/2 jam bfast buffet nak habes

and then terus mandi. pergi makan2. hehe

aku pernah buat sekali kat penang kot

lagi 10 minutes nak kul 1000hrs

aku tercegat kat buffet spread tuh. haha tension giler muka chef2 kat sana

diaorang siap datang meja and amik order

sebab diaorang dapat rasakan yg aku surelah nak omelette kan. hehe

aku tengok masa tuh tinggal meja aku adjer yang ada. haha puas hati dowh !

then satu lagi aku ada gak la pergi ke perhentian island ngan redang island

pastu rasa tension sebab x banyak masa nak rileks2 kan

mana taknya. bangun pagi. pastu makan. pastu nak pergi pool.

pastu nak pergi snorkelling. then balik makan. then nak snorkelling balik petang tuh. balik snorkelling, snorkelling lagi !

then rasa penat giler. malam kul 10pm dah mampus. haha

so janganlah tension sangat. or busy giler schedule tuh wokay

plan man2 je lah !

x perlu ikut pun takpe. hehe

kecualilah kalau korang mmg orang yang memang tak leh dok diam kan

asyik nak buat something adjer. haha

amacam ?

okey ke idak tips no 1 aku ?

p/s – lepas neh sure ada yg tanya aku. “pehal beb kobuat entry tak bergambar neh ?” hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 responses to “Tips Nak Pergi Cuti2 Malaysia No 1 – Jangan Ikut Sangat Schedule Korang Tuh !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.