Tips Nak Pergi Cuti2 Malaysia No 1 – Jangan Ikut Sangat Schedule Korang Tuh !

hehe amacam tajuk entry kali neh ?

ada bau2 seperti seo berjaya ke ? hehe

takdelah aku saja je lah nak share tips nak pergi melancong cuti2 malaysia yg berkesan kan

ramai orang suka bercuti

in fact ramai sentiasa berangan2 tengah bercuti, walaupun tengah meeting kat office kan !

haha janganlah tipooo. wa tau ok. haha

so bila dah bercuti surelah korang akan set kan segala bagai itenaries nyer kan

semua jadual2 kadang2 sungguh padat

sampai korang rasakan mcm terbeban plak bila pergi bercuti

ye lah dah la kena bangun pagi giler semua sebab nak tengok matahari naik

sekali solat suboh lah kan. kalo tak maunyer suboh gajah nanti

kadang2 tuh kena bangun awal sebab nak bfast best2. hehe

nasiblah ko kalau hotel ko tak refill kan. kesian… hehe

aku nak bagi satu tips

masa merancang nak pergi cuti2 malaysia tuh kan

makesurelah jadual korang tuh felxible lah sikit

jangan rancang semua

sparekan time sket untuk rileks

ala cuti2 pun sebab nak rileks kan

kadang2 x salah korang solat suboh and then tidor balik

bangun ngam2 lagi 1/2 jam bfast buffet nak habes

and then terus mandi. pergi makan2. hehe

aku pernah buat sekali kat penang kot

lagi 10 minutes nak kul 1000hrs

aku tercegat kat buffet spread tuh. haha tension giler muka chef2 kat sana

diaorang siap datang meja and amik order

sebab diaorang dapat rasakan yg aku surelah nak omelette kan. hehe

aku tengok masa tuh tinggal meja aku adjer yang ada. haha puas hati dowh !

then satu lagi aku ada gak la pergi ke perhentian island ngan redang island

pastu rasa tension sebab x banyak masa nak rileks2 kan

mana taknya. bangun pagi. pastu makan. pastu nak pergi pool.

pastu nak pergi snorkelling. then balik makan. then nak snorkelling balik petang tuh. balik snorkelling, snorkelling lagi !

then rasa penat giler. malam kul 10pm dah mampus. haha

so janganlah tension sangat. or busy giler schedule tuh wokay

plan man2 je lah !

x perlu ikut pun takpe. hehe

kecualilah kalau korang mmg orang yang memang tak leh dok diam kan

asyik nak buat something adjer. haha

amacam ?

okey ke idak tips no 1 aku ?

p/s – lepas neh sure ada yg tanya aku. “pehal beb kobuat entry tak bergambar neh ?” hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 responses to “Tips Nak Pergi Cuti2 Malaysia No 1 – Jangan Ikut Sangat Schedule Korang Tuh !

  1. hahahaha… ok la jugak tips ni.. apa lagi tips yang ada??? hehehe

    Reply

  2. Lepas ni bagi tips kaedah mengumpul duit untuk melancong.

    Reply

  3. adry : coming soon. satu2 la. hehe 🙂

    Reply

  4. selinap : hehe tuh kena masukblog financial lah kan. hehe 🙂

    Reply

    KNizam Reply:

    testinggggggg

    Reply

  5. setuju! dulu time seronok jenjalan. main redah je lagi seronok malah budget cantik juga.

    adeh lama tak jenjalan melancong. bila agaknya dapat kembali seperti dulu.

    Reply

  6. megat : kena tunggu ko sembuh la kan. hehe 🙂 takpe nanti lepas tuh boleh jalan2 balik. ameeen

    Reply

  7. aku kalau pergi bercuti, memang bercuti lah, kalau byk itenari tu namanya berjalan.

    Reply

  8. gile besh dowh kalau pi cuti2 kat pulau..
    boring2 pi snorkel…
    boring2 pi diving…

    heaven!

    Reply

  9. cekgu : apa lagi cekgu. pi lah perhentian ke. gambar kat atas tuh kat laguna redang island resort, redang island. hehe best woooo 🙂

    Reply

  10. Ilang pula komen aku petang tadi..
    Hm.. aku ni jenis tak berapa gemar jalan2..
    jalan gi Air Panas kat Bemban ni pun tak lepas2 lagi.. ha ahha

    Reply

  11. …klo nak plan jugak, limit kan satu hari beberapa activity je..
    byk masa lebih?

    SHOPPING!! hahaha
    — window shopping pun jadikkk

    Reply

  12. zool : hehe rugi wooo kalau x suka jalan2. heheh 🙂

    Reply

  13. adila ; window shopping pun biasanya buang masa gak la. hehe 🙂

    Reply

  14. ok juga tips nie boleh di gunakan.. tu lah kadang2 bila planing tu tak jadi…penatlah, nak makan pun kadang2 dah habis.

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : hehe kadang2 bercuti jadi bebanan plak kan. bukannya berehat. hehe 🙂

    Reply

  15. hahaha pukul 10 dah mampos??
    tapi mmg best la sbb tido time penat mmg nyenyak habes..

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : penat seh snorkelling 4 kali sehari dowh. haha 🙂

    Reply

  16. Bgsla tips ni…jom clik sini,mgkin leh bguna sblum g trips gak..http://0845.com/Ze0

    Reply

    KNizam Reply:

    ieta : hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge